Η αναγνώριση για Λάμπρο Μιχαλόπουλο και Νίκο Πλέα

Δευτέρα, Απρίλιος 19, 2021 - 11:56πμ
Νίκος Πλέας - Λάμπρος Μιχαλόπουλος

Σχολιάστηκε ευμενώς ο διάλογος που είχαν στο facebook οι προπονητές πυγμαχίας, Νίκος Πλέας (Παναχαϊκή) και Λάμπρος Μιχαλόπουλος της ΠΥΓΜΗ.

Αφορμή στάθηκε η συμμετοχή της Αντωνίας Γιαννακοπούλου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας νεανίδων. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας της Παναχαϊκής κατέβηκε στους αγώνες υπό τις οδηγίες του εκτελούντα χρέη ομοσπονδιακού προπονητή Λάμπρου Μιχαλόπουλου, που τυγχάνει θείος της!

Ευθύς λοιπόν μετά τους αγώνες, ο Λάμπρος Μιχαλόπουλος εξήρε τη δουλειά που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια ο προπονητής της Νίκος Πλέας.

Έγραψε σχετικά: «Συγχαρητηρια, και ενα μεγαλο ευχαριστω στον παλιο συναθλητη, συναδελφο και φιλο, 35 χρονια τωρα, Νίκο Πλέα που εμπιστευτηκε στα χερια μου ενα  "εργαλειο"που ετοιμαζει 10 χρονια, την  ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ-ΦΙΛΙΠΠΑ. Τους αθλητικους μου χαιρετισμους στην πρωτη μου πυγμαχικη οικογένεια της ΠΑΝΑΧΑΪΚΉΣ!».

Άμεση ήταν η απάντηση του Νίκου Πλέα:
«Σε ευχαριστούμε πολύ Λάμπρο Μιχαλόπουλε. Να σε έχει ο Θεός πάντα καλά, για να προσφέρεις σε αυτό που έχουμε επιλέξει να υπηρετούμε με μόνο κίνητρο την αγάπη μας στην πυγμαχία και στους αθλητές που μας εμπιστεύονται μαζί με τις οικογένειες τους τοσα χρόνια! Τον σεβασμό μας από όλη την οικογένεια μου σε ευχαριστούμε Λάμπρο!!!».

Και οι δύο υπήρξαν αθλητές της Παναχαϊκής, πρωταθλητές Ελλάδας, και ακολούθως προπονητές, ομοσπονδιακοί μάλιστα. Ο μεν Νίκος Πλέας, πρώτα στο Αίγιο και ύστερα στην Παναχαϊκή, ο δε Λάμπρος Μιχαλόπουλος πρώτα στην ΕΑΠ και μετά στην ΠΥΓΜΗ.

Και οι δύο (αμφότεροι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής), με την υποδειγματική δουλειά τους, στήριξαν όσο κανείς άλλος, την πατραϊκή πυγμαχία σε πολύ δύσκολα χρόνια, πριν από καιρό.Και η διάρκειά τους, εδώ και πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα, οι πρωταθλητές που ανέδειξαν, τους κατατάσσει στα ψηλά της λίστας με τους «δάσκαλους».

Εκεί γύρω με τον Ευάγγελο Μαυρόπουλο και τον Ντίνο Γαλανό. Αυτό ακριβώς για την ώρα. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Τ.S

Υποστήριξη: SilkTech