Η Α.Ε. Νεάπολη Πατρών 2019 είναι εδώ!

Παρασκευή, Ιούνιος 7, 2019 - 6:34μμ

Η πολυπληθέστερη περιοχή της Πάτρας, τα Ζαρουχλέικα, με την μακρά ποδοσφαιρική παράδοση, αποκτά και νέα ομάδα, την ΑΕ Νεάπολη Πατρών.

Οι εργασίες αναγνώρισής της σχεδόν ολοκληρώνονται και όπως όλα δείχνουν στο προσεχές πρωτάθλημα της Γ' κατηγορίας της ΕΠΣ Αχαΐας θα παραταχθεί φιλόδοξη για να γράψει τη δική της ιστορία.

Την αποτελούν, παίκτες και διοίκηση, μια παρέα από καλούς φίλους και λάτρεις της στρογγυλής θεάς, όπως εξήγησε στο sportin.gr ο Δημήτρης Ζαχαράτος, που στα 23 του είναι ένας από τους πιο νέους, μα και πιο έμπειρους παίκτες με 12ετή παρουσία στα γήπεδα (Δάφνη και Ατρόμητος Ζ.).

Καθήκοντα προέδρου ανέλαβε ο Νίκος Σχοινάς, και τα υπόλοιπα θα τα ...δούμε στην πορεία.

Κύριο όπλο της προσπάθειας, το κλίμα μεταξύ της παρέας, που σημειωτέον ανέλαβε και το κόστος ίδρυσης του συλλόγου αλλά και λειτουργίας του τμήματος.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα μάθουμε το ρόστερ, τον προπονητή κ.λ.π. Εν αναμονή λοιπόν για την πρώτη σέντρα της ΑΕ Νεάπολης!

Η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Και κάτι ακόμα, είναι η 4η ομάδα που βγάζει η γειτονιά, και η πρώτη επίσημη. Την περίοδο από το 1930 έως το 1970 είχαν ιδρυθεί τρεις ομάδες στην περιοχή, όλες ανεπίσημες, δηλαδή δεν είχαν αγωνιστεί ποτέ στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Πατρών. Ο λόγος για την ΑΕ Νεαπόλεως, τον Αετό Νεαπόλεως και τον Ολυμπιακό Νεαπόλεως.

* Σε ότι αφορά τη συνοικία της Νεάπολης βρίσκεται στα νότια της Πάτρας. Γύρω - γύρω συνορεύει με τα Κρύα Ιτεών, τον Γλαύκο, τη συνοικία Μακρυγιάννη, Ταραμπούρα, Ζαρουχλέικα και Πειραϊκή - Πατραϊκή.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech