Η Ελλάδα στο προσκήνιο της παγκόσμιας πυγμαχίας

Τετάρτη, Ιανουάριος 12, 2022 - 2:00μμ
Έρχονται δυο διεθνείς αγώνες στην χώρα μας

Το διεθνές τουρνουά πυγμαχίας «Κύπελλο Ακρόπολις» (Acropolis Cup), που αφορά τις κατηγορίες ανδρών–γυναικών, θα διεξαχθεί 16-19 Ιουνίου στην Αθήνα, ενώ το ευρωπαϊκό τουρνουά «Ανδρέας Δημαρέλλης» θα πραγματοποιηθεί 22-25 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και θα αφορά τις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες.
Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για το άθλημα, καθώς τις τελευταίες δεκαετίες δεν είχε διεξαχθεί καμία μεγάλη διεθνή διοργάνωση.
Παράλληλα, οι ευχάριστες εξελίξεις συνεχίζονται για το άθλημα. Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για την περαιτέρω εξυγίανση του αθλήματος και, έπειτα από προσωπικούς αγώνες και καθοριστικής σημασίας προσπάθειες του προέδρου της ΕΟΠ, Χάρη Μαριόλη, η Ελληνική Ομοσπονδία εξασφάλισε χορηγία «μαμούθ» ύψους 100.000 ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα στην εφαρμογή του αναπτυξιακού της σχεδίου, καθώς και στην εφαρμογή προεκλογικών αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την αναγέννηση της ελληνικής πυγμαχίας.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας σε δήλωσή του σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις, τονίζει πως: «Θα ήθελα να ευχηθώ καλή και "ευλογημένη" χρονιά με υγεία, ευτυχία και επιτυχίες. Αισθάνομαι βαθιά συγκινημένος και περήφανος για το έργο που έχει παραχθεί σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Η Ελλάδα αναλαμβάνει δύο διεθνείς διοργανώσεις και θα φιλοξενήσουμε στη χώρα μας σπουδαίους αθλητές. Το "Κύπελλο Ακρόπολις" στην πυγμαχία αποτέλεσε τα προηγούμενα χρόνια μία μεγάλη διοργάνωση, στην οποία έδιναν το παρών κορυφαίοι αθλητές από όλον τον κόσμο.
Αυτό, λοιπόν, το κορυφαίο διεθνές τουρνουά θα αναβιώσει και πάλι στην Ελλάδα. Οι διεθνείς διοργανώσεις είναι πολύ σημαντικές, καθώς με αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε τον αθλοτουρισμό και διαφημίζουμε τη χώρα παγκοσμίως. Η Ελλάδα έχει προσφέρει πολλά στον ελληνικό αθλητισμό και τον Ολυμπισμό και έχει χαρίσει πολλά μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες.
Για το λόγο αυτό, οι διεθνείς διοργανώσεις θα μας δώσουν την ευκαιρία να αναδείξουμε σε όλον τον κόσμο, για ακόμη μια φορά, ότι οι Έλληνες αθλητές και αθλήτριες, παρά τις δυσκολίες των ημερών, είναι ικανοί για τις μεγαλύτερες διακρίσεις και μας κάνουν υπερήφανους με τις εμφανίσεις τους σε σπουδαίες διοργανώσεις.
Παράλληλα με την ανάληψη των διοργανώσεων, θέλω να επισημάνω ότι η ομοσπονδία για πρώτη φορά εξασφάλισε χορηγία "μαμούθ" ύψους 100.000 ευρώ, μια χορηγία που σεβόμαστε και θα αξιοποιήσουμε προς όφελος των αθλητών για να καλύψουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον αγωνιστικό τους στόχο, αλλά και με γνώμονα την προώθηση και ανάπτυξη του αθλήματος.
Θέλω να δηλώσω για ακόμη μία φορά, πως η ανάπτυξη του αθλήματος ήταν, είναι και θα είναι η βασική μας προτεραιότητα. Απώτερος στόχος μας, μεταξύ άλλων, είναι να επαναφέρουμε όλες τις διοργανώσεις του παρελθόντος, προβαίνοντας στις δέουσες ενέργειες, προκειμένου η ελληνική πυγμαχία να κερδίσει ξανά τη χαμένη αγωνιστική της αίγλη. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι ότι οι προεκλογικές μου δεσμεύσεις γίνονται πράξεις και οι πράξεις αυτές αποδεικνύουν ότι οι στόχοι και τα όνειρα βρίσκονται πάντα εκεί έξω για να κατακτούνται.
Αυτό που υποστήριζα πάντα και εξακολουθώ να υποστηρίζω, είναι το τρίπτυχο: Διαφάνεια, ανάπτυξη και διεθνείς διοργανώσεις. Όλος ο αθλητικός κόσμος συνειδητοποίει πλέον, ότι η πυγμαχία πραγματικά "ανοίγει τα φτερά της" και ανυπομονούμε όλοι μας, όσοι βρισκόμαστε στην "πρώτη γραμμή" αυτής της σκληρής μάχης, να δούμε άμεσα ένα καλύτερο μέλλον για την αθλητική οικογένεια της πυγμαχίας, αλλά και ένα μέλλον ευοίωνο και καρποφόρο γεμάτο από επιτυχίες για το άθλημα.
Είμαστε ακόμα στην αρχή, αλλά ως γνωστό η "αρχή είναι το ήμισυ του παντός". Οι αντιξοότητες δεν λείπουν, τα προβλήματα δεν απουσιάζουν, όμως με σταθερά βήματα, με υπομονή και επιμονή, με στοχευμένες παρεμβάσεις και καινοτόμες σκέψεις και δράσεις, η πυγμαχία θα φτάσει εκεί που της αξίζει, στο πιο ψηλό σκαλοπάτι, ατενίζοντας το μέλλον με χαμόγελο και αισιοδοξία. Παλεύουμε και θα συνεχίζουμε να παλεύουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωμένοι μια "γροθιά" για να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά».

Υποστήριξη: SilkTech