Η Φόρμουλα 1 χάνει... τα κορίτσια της (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Φεβρουάριος 2, 2018 - 11:02πμ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις 25 Μαρτίου αρχίζει στη Μελβούρνη το πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 για το 2018, ωστόσο από εκείνη την ημέρα μπαίνει τέλος στη μακροχρόνια πρακτική να χρησιμοποιούνται... αιθέριες παρουσίες που αποκαλούνται "grid girls". Αυτές οι γοητευτικές γυναίκες αποτελούσαν για δεκαετίες μέρος της Φόρμουλα 1, καθώς μεταξύ άλλων στέκονταν πλάι στα μονοθέσια πριν από την εκκίνηση και κρατούσαν πινακίδες με τα νούμερα των οδηγών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το «τέλος» της παρουσίας των "grid girls" ισχύει και στους υπόλοιπους αγώνες των μικρότερων πρωταθλημάτων που λαμβάνουν χώρα στην διάρκεια του τριημέρου ενός γκραν πρι της Φόρμουλα 1.

Η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Η Φόρμουλα 1 θεωρεί τον χρόνο που περνούν οι ομάδες και οι οδηγοί στο γκριντ πριν από έναν αγώνα ως μια γιορτή, όπου οι επισκέπτες και διάφοροι καλλιτέχνες μπορούν να προσθέσουν στη λάμψη και το θέαμα του γκραν πρι, δίνοντας τη δυνατότητα σε αυτούς που προωθούν τον αγώνα και σε συνεργάτες να παρουσιάσουν τις χώρες και τα προϊόντα τους».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος για τις εμπορικές λειτουργίες στη Φόρμουλα 1, Σον Μπράτσιζ, δήλωσε:

«Τον τελευταίο χρόνο κοιτάξαμε αρκετούς τομείς, στους οποίους αισθανθήκαμε ότι χρειαζόταν αναβάθμιση, προκειμένου να συμβαδίζουν περισσότερο με το όραμά μας γι' αυτό το σπουδαίο σπορ. Ενώ η πρακτική της χρησιμοποίησης "grid girls" αποτελούσε βασικό στοιχείο των γκραν πρι της Φόρμουλα 1 για δεκαετίες, αισθανόμαστε ότι αυτό το έθιμο δεν συμφωνεί με τις αξίες της εταιρείας μας και σαφώς έρχεται σε αντίθεση με τα σύγχρονα κοινωνικά πρότυπα.

Δεν πιστεύουμε ότι αυτή η πρακτική είναι κατάλληλη ή σχετική με τη Φόρμουλα 1 και τους φίλους της, παλιούς και νέους, σε όλο τον κόσμο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech