Η Αγγελική Μακρή στο βαλκανικό του βάδην

Δευτέρα, Μάρτιος 2, 2020 - 7:33μμ

Την απόφαση να στείλει μόνο γυναίκες βαδίστριες στο βαλκανικό πρωτάθλημα πήρε ο Εθνικός προπονητής Γιάννης Κουτσιώρας.

Στην αξιολογημένη για το παγκόσμιο ranking διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στις 14 Μαρτίου στο Ιβάνο Φράνκιβσκ της Ουκρανίας, η Εθνική ομάδα θα εκπροσωπηθεί μόνο από γυναίκες καθώς από τη στιγμή που ο αγώνας δεν είναι στο πρόγραμμα του Αλέξανδρου Παπαμιχαήλ, ο Eθνικός προπονητής έκρινε ότι δεν πρέπει να δοθεί η ευκαιρία σε Ζαχαρία Τσαμουδάκη και Γιάννη Βαΐτση.


Αντιθέτως στις γυναίκες επιλέχθηκαν εντός συναγωνισμού η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και η Παναγιώτα Τσινοπούλου που θα κάνει τον πρώτο της αγώνα από τις 19 Μαΐου 2019 και εκτός συναγωνισμού (οι επιδόσεις θα μετράνε για το ranking) η Χριστίνα Παπαδοπούλου και η Αγγελική Μακρή της Ολυμπιάδας (προπονήτρια η Ντίνα Μπορνιβέλλι).

Φυσικά στην κατηγορία των παίδων θα αγωνιστεί και ο Αλέξανδρος Μορτζάκης της Ολυμπιάδας, που πρόσφατα έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό παίδων, ενώ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 5.000μ. βάδην στον κλειστό.

Είναι η πρώτη διεθνής συμμετοχή για τους βαδιστές της Πάτρας, που βρίσκονται σε μεγάλη φόρμα. Θυμίζουμε πως εκτός των Μακρή - Μορτζάκη, η Νίκη Ανδρεοπούλου και ο Δημήτρης Τσορδιάς αναδείχτηκαν πρωταθλητές Ελλάδας στα 50.000μ. βάδην, ενώ στον κλειστό, είχαμε τα χάλκινα μετάλλια των Κωνσταντίνου Ντεντόπουλου (όλοι της Ολυμπιάδας) και στα 3.000μ. βάδην  της Σοφίας Αλικανιώτη.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech