Η 41χρονη μάνα διδύμων που θα αγωνιστεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 26, 2019 - 8:03μμ

Ξεκινάει την Παρασκευή (27/9) το 17ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών - γυναικών, που θα φιλοξενηθεί στην Ντόχα του Κατάρ.

Η Πάτρα θα εκπροσωπηθεί με μία αθλήτρια, την Αγγελική Μακρή της Ολυμπιάδας στα 50.000μ. βάδην, αγώνισμα που θα διεξαχθεί το Σάββατο (28/9) λόγω ζέστης στις 11.30 το βράδυ (έχουμε την ίδια ώρα με το Κατάρ), σε δημόσια οδό.

Με τους προπονητές της Ντίνα Μπορνιβέλλι και Δημήτρη Ορφανόπουλο

Η Μακρή έχει την 20ή θέση από τις 24 φιναλίστ, με 4.29.15, επίδοση που πέτυχε φέτος και είναι η 2η καλύτερη όλων των εποχών στην Ελλάδα, πίσω από το πανελλήνιο ρεκόρ της Ξυνού.

Στα 41 της χρόνια κι αφού διέκοψε τον πρωταθλητισμό λόγω γάμου και εγκυμοσύνης (έχει δύο δίδυμα αγοράκια με τον Κώστα Ασημακόπουλο) η Αγγελική Μακρή απέδειξε πως με την επιμονή και τη σκληρή δουλειά μπορείς να πετύχεις τους στόχους σου.

Μετά το γάμο της επέστρεψε στον πρωταθλητισμό

Η αθλήτρια θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην καριέρα της σε ανάλογη διοργάνωση, αφού η προηγούμενη συμμετοχή της με την εθνική ομάδα ήταν η παρουσία σε Παγκόσμιο Κύπελλο βάδην το μακρινό 2004, ενώ φέτος ήταν παρούσα και στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο βάδην.

Σημειωτέον πως η Μακρή, που είναι εργαζόμενη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είχε πιάσει το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά δεν αγωνίστηκε, προτιμήθηκαν τρεις άλλες αθλήτριες, επίσης είχαν πιάσει το όριο.

Με τον σύζυγό της Κώστα Ασημακόπουλο

Δεν το έβαλε κάτω και επανήλθε στην δράση, καλύτερη από ποτέ! Εχει πολλά πανελλήνια ρεκόρ στην κατοχή της, ενώ έφτασε τα 13 μετάλλια στα πανελλήνια πρωταθλήματα, τα 8 χρυσά, σε μια καριέρα που ξεκίνησε το 1992! Ανήκει στην Ολυμπιάδα, είναι αθλήτρια της Ντίνας Μπορνιβέλλι και είναι παράδειγμα προς μίμηση!

Τα δίδυμάκια της

Η Μακρή βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης στο Κατάρ, δεν είχε να πει πολλά - πολλά, παρά μονάχα πως κάνει το «πιο όμορφο ταξίδι στη ζωή της».

Η προπονήτριά της, Ντίνα Μπορνιβέλλι, σχολίασε: «Είναι ψυχάρα. Ολοκλήρωσε μια κοπιαστική προετοιμασία για τους αγώνες και πιστεύω ότι κάναμε το καλύτερο που μπορούσαμε. Της εύχομαι καλή δύναμη, σώματος, ψυχής και πνεύματος για να τερματίσει με αξιοπρέπεια τα 50 χλμ βάδην και πάνω απ' όλα να το χαρεί, μαζί και εμείς που την αγαπάμε. Την γνωρίζω από 12 χρονών παιδάκι και ξέρω ότι θα παλέψει σαν μεγάλη αγωνίστρια που είναι! Νοερά θα τρέχω δίπλα της και θα την ενθαρρύνω!».

Ευχετήρια ανακοίνωση εξέδωσε ακόμα, η Ολυμπιάδα και ο Σύνδεσμος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Πάτρας.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech