Η Αιγιώτισσα Εβελίνα Μπούνα διαπρέπει στο cheerleading

Κυριακή, Μάιος 24, 2020 - 1:00μμ

Εντάξει, το μήλο δεν έπεσε ακριβώς κάτω από τη μηλιά, αλλά λίγο παραδίπλα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Βασίλης Μπούνας μιλάει με υπερηφάνεια για την κόρη του Εβελίνα, η οποία διαπρέπει κάπου αλλού.

Η κόρη του ποδοσφαιριστή του Παναιγιαλείου είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας στο cheerleading, κάτοχος χρυσών μεταλλίων με σπουδαίες διακρίσεις. Η Εβελίνα από μωρό χόρευε, της άρεσε η μουσική και ο χορός όπως στα περισσότερα κορίτσια της ηλικίας της. Στην ηλικία των 5 ετών, η προπονήτριά της Κατιάνα Λατάνη, cheerleader στον Ολυμπιακό τότε, την παρότρυνε να ξεκινήσει μαζί της το άθλημα.
Στην αρχή οι γονείς δίσταζαν, καθώς δεν γνώριζαν τι ακριβώς ήταν όλο αυτό. Ομως μια δοκιμή ήταν αρκετή. Η Εβελίνα με δύο κορίτσια ακομα αποτελούσαν όλη την ομάδα της Κατιανας, αλλά αυξήθηκαν με τον καιρό.

Επτά χρόνια μετά η ομάδα της «Μωβ κινήσεις Αιγίου» που στεγάζεται στο γυμναστήριο Acceleration, έχει πολλά παιδιά, ομάδες διαφόρων ηλικιών και πολλές διακρίσεις. Ονειρο της είναι να ασχοληθεί σε Ολυμπιακό επίπεδο και γιατί όχι στο εξωτερικό!

Το cheerleading άλλωστε, εδώ και περίπου τέσσερα χρόνια έχει γίνει Ολυμπιακό άθλημα (πήρε προσωρινή αναγνώριση αρχικά), οπότε το μέλλον της μικρής Εβελίνας θα μπορούσε να έχει πολλές επιλογές, αφού για πρώτη φορά θα το δούμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Αντζελες το 2028!
Φέτος, η Ελληνική Ομοσπονδία Cheerleading έχει προσαρμοστεί πλήρως στις συνθήκες που έχουν προκύψει εξαιτίας της πανδημίας και διοργανώνει το Cheer Escape Competition 2020. Ετσι, εφόσον η διοργάνωση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί λόγω των μέτρων, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, 142 αθλήτριες ανάμεσά τους και η Εβελίνα, έχουν κληθεί να χορογραφήσουν ένα συγκεκριμένο τραγούδι που έχει οριστεί από την Ομοσπονδία και θα διαγωνιστούν στην κατηγορία Freestyle Pom Solo. Τα βίντεο με τις προσπάθειες των υποψηφίων, θα κρίνουν εγκεκριμένοι Ελληνες κριτές από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν συνδέσει με τους αγώνες μπάσκετ, αλλά το Cheerleading είναι ένα δημοφιλέστατο άθλημα σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου, συνδυαζόντας το σόου, με τη γυμναστική και τη διασκέδαση.
Η σωματική άσκηση βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, αφού οι αθλήτριες είναι αναγκασμένες να έχουν καλή φυσική κατάσταση για να μπορούν να πετύχουν τις ασκήσεις.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα "Πελοπόννησος"

Υποστήριξη: SilkTech