Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΣΜΑΧ «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ»

Τρίτη, Ιανουάριος 24, 2023 - 10:00πμ
Η συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου

Μέσα σε μια ζέστη ατμόσφαιρα και μετά από 3 χρόνια, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας (Σ.Μ.Α.Χ.) «Ο ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στην κατάμεστη αίθουσα Τύπου «Αλέκα Σιούλη» στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, η οποία συνέπεσε με τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Πατρέων κ. Τάκης Πετρόπουλος, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Παμπελοποννησιακου Σταδίου κ. Βασίλειος Ζώτος, εκπρόσωποι δρομικών συλλόγων και πλήθος μελών και φίλων του Συλλόγου.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του ΣΜΑΧ «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» Αντώνης Κατσίκης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και ευχαρίστησε τα μέλη που στηρίζουν τόσα χρόνια το Σύλλογο, έκανε μια ιστορική αναδρομή στην εικοσαετή επιτυχημένη πορεία του «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗ» στο χώρο του Μαραθωνίου δρόμου και του μαζικού αθλητισμού γενικότερα, συνοδευόμενη από σπάνιο φωτογραφικό υλικό. Στάθηκε δε ιδιαίτερα στη συμβολή του πρώτου προέδρου του Συλλόγου, του αείμνηστου Γεωργίου Αντύπα, ενώ αναφέρθηκε και στον πρώην πρόεδρο Χριστόφορο Δουραμάνη, ο οποίος έχασε άδικα τη ζωή του πέρσι κατά τη διάρκεια ορεινού αγώνα.
Στη συνέχεια έγινε ανασκόπηση των δράσεων του συλλόγου για το 2022, από τις οποίες ξεχώρισε η μαζική συμμετοχή του ΣΜΑΧ «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» στον 1ο Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας «ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ» με 100 δρομείς και στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας με 55 τερματισμούς στην απόσταση του Μαραθωνίου δρόμου.
Παράλληλα παρουσιάστηκαν οι προγραμματισμένες δράσεις του ΣΜΑΧ «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» για το 2023, στις οποίες ξεχωρίζουν οι ομαδικές εκδρομές, με κυριότερες στη Θεσσαλονίκη στο τέλος Απριλίου για το 17ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και στην Αθήνα το Νοέμβριο για τον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, οι ομαδικές προπονήσεις, η διοργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων γύρω από δρομικά θέματα, αλλά και η φιλοδοξία για τη συνδιοργάνωση ενός μεγάλου αγώνα δρόμου.
Ακολούθησαν οι βραβεύσεις μελών του συλλόγου (Κατερίνα Πρισακάρου, Ανδρέας Γριντέλας, Βασίλης Βασιλείου, Γιάννης Ματθαίου) για την προσφορά τους από τους Τάκη Πετρόπουλο και Βασίλη Ζώτο, τον πρόεδρο του ΣΜΑΧ «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» και τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου και Βαλκανιονίκη Νίκο Αργυρόπουλο.
Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε κλήρωση μεταξύ των μελών του συλλόγου με δώρα αθλητικό εξοπλισμό, προσφορά της εταιρείας ERREA, και δωροεπιταγές, προσφορά του ομίλου σούπερ μάρκετ «ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ-ΑΡΑΠΗΣ».
Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο π. Δημήτριος Μπιλιανός, πρώην δρομέας και νυν εφημέριος στον ιερό ναό Αγίου Χαραλάμπους Τσουκαλεϊκων.
Σε όλους τους παρευρισκόμενους μοιράστηκαν ατομικά βασιλοπιτάκια, που ετοίμασε το αρτοποιείο «ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ».
Ο τυχερός που βρήκε το φλουρί κέρδισε μια δωροεπιταγή 50 ευρώ, προσφορά του καταστήματος αθλητικών ειδών «OXYGEN» του Χάρη Χατζηϊωάννου.
Τα γλυκίσματα και τα αναψυκτικά που παρατέθηκαν στην εκδήλωση ήταν προσφορά του ομίλου σούπερ μάρκετ «ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ-ΑΡΑΠΗΣ».
Το Δ.Σ. του ΣΜΑΧ «Φειδιππίδης» εύχεται καλή χρονιά, με υγεία και δημιουργία σε όλους!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Υποστήριξη: SilkTech