Η ΕΟ Ιστιοπλοΐας προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατά του Κακλαμανάκη!

Τρίτη, Ιούλιος 7, 2020 - 6:21μμ

Οι διοικούντες την ΕΙΟ κατέθεσαν αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια εναντίον του Ολυμπιονίκη, Νικόλα Κακλαμανάκη, διεκδικώντας το ποσό των 100.000 ευρώ, όπως αποκάλυψε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Τον περασμένο Νοέμβριο, στη συζήτηση του αθλητικού νόμου, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κάλεσε και τον χρυσό Ολυμπιονίκη του 1996 στην Ατλάντα, Νικόλα Κακλαμανάκη, να τοποθετηθεί σχετικά. Ο Ελληνας Ολυμπιονίκης, υποστήριξε ενώπιον της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, την πεποίθηση, πως με το νέο αθλητικό νόμο, θα αντιμετωπιστούν παθογένειες, οι οποίες ταλανίζουν τον ελληνικό αθλητισμό.

Τα παραδείγματα που χρησιμοποίησε ο Κακλαμανάκης εις βάρος της ομοσπονδίας, δυσαρέστησαν τους διοικούντες την ΕΙΟ, οι οποίοι στα τέλη Νοεμβρίου 2019, του απέστειλαν εξώδικο, ενώ τον περασμένο Ιούνιο κατέθεσαν αγωγή στα πολιτικά δικαστήρια εναντίον του για "παντελώς αναληθείς, προσβλητικές και συκοφαντικές δηλώσεις σε βάρος της".

Τι έκανε ο Νίκος Κακλαμανάκης; Η ανάρτηση στην οποία αναφέρεται η Ομοσπονδία έγινε στις 9 Νοεμβρίου όπου ο Ολυμπιονίκης στην ιστιοσανίδα έγραψε: “Η κάθαρση στον Ελληνικό αθλητισμό είναι Επιλογή! Είναι "κοινό μυστικό" ότι η υγεία της Ε.Ι.Ο (αλλά και αλλων ομοσπονδιών) αντανακλά την ηθική των εποπτευόντων φορέων του Υφυπ, του Γ.Γ.Α και της Ε.Ο.Ε. Πόσο αντιπροσωπευτικές των αθλητών είναι οι σημερινές διοικήσεις των ομοσπονδιών; Ενέχονται μήπως σε κατάχρηση εξουσίας με αθέμιτες και παράνομες πρακτικές ενάντια στο δημόσιο συμφέρον διαχρονικά;

Υποστήριξη: SilkTech