Η BMW αποχαιρετά τον διευθύνοντα σύμβουλο της Mercedes με την πιο ανατρεπτική διαφήμιση

Κυριακή, Σεπτέμβριος 15, 2019 - 2:50μμ

Η BMW και η Mercedes-Benz δείχνουν ότι έχουν λεπτή αίσθηση του χιούμορ.. Με την ευκαιρία της αποχώρησης του διευθύνοντος συμβούλου της Mercedes-Benz, Ντίτερ Ζέτσε,η BMW κυκλοφόρησε ένα πρωτότυπο βίντεο (διαφημιστικό σποτ) για να συγχαίρει για τη συνταξιοδότησή του (και για τον πολυετή ανταγωνισμό).

Όλα ξεκινούν ήσυχα, παρουσιάζοντας σκηνές από την τελευταία του ημέρα στη Daimler καθώς παραδίδει το εταιρικό του πάσο, βγαίνοντας από το κεντρικό γραφείο για τελευταία φορά και πηγαίνοντας σπίτι με μια Mercedes-Benz S-Class, ενώ κοιτάζει το αστέρι της Mercedes στον ορίζοντα της Στουτγάρδης.

Μόλις αναχωρήσει ο σοφέρ, τα πράγματα παίρνουν μια απρόβλεπτη τροπή, καθώς ο όπως αποδεικνύεται ηθοποιός που υποδύεται τον Zetsche ανοίγει το γκαράζ του για να αποκαλύψει αρχικά μια παλαιότερη Mercedes (από τα τέλη της δεκαετίας του 1950) και στη συνέχεια ένα εντυπωσιακό BMW i8 Roadster, η επιλογή δηλαδή του Ζέτσε τώρα που μετά τη «συνταξιοδότησή» του θα μπορεί να οδηγεί ελεύθερα.

Η Mercedes-Benz δεν μπόρεσε να αφήσει το αντίο της BMW χωρίς απάντηση, οπότε ήρθε με σαρκαστική απάντηση στο Twitter απαντώντας ότι σίγουρα ο Ζέτσε θα προτιμήσει ένα Mercedes EQC, το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της εταιρείας.

Binary Data Embedded rich media on Twitter

To τουίτ της Daimler αναφέρει: «Θεωρούμε ότι το αφεντικό μας θα βασιστεί σε πραγματική ιπποδύναμη για τη σύνταξή του», δείχνοντας… καουμπόηδες από γουέστερν.

Binary Data Embedded rich media on Twitter

Όπως και να έχει η αίσθηση του χιούμορ, αλλά και η ευελιξία στον τομέα του μάρκετινγκ που διακρίνει τις δύο εταιρίες σε επίπεδο ανταγωνισμού είναι πλέον μνημειώδεις και κάθε φορά που η μία εταιρία δημιουργεί διαφήμιση για την άλλη, προκαλεί πάντα γέλιο!

Υποστήριξη: SilkTech