Η αυτού τενιστική εξοχότης, ο Ράφα Ναδάλ

Κυριακή, Ιούνιος 10, 2018 - 7:55μμ

Ο Ράφα Ναδάλ κέρδισε (Κυριακή 10/6) στον τελικό του Roland Garros με 3-0 σετ τον Ντομινικ Τιμ και έγραψε για άλλη μια φορά ιστορία, καθώς ήταν η 11η φορά που σήκωσε στον ουρανό του Παρισιού το Κύπελλο των 3 σωματοφυλάκων. Παρότι αγωνιζόταν με πρόβλημα στο χέρι και χρειάστηκε μερικά ιατρικά τάιμ άουτ, παρά το γεγονός ότι έπαιζε με τον -κατά κοινή ομολογία- καλύτερο τενίστα στο χώμα μετά τον ίδιο, μετέτρεψε και αυτόν τον τελικό σε παράσταση για έναν ρόλο και δεν άφησε στον αντίπαλό του το παραμικρό περιθώριο.

Τα προγνωστικά ήταν μαζί του, δεν είχε χάσει ποτέ μετά τον ημιτελικό στη συγκεκριμένη διοργάνωση ενώ είχε κατακτήσει σχεδόν τα πάντα στην «κόκκινη» επιφάνεια φέτος, με εξαίρεση την ήττα στον προημιτελικό του Μάστερ της Μαδρίτης από τον ίδιο αντίπαλο.

Με την κατάκτηση αυτή ο τενίστας από το Μανακόρ της Μαγιόρκα, που γιορτάζει κάθε χρόνο τα γενέθλιά του στην αγαπημένη του διοργάνωση, γράφει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του τένις και πολύ δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να προσπεράσει ορισμένα από τα επιτεύγματά του. Ποια είναι αυτά;

Ο 11ος τίτλος ενός συγκεκριμένου Grand Slam. Το αμέσως επόμενο ρεκόρ είναι οι 8 κατακτήσεις του Wimbledon από το Ρότζερ Φέντερερ που μοιάζει ακατόρθωτο στην ηλικία που βρίσκεται να το ξεπεράσει.

Σε αυτά προσθέστε τις 11 κατακτήσεις σε Μόντε Κάρλο και Βαρκελώνη, επίσης στο χώμα. Εχει 57 πλέον τίτλους στην αγαπημένη του επιφάνεια έχοντας αφήσει καιρό τώρα πίσω τον Γκιγιέρμο Βίγιας με 49. Άλλο ένα ρεκόρ που δύσκολα θα δούμε στο μέλλον να σπάει.

Μέσα σε όλα αυτά ο Ναδάλ θα παραμείνει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης και καλείται να δείξει στo χορτάρι του Wimbledon αν μπορεί να θυμηθεί τον –πολύ- παλιό καλό του εαυτό, την εποχή με τις 2 κατακτήσεις (2008 και 2010).

Το σίγουρο είναι ότι πλέον ο Ισπανός είναι ένας ζωντανός θρύλος (καθώς έφτασε τα 17 Grand Slam, Νο 2 στη λίστα)), το συνώνυμο της λέξης τένις μαζί με τον Ρότζερ Φέντερερ (20 Grand Slam, Νο 1 στη λίστα).

Οι δυο τους πήγαν το συγκεκριμένο άθλημα άλματα μπροστά, έφεραν νέους φιλάθλους στα γήπεδα, έγιναν είδωλα και δείχνουν σε αυτή την ηλικία (32 και 35 αντίστοιχα) ότι παραμένουν κορυφαίοι. Έχουν μοιραστεί όλες τις κατακτήσεις Grand Slam από το 2017 και τις 2 πρώτες θέσεις. «Τρέμουν» όλοι οι φίλοι του τένις για τη στιγμή που θα αφήσουν τα courts και δυστυχώς αυτή η στιγμή πλησιάζει...

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech