Η αναδιάρθρωση (;) των κατηγοριών τροχοπέδη στην Παναχαϊκή

Τρίτη, Ιούνιος 12, 2018 - 5:43μμ

Με τις πρώτες, έστω, αποχωρήσεις ξεκίνησαν τα της νέας χρονιάς στην Παναχαϊκή, αναφορικά με το ρόστερ. Το πρόβλημα με τον σχεδιασμό των «κοκκινόμαυρων» έγκειται στο γεγονός, ότι παραμένει ρευστό ακόμα σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί η Παναχαϊκή.

Δεν μπορούν να παρθούν άμεσα αποφάσεις ούτε για το ρόστερ, ούτε για το γήπεδο της Αγυιάς, ούτε ακόμα και για τον τόπο της προετοιμασίας της ομάδας, αν δεν ξεκαθαρίσει -πανελλαδικά- ο σχεδιασμός.

Το ξεκαθάρισμα στο ρόστερ αποτελεί βασική προτεραιότητα για τους «κοκκινόμαυρους» σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζονται.

Αναμένονται και άλλες αποχωρήσεις, καθώς ο προπονητής έχει ξεκάθαρη εικόνα για ποιους ποδοσφαιριστές ποντάρει για τη νέα χρονιά και ποιοι δεν ταιριάζουν στη φιλοσοφία της ομάδας.

Είναι ξεκάθαρο δε από τις πρώτες κινήσεις ότι στον σχεδιασμό και στην στελέχωση του ρόστερ δεν θα μετρήσει σε καμία περίπτωση το «βάρος» του ονόματος των ποδοσφαιριστών, δίνοντας ξεκάθαρη σημασία να διατηρηθεί το κλίμα της οικογένειας που έφερε την Παναχαϊκή μέχρι εδώ τα δύο τελευταία χρόνια.

Αποχωρήσεις ίσως έρθουν και από την αυξημένη ζήτηση που έχουν οι ποδοσφαιριστές των «κοκκινόμαυρων» που έκαναν εξαιρετική χρονιά στη Φούτμπολ Λιγκ (βλ. Μωραΐτη και τις φήμες για ενδιαφέρον του Παναθηναϊκου), ενώ σίγουρα θα υπάρχουν και ενισχύσεις στο ρόστερ της ομάδας από ποδοσφαιριστές της Κ20, η οποία είχε εξαιρετική παρουσία στο πρωτάθλημα Νέων της Φούτμπολ Λιγκ, με αρκετά νεαρά παιδιά να ξεχωρίζουν.

Το μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζεται στις προσθήκες των ποδοσφαιριστών. Όπως δηλώνουν σχεδόν όλα τα μέλη της διοίκησης και του τεχνικού επιτελείου, οι προσθήκες εξαρτούνται άμεσα από την κατηγορία που θα αγωνίζεται η ομάδα την επόμενη χρονιά.

Η Παναχαϊκή βέβαια θα προσχωρήσει κανονικά στην απόκτηση όλων των Αχαιών που έχει «σταμπάρει» το επιτελείο της από τα τοπικά αλλά και τα Εθνικά πρωταθλήματα ανεξαρτήτως εξελίξεων κι αυτό γιατί, ορθώς, βλέπει κάποιους ποδοσφαιριστές σαν επενδύσεις και ούτως η άλλως με την επάνοδο των «κοκκινόμαυρων» στο προσκήνιο, η Παναχαϊκή πρέπει να γίνει φάρος και σταθμός όλων των ταλέντων από την Αχαΐα και την Πελοπόννησο.

Αναμένεται λοιπόν, μία νέα αχαϊκή ένεση, στο ρόστερ των «κοκκινόμαυρων». Ασχέτως από αυτό, όλο και ωριμάζει σαν σκέψη τελευταία (και με τις εξελίξεις στην Ελλάδα να προχωρούν με ρυθμούς «φλεγματικής σαρανταποδαρούσας, με χιαστούς στα μισά πόδια, φορτωμένη με σακούλες από ψώνια…») η απόκτηση ποδοσφαιριστών ικανών να σταθούν στο επίπεδο της Σουπερλίγκ αλλά και -ταυτόχρονα- αν ω μη γένειτο, δεν προχωρήσει η αναδιάρθρωση και η Παναχαϊκή παραμείνει στη Φούτμπολ Λιγκ, να κάνουν εκεί τη διαφορά που θα επαναφέρει του χρόνου αγωνιστικά και καθαρά τους «κοκκινόμαυρους» στην πρώτη κατηγορία.

Μην εκπλαγείτε λοιπόν αν ξεκινήσουν οι ανακοινώσεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα…

Ηλίας Μάτσας

Υποστήριξη: SilkTech