Η 4η μέρα στο Αυστραλιανό Open

Πέμπτη, Ιανουάριος 23, 2020 - 11:58μμ

Australian Open Day4 και από όλα είχε το μενού:

* Η 4η μέρα δεν είχε Ελληνικό χρώμα για πρώτη φορά αλλά είχε πολύ ωραίες αναμετρήσεις και τα φαβορί εύκολα ή δύσκολα να επικρατούν! Αυτό σημαίνει ότι κοντοζυγώνουν μεγάλες μάχες στο πάνω μέρος του ταμπλό. Ας δούμε τι έγινε σήμερα σε τίτλους και στο τέλος θα το αναλύσω περισσότερο.

* Ο Ράφα Ναδάλ με μεγάλο του όπλο το σερβίς του, αφού δεν απειλήθηκε ούτε μία φορά με μπρέικ, επικράτησε του Ντελμπόνις με 3-0 σετ (6-3,7-6,6-1). Μοναδικός προβληματισμός για τη συνέχεια τα 3 στα 20 μπρέικ πόιντ (που ήταν 1 στα 17 κάποια στιγμή) στο σερβίς του αντιπάλου του. Στον 3ο γύρο θα βρει τον συμπατριώτη του Καρένο Μπούστα και η λογική λέει πως εύκολα ή δύσκολα θα βρεθεί στους "16" καθώς δεν μετρά ούτε μια ήττα από τον συγκεκριμένο αντίπαλο. Αν αυτό συμβεί θα κληθεί να περάσει το εμπόδιο ή του Κάρεν Χατσάνοφ ή του Νικ Κύργιου και αμφότεροι μοιάζουν ικανοί να του κάνουν τη ζημιά! Ειδικά ο Αυστραλός κάθε φορά που συναντά τον Ραφα σεληνιάζεται!!

* Μια και τους αναφέραμε ο Χατσάνοφ μετά απο μάχη που κράτησε 5 σετ και κρίθηκε στο tie break κατάφερε να κερδίσει τον Σουηδό Ίμερ ενώ ο Νικ αν και έχασε το 3ο σετ μέσα από τα χέρια του επικράτησε του Ζιλ ΣΙμόν με 3-1.

* Ο Ερνστ Γκούλμπις, που έκανε την έκπληξη στην πρεμιέρα κερδίζοντας τον Φέλιξ Αλιάσιμε, συνέχισε με νίκη επί του Μπεντενέ και θα βρεί μπροστά του τον Γκαέλ Μονφίς, Νο10 του ταμπλό που αν και έχασε το πρώτο σετ απο τον Ίβο Κάρλοβιτς έκανε την ανατροπή (3-1).

* Μεγαλύτερη ανατροπή έκανε ο Φρίτζ που βρέθηκε να χάνει 2-0 σετ απο τον Κέβιν Άντερσον, πήρε όμως το ται μπρέικ στο 3ο και με άλλα 2 νικηφόρα κατάφερε να γίνει ο 5ος Αμερικανός στους 32 του Αυστραλιανού Όπεν κάτι που είχε να συμβεί πολλά χρόνια!

* Εκεί τον περιμένει ο Ντομινίκ Τιμ που, επίσης, χρειάστηκε 5 σετ για να κάμψει την αντίσταση του οικοδεσπότη Μπόλτ.

* Νίκες και για Μεντβέντεφ (έυκολα τον Μαρτίνεθ), Ισνερ (εύκολα τον Ταμπιλο), Βαβρίνκα (δύσκολα στα 5 σετ και ανατροπή στο τελευταίο τον πάντα επικίνδυνο Σέππι), Γκοφάν (επίσης στα 5 σετ τον Χέρμπερτ), Ρούμπλεφ και Σβέρεφ.

* Από τη 4η μέρα, λοιπόν, κρατάμε 1) ότι είχαμε πολλές αναμετρήσεις στα 5 σετ με συγκινήσεις και ανατροπές και 2) ότι όλα τα φαβορί επικράτησαν με αποτέλσμα στη φάση των "32" να έχουμε μάχες όπως: Ισνερ-Βαβρίνκα, Γκοφάν-Ρούμπλεφ, Χατσάνοφ-Κύργιος που αναφέραμε ήδη αλλά ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσουν και οι Μονφις-Γκούλμπις, Φριτζ-Τιμ και Σβέρεφ-Βερντάσκο.

* Το πάνω μέρος του ταμπλό έχει αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον απο το κάτω (προσωπική άποψη) που τα πράγματα είναι λίγο πιο ξεκάθαρα. Αν ο Φέντερερ περάσει την πονηρή δοκιμασία με τον Μίλμαν θα έχει ανοίξει ο δρόμος να βρεθεί σχετικά εύκολα στα ημιτελικά. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή του προημιτελικού που λογικά θα είναι Τσιτσιπάς-Τζόκοβιτς. Οι υπόλοιποι δεν δείχνουν ικανοί να κάνουν τη ζημιά αλλά κάποιος θα γυρίσει να πει πως ούτε πέρσι περίμενε κανεις τον Στέφανο να κερδίσει τον Ρότζερ. Οπότε... ίδωμεν !

* Κλείνουμε όπως πάντα με το αυριανό πρόγραμμα για να συντονιστείτε στα κανάλια του Eurosport: Τζόκοβιτς και Μαρία Σάκκαρη κοντά στις 6 το πρωί, στις 10 ο Στέφανος Τσιτσιπάς και στις 12 ο Ρότζερ Φέντερερ.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech