Η Αυτού Πολιστική Εξοχότης του ΝΟΠ, Βασίλειος Κανελλόπουλος

Τρίτη, Ιανουάριος 17, 2023 - 1:27μμ
Ο αρχηγός σε δράση

Δεν συνηθίζονται εδώ και μισό αιώνα οι διάφοροι τίτλοι, παραβαίνουμε όμως τον κανόνα και προσφωνούμε τον Βασίλη Κανελλόπουλο ως Εξοχότητα του ΝΟΠ.

Ο αρχηγός της ομάδας εδώ και 15 χρόνια σκόραρε δις την περασμένη Κυριακή εναντίον της ΝΕΠ για την 4η αγωνιστική της Α2 Εθνικής, φτάνοντας έτσι τα 500 γκολ με το σκουφάκι του ΝΟΠ σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις.

Ένα μυθικό επίτευγμα για τον 40χρονο -σχεδόν- περιφερειακό του ΝΟΠ που συμπληρώνει 23 συνεχόμενες αγωνιστικές παρουσίες στον ΝΟΠ, όσες -πιθανώς- κανείς άλλος στην ιστορία του.

Ο Βασίλης Κανελλόπουλος ήταν ένα ξανθό αγοράκι, ο «Βασιλάκης» που αποκτήθηκε ως ταλέντο το καλοκαίρι του 2000 από τον ΟΠΑΘΑ. Γεννημένος στις 14 Απριλίου του 1983, ήταν 17 ετών όταν πρωτόπαιξε με τον ΝΟΠ.

Στις 17 Μαρτίου 2001, για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1, ο ΝΟΠ έπαιξε με τον Άρη στην Νίκαια και νίκησε 13-7, σε ένα παιχνίδι όπου ο τότε προπονητής Πίτερ Μπαΐκοβιτς έριξε στα βαθιά τον νεαρό Κανελλόπουλο.

Πέρασαν τόσα χρόνια έκτοτε κι ο Κανελλόπουλος παρέμεινε πιστός στον ΝΟΠ, την ομάδα που αγάπησε με πάθος και εμπράκτως.

Είπαμε, δεν πρέπει να υπάρχουν άλλοι παίκτες με 23 συνεχόμενες σεζόν με την ανδρική ομάδα του ΝΟΠ, στα 94 χρόνια ιστορίας του.

Πεντακόσια γκολ λοιπόν, εκ των οποίων τα 157 στην Α1 Εθνική, τα 292 στην Α2 Εθνική, τα 17 στο Κύπελλο Ελλάδας και τα 24 στην Ευρώπη (Τσάμπιονς Λιγκ και Len Trophy).

Τα πέτυχε έχοντας αγωνιστεί σε 456 επίσημα παιχνίδια της ανδρικής ομάδας του ΝΟΠ, ήτοι, 219 στην Α1, 175 στην Α2, 22 στο Κύπελλο και 30 στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχει άλλος παίκτης με σχεδόν 500 αγώνες με τον ΝΟΠ και είναι ελάχιστοι αυτοί που τον ξεπερνούν στο σκοράρισμα, ξέρετε, τα ιερά τέρατα των '90ς, Μπιτσάκος, Λυκούδης, Γεωργαράς και ΣΙΑ.

Τελειώνοντας αξίζει να σημειωθεί πως «αδίκησε εαυτόν» παίζοντας την τελευταία 15ετία με τον ΝΟΠ στην Α2 (εξαίρεση δύο χρονιές). Ήταν παίκτης για την Α1.

Όσοι ρομαντικοί πηγαίνουν τις Κυριακές στο «Πεπανός» ας έχουν κατά νου τι ακριβώς βλέπουν, όταν παίρνει την μπάλα στα αριστερά της επίθεσης, ο παίκτης με το Νο 4.

Την ζωντανή ιστορία του ΝΟΠ βλέπουν να αγωνίζεται με το ίδιο πάθος όπως όλα αυτά τα χρόνια.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech