Η Άρσεναλ γονάτισε κατά του ρατσισμού - Η Σλάβια το... χαβά της - ΒΙΝΤΕΟ

Σάββατο, Απρίλιος 17, 2021 - 11:02πμ

Οι παίκτες της Σλάβια Πράγας για μια ακόμη φορά δεν γονάτισαν υπέρ του #BlackLivesMatter, προτίμησαν να σταθούν αγκαλιασμένοι στη σέντρα, με τον Αλεξάντρ Λακαζέτ να στέλνει δυναμικό μήνυμα παίρνοντας θέση ακριβώς μπροστά τους.

Την πρώτη φορά που συνέβη, προκάλεσε (αρνητικές) εντυπώσεις. Λίγες εβδομάδες μετά το ντροπιαστικό περιστατικό της ρατσιστικής επίθεσης του Όντρεϊ Κουντέλα στον Γκλεν Καμαρά της Ρέιντζερς, για το οποίο τιμωρήθηκε με ποινή 10 αγώνων από την UEFA, οι παίκτες της Σλάβια Πράγας είχαν επιλέξει να μην γονατίσουν συμβολικά ως ένδειξη τιμής και συμπαράστασης στο κίνημα #BlackLivesMatter.

Και στη ρεβάνς της Τσεχίας, οι γηπεδούχοι επανέλαβαν το σκηνικό, με τη διαφορά, όμως, ότι παρατάχθηκαν αγκαλιασμένοι στη σέντρα.

Μπροστά σε αυτό το σκηνικό, λοιπόν, ο Αλεξάντρ Λακαζέτ πρόταξε τη δική του «φωνή» κατά του ρατσισμού και χάρισε μια από τις πιο δυναμικές εικόνες από τη φετινή ποδοσφαιρική σεζόν.

Με το σώμα και το βλέμμα του προς τους παίκτες της Σλάβια, ο Γάλλος φορ γονάτισε μόνος του στη σέντρα κι έστειλε «ηχηρό» μήνυμα, έστω και με αυτή την απλή του κίνηση..

Υποστήριξη: SilkTech