Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απαντά στον Αυγενάκη * Κανονικά οι εκλογές

Παρασκευή, Μάιος 28, 2021 - 10:00μμ

Με επιστολή της η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων απάντησε στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος είχε μιλήσει για νοθεία και παραπλάνηση των δικαστικών λειτουργών.

Ο κ. Αυγενάκης είχε καταγγείλει την ΕΟΚ στο Συμβούλιο Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθήνας, στον Άρειο Πάγο και στον Υπουργό Δικαιοσύνης, για παραπλάνηση Δικαστών και υπονόμευση θεσμών από συμπαιγνία της με σωματεία μπάσκετ.

Αναλυτικά αναφέρει:

«Με αφορμή την έγγραφη αναφορά του Υφυπουργού Αθλητισμού απευθυνόμενη προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία ισχυρίζεται ότι ενόψει των επικείμενων αρχαιρεσιών μεγάλης αθλητικής ομοσπονδίας εκδόθηκαν προσωρινές διαταγές κατά παραπλάνηση δικαστικών λειτουργών, την ώρα που εκκρεμούν και άλλες αντίστοιχες αιτήσεις, επισημαίνουμε στους φορείς της Εκτελεστικής Εξουσίας, ότι στα πλαίσια της πολιτικής δίκης προβλέπονται τα νόμιμα ένδικα βοηθήματα, ώστε οι έχοντες έννομο συμφέρον να ασκούν ή να προστατεύουν τα δικαιώματά τους. Σε περίπτωση δε καταγγελίας εγκληματικών πράξεων αρμόδια είναι η Εισαγγελική Αρχή.
Ωστόσο αναφορές με άμεσες ή συγκαλυμμένες παραινέσεις προς τους δικαστικούς λειτουργούς, που στοχεύουν στο να κατευθύνουν τη δικαιοδοτική τους κρίση, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές σε ένα Κράτος Δικαίου. Η Εκτελεστική Εξουσία οφείλει να αποδεικνύει εμπράκτως με τη στάση της την εμπιστοσύνη της στην ελληνική Δικαιοσύνη και στη Δικαστική Ανεξαρτησία».

ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Λίγες μέρες απέμειναν για τις εκλογές της ΕΟΚ. Η Ομοσπονδία αναμένεται να μπει σε νέα εποχή από την Κυριακή (30/05) με τους Βαγγέλη Λιόλιο, Άγγελο Παπανικολάου και Παναγιώτη Φασούλα να παλεύουν για να διαδεχτούν τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο ενόψει των εκλογών, με τις στοιχηματικές εταιρείες να παρακολουθούν πολύ ζεστά τις εξελίξεις.

Μάλιστα, όπως δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά οι ισορροπίες έχουν αλλάξει εσχάτως. Κι αυτό γιατί η απόδοση του Άγγελου Παπανικολάου έχει πέσει και από το 5,00 βρίσκεται στο 2,50, την στιγμή που ο Βαγγέλης Λιόλιος έχει απόδοση 2,40 και ο Παναγιώτης Φασούλας βρίσκεται στο 3,50 ως αουτσάιντερ πλέον στην κούρσα για την προεδρία της ΕΟΚ.

ΔΗΛΩΣΗ ΛΙΟΛΙΟΥ

Την άμεση και νόμιμη διεξαγωγή των εκλογών στην ΕΟΚ ζήτησε, με ανακοίνωσή του, ο Βαγγέλης Λιόλιος, επικεφαλής της παράταξης "Δώσε Πάσα". Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΕΟΚ μάλιστα, έριξε και τις αιχμές του προς τον Γιώργο Βασιλακόπουλο λέγοντας πως "εμπαίζει" το άθλημα του μπάσκετ. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιόλιου:

"Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ξεκάθαρη. Εκλογές την Κυριακή 30 Μαΐου αλλά με «άδεια της πολιτικής προστασίας για τη διενέργεια των εκλογών».

Μετά τις ανακοινώσεις της Πολιτείας η ερώτηση προς τη προσωρινή Διοίκηση της ΕΟΚ είναι απλή. Έχετε άδεια από τη πολιτική προστασία για τη διενέργεια των εκλογών, όπως μας είχατε εγγυηθεί στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο της προσωρινής διοίκησης, όπου αποφασίστηκε οι Αρχαιρεσίες να διεξαχθούν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας;

Όλα τα Σωματεία και κυρίως αυτά της επαρχίας ρωτούν αυτό το απλό πράγμα.

Έχετε πάρει άδεια κ. Βασιλακόπουλε, όπως είχατε δεσμευθεί;

Βρισκόμαστε 3 μέρες πριν τις εκλογές και η εκλογική διαδικασία δεν πρέπει να καθυστερήσει κι άλλο. Τα Σωματεία έχουν ταλαιπωρηθεί με όλη αυτή τη διαδικασία. Ζητούν άμεσα εκλογές.

Πότε θα ανακοινώσετε αν έχετε πάρει άδεια για τις εκλογές όπως σας υποχρεώνει ο δικαστής και ο νόμος;

Γιατί κρατάτε δέσμια τα Σωματεία; Τι φοβάστε; Γιατί δεν βγαίνει ξεκάθαρα η Διοίκηση της ΕΟΚ να ενημερώσει τα Σωματεία;

Όλα αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν σήμερα και ώρα 13:00 στο έκτακτο Δ.Σ. της ΕΟΚ.

Μην κρύβεστε άλλο κ. Βασιλακόπουλε. Δεν αξίζει στο άθλημα του μπάσκετ και στους παράγοντες που το υπηρετούν να τους εμπαίζετε με αυτό το τρόπο.

Βαγγέλης Λιόλιος"

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις αναφορικά με τις εκλογές της ΕΟΚ, αναρωτήθηκε αν έχει υπάρξει Υπουργός που να έχει ασχοληθεί τόσο με εκλογές ομοσπονδίας, όσο ο Λευτέρης Αυγενάκης και έστειλε το μήνυμά του.

Συγκεκριμένα, ο Γιαννακόπουλος έγραψε στο Instagram:

«Θυμάται κανείς να έχει ασχοληθεί στο παρελθόν κάποιος Υπουργός με εκλογές ομοσπονδίας οποιουδήποτε αθλήματος όσο ο Αυγενάκης με τις φετινές του μπάσκετ;

Με σεβασμό... Πέρα από το γεγονός ότι ό,τι και να κάνετε ο Λιόλιος δεν τις κερδίζει με τίποτα, εκτίθεστε και ανεπανόρθωτα».

 

ΟΙ ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Μπορεί οι εκλογές της ΕΟΚ να έχουν προγραμματιστεί για την Κυριακή (30/5) στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ωστόσο από ότι φαίνεται δεν είναι όλοι σύμφωνοι αναφορικά με την διεξαγωγή τους. Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ιστοσελίδα grizoilikoi.blogspot.com, άνθρωποi της παράταξης του Παναγιώτη Φασούλα βρέθηκαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και κατέθεσαν αίτημα ματαίωσης της διαδικασίας. Αιτία αυτού, ο φόβος επεισοδίων στο ιστορικό γήπεδο του Παναθηναϊκού, κάτι που υποστηρίζει και ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Οι εκλογές της ΕΟΚ έχουν γίνει αντικείμενο διαμάχης τόσο μεταξύ των υποψηφίων προέδρων, όσο και για την Πολιτεία, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη να βάλλει κατά της διαδικασίας. Η νυν διοίκηση της Ομοσπονδίας φαίνεται ότι "προχωρά" κανονικά για την τέλεσή τους την ερχόμενη Κυριακή 30 Μαΐου και μάλιστα εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με σχετικές οδηγίες.

Σχετικά με τις αρχαιρεσίες  και την Γενική Συνέλευση  της ΕΟΚ για την ανάδειξη νέου Δ.Σ και εκπροσώπων στην ΕΟΕ, που θα διεξαχθούν στο Γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης την 30/5/2021, σας γνωρίζουμε ότι:

- Οι είσοδοι που θα χρησιμοποιηθούν για την πρόσβαση στους χώρους της συνέλευσης είναι οι 2, 3 και 5 που βρίσκονται επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους χώρους της Γ.Σ και για λόγους υγειονομικούς, θα επιτρέπεται η είσοδος στο γήπεδο μόνο ενός αντιπροσώπου (τακτικού ή αναπληρωματικού) κάθε σωματείου μέλους.  

- Οι θύρες εισόδου είναι διαφορετικές για τις Ενώσεις για να αποφευχθεί ο συνωστισμός  και να επιταχυνθεί η διαδικασία ως ακολούθως:

ΘΥΡΑ 2: ΕΣΚΑ

ΘΥΡΑ 3: ΓΡΑΦΕΙΟ 1: ΕΣΚΑΝΑ - ΕΣΚΑΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ 2: ΕΣΚΑΚ (ΑΡΓΟΛΙΔΑ) - ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ - ΚΡΗΤΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ 3: ΕΚΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  - ΕΚΑΣΑΜΑΘ

ΘΥΡΑ 5: ΓΡΑΦΕΙΟ 1: ΕΣΚΑΘ (ΘΕΣΣΑΛΙΑ) - ΕΣΚΑΒΔΕ (ΗΠΕΙΡΟΣ)

ΓΡΑΦΕΙΟ 2: ΕΚΑΣΚΕΜ - ΕΚΑΣΔΥΜ - ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ 3: ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ - ΧΙΟΣ - ΚΥΚΛΑΔΕΣ - ΛΕΣΒΟΣ - ΣΑΜΟΣ

- Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους της συνέλευσης.

- Οι πύλες του γηπέδου θα ανοίξουν στις 09:30 και η έγκαιρη προσέλευση των αντιπροσώπων θα εξομαλύνει την  διαδικασία καταγραφής και εισόδου στον χώρο της Γ.Σ

- Στις εισόδους θα υπάρχουν γραφεία για να εξυπηρετήσουν τους Αντιπροσώπους οι οποίοι θα εισέρχονται μόνο κατόπιν ταυτοποίησης (απαραίτητη η επίδειξη  Αστ. Ταυτότητας, Διαβατηρίου η άλλου επίσημου εγγράφου)

- Παραπλεύρως του Γηπέδου Απόστολος Νικολαΐδης, επί της οδού Κυριακού Παναγή θα λειτουργεί υπαίθριο  Parking  χωρητικότητας 80 αυτοκινήτων από τις 08:00 έως τις 20:00. Όσοι  μετακινηθούν με τα μέσα μαζικής μεταφοράς μπορούν να εξυπηρετηθούν από τον σταθμό του Μετρό Αμπελοκήπων.

- Όσα σωματεία δεν είναι ταμειακώς εντάξει θα μπορούν να καταβάλουν επί τόπου το ποσό της συνδρομής τους.

- Όπως έχετε ήδη ενημερωθεί στη Γενική Συνέλευση θα τηρηθεί το προβλεπόμενο Υγειονομικό Πρωτόκολλο που σας έχει κοινοποιηθεί.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΟΚ

Α) Γενικές Αρχές

- Η Γενική Συνέλευση και οι Αρχαιρεσίες γίνονται σε ανοιχτό χώρο. Εκτιμώμενος αριθμός συμμετεχόντων είναι τα 600 άτομα.

- Ο χώρος διαμορφώνεται έτσι ώστε να υπάρχουν μόνο καθήμενοι.

- Οι καθήμενοι θα έχουν απόσταση δύο καθισμάτων μεταξύ τους.

- Η πληρότητα κάθε τμήματος κερκίδας δεν θα υπερβαίνει το 50% της προβλεπόμενης χωρητικότητας.

- Υποχρεωτική είναι η χρήση της μάσκας για όλους τους παρευρισκόμενους και συστήνεται η συνεχής τήρηση των ενδεικνυόμενων αποστάσεων.

- Κατά την είσοδο λαμβάνονται μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού, γίνεται καταγραφή και ταυτοποίηση των εισερχομένων (με κάρτα συμμετοχής), θερμομέτρηση και υπάρχουν σε εμφανή σημεία αντισηπτικά διαλύματα.

- Υπάρχει ισχυρή σύσταση για εν ισχύ self test (εβδομαδιαίο) ή ολοκληρωμένη διαδικασία εμβολιασμού. Για την μετακίνηση από και προς τις νησιωτικές περιοχές ισχύουν οι οδηγίες της πολιτείας.

- Απαγόρευση διαλείμματος κατά τη διάρκεια Γενικής Συνέλευσης.

- Υποχρεωτική ταξιθεσία για την τοποθέτηση των μελών στη θέση τους και τήρηση κανόνων στην προσέλευση και αποχώρησή τους.

- Υποχρεωτική απόσταση τριών (3) μέτρων μεταξύ μελών και προεδρείου Γενικής Συνέλευσης.

Β) Εκλογική Διαδικασία

- Η εφορευτική επιτροπή χρησιμοποιεί συνεχώς γάντια για την χρήση του εκλογικού υλικού.

- Το μέλος υποδεικνύει την ταυτότητά του στην εφορευτική επιτροπή χωρίς να την δώσει ή να την αφήσει κάπου.

- Το μέλος λαμβάνει το φάκελο με το ψηφοδέλτιο από το γραφείο που έχει τοποθετηθεί το εκλογικό υλικό.

- Εισέρχεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο να ψηφίσει και χρησιμοποιεί δικό του στυλό ή του χορηγείται στυλό μιας χρήσης. Ισχυρή σύσταση αποτελεί για κάθε κάλπη να αντιστοιχούν δύο παραβάν για την αποφυγή της αναμονής.

Η ψηφοφορία θα γίνει με δέκα (10) κάλπες για αποφυγή του συνωστισμού.

- Οι φάκελοι υποχρεωτικά πρέπει να κλείνουν με αυτοκόλλητη ταινία.

- Το κάθε μέλος ρίχνει στην κάλπη το φάκελο χωρίς να μεσολαβήσει μέλος της εφορευτικής επιτροπής.

- Η συλλογή και διάνοιξη των φακέλων γίνεται με γάντια.

- Καθ' όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας τηρείται η απόσταση του 1,5μ. και είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας.

Υποστήριξη: SilkTech