Η Εθνική 10-10 με το Μαυροβούνιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα

Τετάρτη, Ιούλιος 17, 2019 - 6:23μμ

Μπόλικο πείσμα είχε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών στον δεύτερο αγώνα της στη φάση των Ομίλων (Α' Όμιλος) του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, στην Γκουακζού της Νότιας Κορέας, απέναντι στο Μαυροβούνιο, με το οποίο αναδείχθηκε ισόπαλη 10-10. Σημαντικό αποτέλεσμα που μπορεί να αποδειχθεί χρυσό στη συνέχεια.

Πλέον, η πρώτη θέση του ομίλου και η απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά θα κριθεί στην αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής (Παρασκευή 19/7, 10.30 ώρα Ελλάδας) απέναντι στην Σερβία. Εάν η Ελλάδα νικήσει θα είναι σίγουρα πρώτη.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε σχετικά καλά τον αγώνα με τους Μαυροβούνιους, σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι, αλλά στη συνέχεια έκανε αρκετά λάθη και έχασε τη συγκέντρωσή της σε συγκεκριμένα σημεία της αναμέτρησης, ενώ δέχτηκε τρία εύκολα γκολ σε κόντρα. Έτσι βρέθηκε να χάνει με 4-7, 5-8 και 6-9, στο τρίτο οκτάλεπτο.

Από τα μέσα του τρίτου οκτάλεπτου, όμως, και στο τέταρτο μεταμορφώθηκε, έδειξε πάθος και πείσμα και όχι μόνο κατάφερε να επιστρέψει, αλλά προηγήθηκε με 10-9 χάρη σε ένα σερί 4-0 που προήλθε κυρίως από την βελτίωση της άμυνάς της. Πολύ καλός ήταν και ο Γαλανίδης κάτω από τα δοκάρια με σωτήριες επεμβάσεις.

Ο Αργυρόπουλος – Κανακάκης ισοφάρισε σε 9-9, ενώ κέρδισε πέναλτι, στο οποίο ευστόχησε ο Γούνας δίνοντας προβάδισμα (10-9) για πρώτη φορά στην Ελλάδα μετά από την πρώτη περίοδο. Το Μαυροβούνιο έχασε δύο ευκαιρίες σε παίκτη παραπάνω με τον Γαλανίδη να λέει «όχι» και η Εθνική μας έχασε καλή ευκαιρία με τον Λάζοβιτς να αποκρούει το σουτ του Γούνα με αριθμητικό πλεονέκτημα. Ο Ίβοβιτς ισοφάρισε σε 10-10 (3:23 πριν το τέλος) σε μια φάση που δέχθηκαν αποβολές οι Μουρίκης και Φουντούλης. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης οι άμυνες έγιναν πιο σκληρές με τις δύο ομάδες να χάνουν από μία μεγάλη ευκαιρία με τους φουνταριστούς τους (Μούρισιτς και Μουρίκη).
Στην τελευταία φάση ο Θοδωρής Βλάχος είχε κρατήσει τάιμ άουτ, όμως το σουτ του Φουντούλη απέκρουσε ο Λάζοβιτς αφήνοντας το παιχνίδι στα ίσα.

Η Ελλάδα είχε 4/10 στον παραπάνω ενώ το Μαυροβούνιο 4/9. Τα γκολ της Εθνικής μας προήλθαν ως εξής: 5 στα ίσα, 4 σε παραπάνω και 1 με πέναλτι. Τα γκολ των Μαυροβούνιων προήλθαν ως εξής: 4 σε παραπάνω 3 σε κόντρα, 2 στα ίσα, 1 από φουνταριστό.

ΕΛΛΑΔΑ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 10-10
Οκτάλεπτα: 3-3, 1-2, 4-4, 2-1.
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 2, Παπαναστασίου 1, Φουντούλης, Καπότσης, Δερβίσης 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 2, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Γούνας 2, Βλαχόπουλος, Γαλανίδης.
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ (Βλάντιμιρ Γκοΐκοβιτς): Λάζοβιτς, Μπργκούλιαν 1, Ράντοβιτς 1, Πέτκοβιτς, Τσούτσκοβιτς, Ουκρόπινα, Γιάνοβιτς 3, Ντούντιτς 1, Ίβοβιτς 2, Σπάιτς, Ντράσκοβιτς 1, Μούρισιτς 1, Κάντιτς.

Στο άλλο ματς της 2ης αγωνιστικής του Α΄Ομίλου Σερβία - Νότια Κορέα 22-2.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (2 αγ.):
Ελλάδα (36-13) 3
Σερβία (32-12) 3
Μαυροβούνιο (20-20) 2
Νότια Κορέα (5-48) 0

Τελευταία Αγωνιστική (19/7):
10.30 Σερβία – Ελλάδα, 11.50 Νότια Κορέα – Μαυροβούνιο.

Υποστήριξη: SilkTech