Η Αγγελική Τζόλα πρωτιά στο τρίαθλο των Σπετσών

Τετάρτη, Μάιος 18, 2022 - 8:30μμ
Πρωταθλήτρια του ΑΣ Άκρος

Τo τριήμερο 13-15 Μαΐου διεξήχθη μετά από 3 χρόνια, ο πλέον δημοφιλής, ετήσιος αγώνας multi sport Spetsathlon 2022, ο οποίος κάθε χρόνο αυτή την εποχή σηματοδοτεί την έναρξη της τουριστικής περιόδου στο όμορφο νησί των Σπετσών.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε αγώνες τριάθλου (Spetses Triathlon Sprint, Spetses Triathlon Endurance, ατομικά και σκυτάλες) καθώς και παράλληλους αγώνες κολύμβησης, ποδηλασίας και δρόμου, με αριθμό ρεκόρ συμμετεχόντων αυτή τη χρονιά οι οποίοι ξεπέρασαν τους 1.150 σε όλα τα αγωνίσματα. Αρκετοί γνωστοί πρωταθλητές συμμετείχαν και αυτή τη φορά στον αγώνα τριάθλου – σκυτάλη όπως ο Γ. Δρυμωνάκος (κολύμβηση), ο Χ. Βολικάκης (ποδηλασία) και η Αν. Μαρινάκου (στίβος).
Εκτός από το σημαντικό αγωνιστικό κομμάτι, καθότι αγωνίστηκαν κάποιοι από τους πιο ελπιδοφόρους αθλητές τριάθλου στη χώρα μας, τέτοιοι αγώνες έχουν και τοπικό αναπτυξιακό χαρακτήρα. Στη διοργάνωση παρευρέθησαν και χαιρέτησαν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, και η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.
Η πατρινή αθλήτρια του ΑΣ ΑΚΡΟΣ, Αγγελική Τζόλα, πήρε μέρος στον αγώνα τριάθλου Spetses Triathlon Sprint (750μ κολύμβηση ανοικτής θάλασσας, 25km ποδήλατο και 5km δρόμου) ο οποίος διεξήχθη σε πανέμορφες διαδρομές στην πόλη του νησιού (κολυμβητικό και δρομικό σκέλος) και σε όλο το νησί (ποδηλατικό σκέλος με το γύρο του νησιού).
Στον αγώνα αυτό, χαρακτηριστικό του οποίου (σύμφωνα με την προκήρυξη) είναι η εξαιρετικά απαιτητική και για έμπειρους ποδηλάτες διαδρομή η οποία περνάει μέσα από εξαιρετικού κάλλους τοποθεσίες των Σπετσών, έλαβαν μέρος 179 αθλητές εκ των οποίων 38 γυναίκες και η 17χρονη Αγγελική με πολύ καλούς χρόνους στα 2 επιμέρους σκέλη (1η στο κολύμπι και 5η στο δρομικό) κατετάγη 1η στην ηλικιακή της ομάδα και 7η συνολικά στις γυναίκες).
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη της συμμετοχή τόσο στο συγκεκριμένο αγώνα των Σπετσών όσο και σε αγώνα Triathlon Sprint αυτών των αποστάσεων αφού μέχρι σήμερα οι συμμετοχές της σε αγώνες τριάθλου είχαν περιορισθεί (λόγω ηλικίας αλλά και της απουσίας αγώνων ελέω πανδημίας) σε αγώνες μικρότερων ηλικιακών κατηγοριών με ανάλογες επιτυχίες.
Η Αγγελική είναι αθλήτρια του Βασίλη Χρονόπουλου του ΑΣ ΑΚΡΟΣ στο τρίαθλο, ενώ προπονείται με τον Γιάννη Δαγκόγλου στο στίβο (ΑΣ ΑΚΡΟΣ / στίβος) και τον Λευτέρη Μήτρακα στην κολύμβηση (Ν.Ο.Π. / κολύμβηση).

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Υποστήριξη: SilkTech