Η ...εκκωφαντική δικαίωση Μάρκου Θεοδωράκη και Ολυμπιάδας

Τρίτη, Σεπτέμβριος 29, 2020 - 6:15μμ

Καθολική ήταν η δικαίωση Ολυμπιάδας και Μάρκου Θεοδωράκη σε υπόθεση που τους βασάνισε αδίκως επί τριετία.

Συγκεκριμένα, τρία χρόνια μετά την καταγγελία βολεϊμπολίστα (μη Πατρινού) πως εκβιάστηκε από παράγοντες της Ολυμπιάδας Πατρών και οδήγησε στο αυτόφωρο τρεις γνωστούς παράγοντες του πατρινού συλλόγου συγκλονίζοντας την αθλητική κοινότητα της Πάτρας αλλά και το ελληνικό βόλεϊ τελικά αποδείχτηκε πως ήταν ένα μεγάλο φιάσκο.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 ο βολεϊμπολίστας Δ.Δ. ζήτησε να πάρει μεταγραφή από την Ολυμπιάδα για άλλη ομάδα αλλά οι παράγοντες της Ολυμπιάδας του ζήτησαν να μην πάει σε μία συγκεκριμένη ομάδα που ήταν αντίπαλος στον ίδιο όμιλο του πρωταθλήματος. Μάλιστα μέχρι να λήξει η μεταγραφική περίοδος οι παράγοντες της Ολυμπιάδας ζήτησαν από τον αθλητή να καταβάλει ως εγγύηση 1.800 Ευρώ, εν είδει ρήτρας, πρακτική που συνηθίζεται σε τέτοιου είδους αθλητικές συμφωνίες.

Oι δύο πλευρές υπέγραψαν και συμφωνητικό πως τα χρήματα αυτά θα τα επέστρεφε η Ολυμπιάδα στον αθλητή την επομένη της λήξης των μεταγραφών εφόσον αποδειχτεί πως δεν θα πήγαινε στην απαγορευμένη - βάση της συμφωνίας - ανταγωνιστική ομάδα. Ο αθλητής συμφώνησε να καταβάλει το ποσό αλλά πριν το ραντεβού κατήγγειλε στην αστυνομία πως τον εκβιάζουν οι παράγοντες της Ολυμπιάδας ώστε να τους καταβάλει 1.800 Ευρώ. Ετσι πήγε στο ραντεβού και την ώρα που έδινε τα χρήματα στους παράγοντες της Ολυμπιάδας άνδρες της Ασφάλειας έκαναν επέμβαση, συνέλαβαν τρεις παράγοντες της Ολυμπιάδας και τους οδήγησαν στο αυτόφωρο και από εκεί στον εισαγγελέα με βαριές κατηγορίες...

Με απόφαση της εισαγγελέας την επόμενη μέρα αφέθηκαν ελεύθεροι και ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Τα τρία μέλη της διοίκησης της Ολυμπιάδας, που ενεπλάκησαν στην υπόθεση, κατέθεσαν ισάριθμες αγωγές για συκοφαντική δυσφήμηση. Η υπόθεση αναβλήθηκε δύο φορές και τελικά μετά από τρία χρόνια ήρθε η αναγνώριση του λάθους και η συγνώμη από τον αθλητή και μπήκε τέλος στην ιστορία, η οποία λύθηκε εξωδικαστικά.

Ο αθλητής ζήτησε συγγνώμη καθώς όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του «δεν αντιλήφθηκε πως τόσο η ΑΕ Ολυμπιάς Πατρών, όσο το διοικητικό συμβούλιο αυτής, ουδέποτε είχε σκοπό να με εκβιάσει και ούτε το έπραξε ποτέ. Λυπάμαι που από τη δική μου λανθασμένη συμπεριφορά, που δεν ανάγεται σε δόλο αλλά σε εσφαλμένη εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών, δόθηκε η εντύπωση Πανελληνίως ότι το σωματείο ΑΕΠ Ολυμπιάς Πατρών και τα μέλη του ΔΣ αυτού, εκβιάζουν τους αθλητές τους. Παράλληλα θέλω να εκφράσω τη συγνώμη μου προς όλους τους εμπλεκόμενους».

Ο πρόεδρος της Ολυμπιάδας Πατρών Μάρκος Θεοδωράκης είπε: «Μετά από αρκετό χρονικό διάστημα, ήρθε η δικαίωση μας, αφού κατηγορηθήκαμε ψευδώς. Μία συγνώμη, δεν απαλύνει την ηθική μας βλάβη και την λάσπη που εκτοξεύτηκε από τρίτους σε βάρος μας. Θα μπορούσα να πω πολλά και για πολλούς που οδήγησαν τον αθλητή να διαμορφώσει εσφαλμένη εκτίμηση. Ελπίζω να κατάλαβε το μέγεθος του λάθους που έκανε και την τεράστια υποχρέωση που έχει απέναντί μας, για την αποδοχή από μέρους μας, της συγνώμης του».

O δικηγόρος της Ολυμπιάδας, Κώστας Κρεμμύδας, συμπλήρωσε: «Δυστυχώς οι εσφαλμένες ενέργειες του αθλητή, οδήγησαν στην κατασυκοφάντηση Πανελληνίως ενός ιστορικού αθλητικού συλλόγου, από την άλλη όμως και ο ίδιος με τις ενέργειές του περιήλθε σε μία δύσκολη νομική κατάσταση που κανείς δεν θα ήθελε να βρίσκεται. Ο αθλητισμός όμως και τα ιδεώδη που αυτός πρεσβεύει, εκπρόσωποι του οποίου είναι τα μέλη της διοίκησης της Ολυμπιάδας, τα οδήγησαν στην απόφαση να κάνουν αποδεκτή τη δήλωσή συγνώμης του αθλητή και να μπει τέλος σε αυτή την ιστορία που έβλαψε ποικιλοτρόπως τον Σύλλογο».

ΠΗΓΗ

Υποστήριξη: SilkTech