Η αναγνώριση για τις πατρινές πρωταθλήτριες του στίβου Δέσποινα Μουρτά και Σοφία Αλικανιώτη

Τρίτη, Ιανουάριος 30, 2018 - 8:25μμ

Μέσα από το σύστημα πριμοδότησης θα ανταμειφθούν για μία ακόμη χρονιά προπονητές και αθλητές στίβου που ξεχώρισαν στη διάρκεια της περασμένης αγωνιστικής σεζόν.
Ένα σύστημα που καθιέρωσε με επιτυχία πριν από τέσσερα χρόνια ο ΣΕΓΑΣ και έδωσε ώθηση και κίνητρο στους τεχνικούς, υποστηρίζοντας παράλληλα το προπονητικό τους έργο και την προσπάθεια που καταβάλουν προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους.
Το σύστημα λειτουργεί με βάση τα μόρια που συγκεντρώνουν οι προπονητές και οι αθλητές από τη συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις.
Το σύστημα πριμοδότησης αφορά και στους σωματειακούς προπονητές, που συγκεντρώνουν πόντους ανάλογα με την παρουσία των αθλητών τους στα πανελλήνια πρωταθλήματα και τις διεθνείς διοργανώσεις στις κατηγορίας Κ20 και Κ18.
Μεγάλη οικονομική βοήθεια μέσα από το σύστημα πριμοδότησης λαμβάνουν και επίλεκτοι αθλητές και αθλήτριες.
Συνολικά 69 μέλη των εθνικών ομάδων - που δεν είναι ενταγμένα στις κατηγορίες σχεδιασμού - θα εξαργυρώσουν τους πόντους που συγκέντρωσαν στη διάρκεια του έτους. Η Ουρανία Ρεμπούλη είναι εκείνη που ηγείται της σχετικής λίστας με 92 βαθμούς από τις εμφανίσεις της στους αγώνες του 2017.
Πολύ ψηλά είναι και οι δύο Πατρινές αθλήτριες της λίστας, αμφότερες της Ολυμπιάδας. Ο λόγος για τη Δέσποινα Μουρτά, 12η με 40 βαθμούς και την Σοφία Αλικανιώτη, 13η με 36β. Και οι δύο προπονούνται με την Ντίνα Μπορνιβέλλι, η οποία, στην αντίστοιχη πανελλήνια λίστα αξιολόγησης των σωματειακών προπονητών και συνεργατών ομοσπονδιακών, για το 2017, ήταν στην 18η θέση με 30 βαθμούς!
Παράλληλα κάθε χρόνο η ομοσπονδία προχωράει σε μια σειρά από βελτιώσεις στο σύστημα πριμοδότησης αθλητών και προπονητών. Μάλιστα από φέτος αύξησε τα χρήματα που αφορούν στην πριμοδοτήση στους σωματειακούς προπονητές από 50.000 ευρώ στις 60.00 ευρώ (οι άλλες δύο κατηγορίες θα μοιραστούν από 50.000 ευρώ η καθεμία). Από τη νέα χρονιά στο σύστημα πριμοδότησης εντάσσονται όλοι οι ομοσπονδιακοί προπονητές, ενώ μέρος της πίτας θα πάει και σε αθλητές του σχεδιασμού. Συγκεκριμένα όλοι όσοι είναι στην Γ΄ και Δ΄ κατηγορία μπορούν παράλληλα να διεκδικούν μπόνους από την πριμοδότηση με τους μεν της Γ΄ κατηγορίας να λαμβάνουν το 40% του ποσού που θα λάμβαναν αν δεν ήταν σε κατηγορία σχεδιασμού κι εκείνους της Δ΄ με το 40%. Με τον τρόπο αυτό οι δύο κατηγορίες με τα χαμηλότερα οδοιπορικά, ενισχύονται ακόμη περισσότεροι. Παράλληλα υπάρχει και το πριμ διάκρισης, το οποίο λαμβάνουν αθλητές και προπονητές που ξεχωρίζουν σε μεγάλες διοργάνωσεις.


Τάσσος Σταθόπουλος

Υποστήριξη: SilkTech