Η ανασκόπηση της χρονιάς (να πάει και να μην ξανάρθει)

Τρίτη, Ιούνιος 1, 2021 - 10:00πμ
Ξεκίνησε με όνειρα, αλλά...

Ενισχυμένη με έμπειρους και με θητεία στη Super League παίκτες, η Παναχαϊκή μπήκε στη σεζόν για να δοκιμάσει τις δυνάμεις της ακόμα και για άνοδο και τελικά δεν κατάφερε να είναι παρούσα ούτε στα Playoffs. Με πολλές μεταπτώσεις κυνήγησε μέχρι το τέλος της εξάδα, αλλά έμεινε εκτός για ένα βαθμό.

Ο προπονητής

Η Παναχαϊκή ξεκίνησε το καλοκαίρι με το Δημήτρη Ελευθερόπουλο στον πάγκο, αλλά στις 18 Οκτωβρίου αντικαθίσταται μαζί με το τεχνικό τιμ και στις 20 Οκτωβρίου αναλαμβάνει ο Νίκος Παπαδόπουλος. Μένει για δέκα παιχνίδια, όπου έχει κερδίσει τρία και έχει χάσει δύο. Μετά την ήττα από τον Εργοτέλη παύεται και αυτός στις 18 Οκτωβρίου, για να αναλάβει ο προπονητής της ομάδας των Νέων Χρήστος Παρασκευόπουλος στις 22 Φεβρουαρίου. Ο Πυργιώτης προπονητής μένει λιγότερο από ένα μήνα, με μια νίκη σε πέντε παιχνίδια και από τις 18 Μαρτίου αναλαμβάνει ο Χρήστος Καραπίτσος, που θα φτάσει ως το τέλος της σεζόν.

Η πορεία

Η Παναχαϊκή ξεκίνησε με παιχνίδι στην έδρα της, όπου έκανε ένα καλό πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκε των Τρικάλων με 1-0, αλλά στο δεύτερο μέρος όλα άλλαξαν και τα Τρίκαλα ισοφάρισαν.

Στο δεύτερο παιχνίδι στη Ρόδο με το Διαγόρα, η Παναχαϊκή και πάλι ισοφαρίζεται. Ακολουθεί νίκη επί του ΟΦ Ιεράπετρας, ισοπαλία εντός με την ΑΕ Καραϊσκάκης και ευρεία νίκη με 3-0 μέσα στη Λάρισα.
Η Παναχαϊκή είναι στη δεύτερη θέση, όταν υποδέχεται στις 10 Φεβρουαρίου τον Ιωνικό και κάνει την πρώτη της ήττα με γκολ στο 90’. Πέφτει αμέσως στην έκτη θέση και εκεί μένει το γεγονός ότι νικά τον Λεβαδειακό και παίρνει ισοπαλίες στη Δράμα και στα Χανιά.
Η δεύτερη ήττα στη σεζόν, στο Ηράκλειο από τον Εργοτέλη, φέρνει και αλλαγή στην τεχνική ηγεσία. Αμέσως η Παναχαϊκή νικά την Ξάνθη, αλλά στα τέσσερα επόμενα παιχνίδια παίρνει μόλις δύο βαθμούς.
Η τύχη της ομάδας περνάει στα χέρια του Χρήστου Καραπίτσου, κάνει τρεις νίκες εντός έδρας, αλλά έχει δύσκολα παιχνίδια εκτός. Στην προτελευταία αγωνιστική έχει την τύχη στα χέρια της. Υποδέχεται τον Εργοτέλη, αλλά μένει στο 1-1, με το Χρήστο Αραβίδη να χάνει πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο.
Η Παναχαϊκή είναι ένα βαθμό πίσω από τον Διαγόρα, που παίζει στην Άρτα, ενώ η ίδια παίζει στην Ξάνθη. Και οι δύο γνωρίζουν την ήττα, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός εξάδας η Παναχαϊκή.
Η συμμετοχή στα Playouts δεν ήταν και η πιο ευχάριστη διαδικασία για την ομάδα της Πάτρας, ωστόσο με δύο νίκες, δύο ισοπαλίες και μια ήττα στο τελευταίο παιχνίδι τερμάτισε καθαρά πρώτη, οκτώ βαθμούς από τα Τρίκαλα και τον Απόλλωνα Λάρισας.

Ταυτότητα ομάδας

Θέση: 7η
Αγώνες: 27
Νίκες: 9
Ισοπαλίες: 10
Ήττες: 8
Γκολ υπέρ: 29
Γκολ κατά: 29

Οι συμμετοχές

Ένα από τα μικρότερα ρόστερ είχε η Παναχαϊκή και χρησιμοποίησε μόλις 23 παίκτες. Τα πιο πολλά παιχνίδια έπαιξαν ο Βέλικο Μπάτροβιτς και ο Μάουρο Τσερούτι, από 26, αλλά ο δεύτερος στα 16 μπήκε αλλαγή!
Οι συμμετοχές (σε παρένθεση η θέση Τερματοφύλακας, Αμυντικός, Μέσος, Επιθετικός)
Χρήστος Γιούσης (Ε) 27
Μάουρο Τσερούτι (Μ) 26
Βέλικο Μπάτροβιτς (Ε) 26
Δημήτρης Ανάκογλου (Μ) 24
Γιώργος Μουστακόπουλος (Μ) 23
Δημήτρης Σταμόπουλος (Α) 21
Χρήστος Αραβίδης (Ε) 21
Ανδρέας Κολοβούρης (Τ) 20
Δημήτρης Πατάπης (Α) 20
Άλμπερτ Μπρους (Μ) 20
Νίκος Κουσκουνάς (Ε) 20
Νίκος Μασούρας (Ε) 20
Ξενοφών Πάνος (Α) 19
Χουάν Λαρέα (Α) 18
Βασίλης Σούλης (Τ) 7
Αλκιβιάδης Μαρκοπουλιώτης (Α) 17
Βασίλης Πλιάτσικας (Μ) 14
Δήμος Κόκας (Μ) 14
Κώστας Παπαδόπουλος (Ε) 14
Αλέξανδρος Αποστολόπουλος (Α) 13
Ευθύμιος Αργυρόπουλος (Μ) 9
Γιάννης Σκεπετάρης (Ε) 9
Βασίλης Μπελεζάκης (Α) 8

Οι σκόρερ

Μόλις εννέα παίκτης της Παναχαϊκής σκόραραν, μάλιστα τα 24 από τα 29 γκολ τα πέτυχαν μόλις τέσσερις.
8 γκολ: Ζέλικο Μπάτροβιτς
6 γκολ: Νίκος Κουσκουνάς, Χρήστος Αραβίδης
4 γκολ: Χρήστος Γιούσης
1 γκολ: Χουάν Λαρέα, Δημήτρης Ανάκογλου, Άλμπερτ Μπρους, Δήμος Κόκας, Κώστας Παπαδόπουλος.

ΠΗΓΗ

Υποστήριξη: SilkTech