Η ΕΑΠ στην παγκόσμια κατάταξη του σκάκι!

Σάββατο, Νοέμβριος 17, 2018 - 6:00μμ

Τη δική της θέση στην παγκόσμια κατάταξη σκάκι έχει πλέον η Ε.Α.Π. μετά την επιτυχή συμμετοχή των αθλητών της, Γεωργίας και Πανορμίτη Χριστοδούλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 8, 10 και 12 ετών που διεξήχθη στην πόλη Σαντιάγο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας.

Οι δύο αθλητές της Ε.Α.Π. έκαναν 5,5 νίκες στα 11 παιχνίδια, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό σε δύσκολες αναμετρήσεις. Με εξαιρετική στρατηγική και τα δύο παιδιά κατάφεραν να κατακτήσουν μια σημαντική θέση ανάμεσα σε αθλητές απ' όλο τον κόσμο με μεγαλύτερη εμπειρία και περισσότερη εξοικείωσε σε τέτοιες διοργανώσεις.

Στην τελική βαθμολογία η Γεωργία βγήκε 58η ανάμεσα σε 140 κορίτσια και ο Πανορμίτης 113ος σε 200 αγόρια.
Και τα δύο παιδιά μας έκαναν υπερήφανους και μαζί με το... όνειρό τους «ταξίδεψαν» ανά τον κόσμο και το όνομα της Ε.Α.Π., η οποία αποδεικνύει πως εξακολουθεί να γράφει τη δική της ιστορία στον αθλητισμό.

Η συμμετοχή σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση, παγκόσμιου βεληνεκούς ανεξαρτήτως αποτελέσματος αποκτά βαρύνουσα σημασία για τους μικρούς αθλητές, οι οποίοι επιστρέφουν με τις βαλίτσες τους, γεμάτες μοναδικές εμπειρίες, αλλά και νέες τεχνικές που είχαν την ευκαιρία να δουν στη διάρκεια των αγώνων.

Η Διοίκηση της Ε.Α.Π., συγχαίρει τους δύο αθλητές για τη σημαντική τους επιτυχία και τους εύχεται πολλές ακόμη «μονομαχίες» στη σκακιέρα, ενώ ευχαριστεί και τους προπονητές του τμήματος, Κώστα και Χάρη Σιέμπο για την πολύ καλή προετοιμασία όλων των αθλητών.

Εξ άλλου, και ο αθλητής του τμήματος σκάκι της Ε.Α.Π., Κωνσταντίνος Κούτρας συμμετείχε στο 2nd FIDE World Youth U14 Blitz Chess Championships που διεξήχθη στο Πόρτο Καρράς, στη Χαλκιδική.

Υποστήριξη: SilkTech