Η Γουλβς την πρόκριση, ο Ολυμπιακός το χειροκρότημα! (ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Αύγουστος 7, 2020 - 12:08πμ

Με ψηλά το κεφάλι αποχαιρέτησε ο Ολυμπιακός το Europa League, καθώς αν και πάλεψε στα ίσια στο «Μολινό» και απείλησε αρκετές φορές τη Γουλβς, πετυχαίνοντας μάλιστα και γκολ, που ακυρώθηκε από το VAR, εν τέλει ηττήθηκε με 1-0 από τους Άγγλους, γνωρίζοντας έτσι τον αποκλεισμό στη φάση των «16» της διοργάνωσης.

Ο αγώνας

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να δέχεται ένα... φτηνό γκολ μόλις στο 8ο λεπτό, μετά από ένα τραγικό λάθος του Αλέν.

Ο τερματοφύλακας των Πειραιωτών, μετά από γύρισμα της μπάλας από συμπαίκτη του, έκανε λάθος κοντρόλ και, στην προσπάθειά του να προλάβει τον Ποντένσε, που τον πίεσε, έσπρωξε τον πρώην «ερυθρόλευκο» με το χέρι και τον ανέτρεψε, με τον διαιτητή να δείχνει η μπάλα να στηθεί στην... άσπρη βούλα.

Την εκτέλεση πέναλτι ανέλαβε ο Χιμένες που νίκησε τον Γάλλο γκολκίπερ και άνοιξε το σκορ για τους «λύκους».

Αυτό το γκολ έδειξε να επηρεάζει ακόμη περισσότερο την ελληνική ομάδα που δεν είχε μπει καλά στο παιχνίδι, κάνοντας εύκολα λάθη, βλέποντας μάλιστα να πληρώνει ένα εξ αυτών.

Προϊόντος του χρόνου πάντως ο Ολυμπιακός έδειξε να συνέρχεται και άρχισε να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο «άγγιξε» στο 19ο λεπτό με τον Τσιμίκα.

Μετά από συνεργασία με τον Μασούρα, ο διεθνής αριστερός οπισθοφυλακας των Πειραιωτών έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, ωστόσο ο Πατρίσιο έδιωξε με δυσκολία την μπάλα σε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να απειλεί, ξεδίπλωσε τις επιθετικές του αρετές στο χορτάρι του «Μολινό» και στο 28ο λεπτό πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο όμως δυστυχώς δεν μέτρησε.

Ο Ομάρ τροφοδότησε τον Ελ Αραμπί και αυτός με εξαιρετική πάσα από τα πλάγια της περιοχής έδωσε στον Καμαρά, ο οποίος πλάσαρε από τον άξονα της μεγάλης περιοχής και έστειλε την μπάλα (αφού αυτή χτύπησε στον Μπολί) στα δίχτυα του Πατρίσιο.

Εντούτοις το γκολ του Αφρικανού ακυρώθηκε ως οφσάιντ μετά από έλεγχο της φάσης στο VAR, καθώς ο Μαροκινός επιθετικός ήταν εκτεθειμένος, σε μία οριακή φάση.

Η ομάδα του Μαρτίνς πάντως δεν πτοήθηκε από την ακύρωση του γκολ και συνέχισε να πιέζει τους «λύκους», με τον Σισέ να μην προλαβαίνει στο 36' να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας των γηπεδούχων, μετά από φάουλ του Βαλμπουενά και την κεφαλιά του Ελ Αραμπί. Δύο λεπτά αργότερα ο Μασούρας έπιασε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή στο 38', βλέποντας όμως τον Ρουί Πατρίσιο να μπλοκάρει.

Με τον Ολυμπιακό να έχει πάρει το «πάνω χέρι» στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και απείλησαν ελάχιστα τους Πειραιώτες, με το 1-0 υπέρ των Άγγλων να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Στο β΄ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» παρατάχθηκαν με δύο αλλαγές στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο Μαρτίνς πέρασε στο ματς τους Φορτούνη και Ραντζέλοβιτς, αντί των Μπουχαλάκη και Μασούρα, με το σύστημα της ελληνικής ομάδας  να μετατρέπεται από 4-3-3 σε 4-2-3-1.

Οι Πειραιώτες είχαν την κατοχή και προσπαθούσαν να βρουν κενά στην άμυνα των γηπεδούχων, οι οποίοι απειλήθηκαν στο 58ο λεπτό, όταν ο Ομάρ έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, με τον Ελ Αραμπί να προσπαθεί να κάνει την κεφαλιά, ανεπιτυχώς.

Πάντως ο Μπολί, όπως φάνηκε, έσπρωξε τον Μαροκινό μέσα στην περιοχή, ωστόσο ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, την ώρα που οι άνθρωποι της ελληνικής ομάδας διαμαρτύρονταν έντονα για πέναλτι.

Ένα λεπτό αργότερα ο Τσιμίκας έπεσε στην περιοχή της Γουλβς και ζήτησε πέναλτι για μαρκάρισμα του Ντόχερτι, ενώ στο 61' ο Αλέν έκανε μεγάλη απόκρουση σε σουτ του Ποντένσε, αποσοβώντας το 2-0.

Ο Μαρτίνς στο 65ο λεπτό έριξε στο παιχνίδι και δεύτερο επιθετικό, με τον Χασάν να παίρνει τη θέση του Καμαρά, με τον Πορτογάλο να τα παίζει όλα για όλα, την ώρα που ο Εσπιρίτο Σάντο στο 57΄αντικατέστησε τον Τραορέ με τον Ντεντόνκερ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα απέσυρε τον εξαιρετικό σήμερα, Ποντένσε, βάζοντας στο ματς τον Ντεντόνκερ.

Νωρίτερα και συγκεκριμένα στο 67ο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ευκαιρία για να κάνουν το 1-1, ωστόσο ο Ελ Αραμπί, μετά την πάσα του Φορτούνη, έκανε το σουτ από κοντά, στέλνοντας την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Οι Πειραιώτες είχαν στριμώξει στα σχοινιά τους γηπεδούχους, οι οποίοι δέχονταν τη μία φάση μετά την άλλη, με τον Γκιγιέρμε στο 80' να απειλεί με ένα σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα πάνω από το δοκάρι του Πατρίσιο.

Βέβαια δύο λεπτά νωρίτερα ο Αλέν είχε κρατήσει ζωντανό τον Ολυμπιακό, καθώς μετά το λάθος γύρισμα του Μπα, απειλήθηκε από τον Ζότα, που βγηκε τετ ατ τετ με τον Γάλλο γκολκίπερ, ο οποίος έπεσε στα πόδια του και μάζεψε την μπάλα.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και στο 81' «φλέρταρε» με το 1-1, ωστόσο ο Πατρίσιο έδιωξε σωτήρια την μπάλα, στην κεφαλιά που έπιασε ο Χασάν, έπειτα από την ωραία σέντρα του Τσιμίκα.

 

Γουλβς-Ολυμπιακός 1-0

Γκολ: 8' πεν. Χιμένες (Γουλβς)

Κίτρινες: Μουτίνιο (Γουλβς), Τσιμίκας (Ολυμπιακός), Μπα (Ολυμπιακός), Σισέ (Ολυμπιακός)

Κόκκινες:

Δοκάρια:

Γουλβς (Νούνο Εσπίριτο Σάντο): Ρούι Πατρίσιο - Μπολί, Κοάντι, Σαΐς - Ντόχερτι, Νέβες, Μοουτίνιο, Γιόνι - Τραορέ (57' Ζότα), Ποντένσε, Χιμένες.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Αλέν, Ομάρ, Μπα, Σισέ, Τσιμίκας, Γκιγέρμε (82' Καφού), Μπουχαλάκης (46' Φορτούνης), Καμαρά (65' Χασάν), Βαλμπουενά, Ελ Αραμπί, Μασούρας (46' Ραντζέλοβιτς)

 

Υποστήριξη: SilkTech