Χρυσώθηκαν οι Πατρινοί γυμναστές στη Θεσσαλονίκη

Δευτέρα, Μάιος 9, 2022 - 12:07μμ
Ο ΑΓΟ Πατρών

Ο Αντώνης Τανταλίδης στο σύνθετο ατομικό των ανδρών και η Κωνσταντίνα Μαραγκού στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών ήταν οι μεγάλοι νικητές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής Ανδρών-Γυναικών και Εφήβων-Νεανίδων, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 7-8 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Η φετινή διοργάνωση αποτέλεσε ένα νέο ξεκίνημα μετά την πανδημία, καθώς οι εξέδρες της αίθουσας «Ι. Μελισσανίδης» στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας ήταν ανοιχτές για τους φιλάθλους που δήλωσαν παρόντες και χάρισαν το χειροκρότημά τους στους σημερινούς και αυριανούς πρωταγωνιστές της ελληνικής ενόργανης. Επιπλέον, για πρώτη φορά στα χρονικά του θεσμού, υπήρξε ζωντανή διαδικτυακή μετάδοση (live stream) μέσα από τον δικτυακό τόπο της Ε.Γ.Ο., σε όλα τα όργανα και τα αγωνίσματα του διημέρου, σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής Sportsland.

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο βουλευτής Στράτος Σιμόπουλος, ο Αντιπρόεδρος της European Gymnastics και εκπρόσωπος της Ε.Γ.Ο. στην Ε.Ο.Ε. Αθανάσιος Βασιλειάδης, η εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην Ε.Ο.Ε. Αναστασία Κελεσίδου, η πρώην Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κούλα Γιαννακίδου, ο Ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης, ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος δεν αγωνίστηκε αλλά ενίσχυσε την προσπάθεια των συναθλητών του, καθώς και αρκετά διοικητικά στελέχη της Ομοσπονδίας, όπως ο Πρόεδρος της Ε.Γ.Ο. Αθανάσιος Σταθόπουλος, ο Β’ Αντιπρόεδρος Αβραάμ Σαπρανίδης που ήταν και υπεύθυνος για τη διοργάνωση, ο Έφορος Υλικού Δημήτρης Τσεγκέλης και τα μέλη του Δ.Σ. Νίκος Προβιάς και Χρήστος Ψαθάς.

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Αντώνης Τανταλίδης του Δ.Α.Σ. Αργυρούπολης κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον πανελλήνιο τίτλο στο σύνθετο ατομικό ανδρών με 78,850 β., αφήνοντας 2ο τον ρέκορντμαν των επτά τίτλων στο αγώνισμα Νίκο Ηλιόπουλο του Α.Γ.Ο. Πατρών (77,600 β.) και 3ο τον Χριστόφορο Κωνσταντινίδη του Α.Ο. Διαγόρας Αμπελοκήπων (74,750 β.).
Παράλληλα, στους τελικούς οργάνων από δύο χρυσά κέρδισαν ο Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος) και ο πολυνίκης του θεσμού Ηλιόπουλος (δίζυγο, μονόζυγο), ο οποίος έχει πλέον να επιδείξει συνολικά 24 χρυσά μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών.

Τα αποτελέσματα αναλυτικά εδω:

ΝΙΚΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Τα ρεκόρ είναι για "σπάνε",έτσι και έγινε!
Κάτοχος των 24 ΧΡΥΣΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ στην κατηγορία των ανδρών!  Συνεχίζουμε την σκληρή δουλειά με στόχο τους επόμενους αγώνες! Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές για την συμμετοχή τους αλλά και την κατάκτηση των στόχων τους.
Απολογισμός Πανελληνίου Πρωταθλήματος
 Δίζυγο
 Μονόζυγο
 Σύνθετο Ομαδικό
 Σύνθετο Ατομικό
Πλάγιο Ίππο

TΡΑΜΠΟΛΙΝΟ

Με γεμάτη κόσμο κερκίδα και τους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες να δείχνουν τον καλύτερο εαυτό τους, ολοκληρώθηκε (07-08 Μαΐου) το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο Συλλόγων & Ατομικού Α'-Β'-Γ' Κατηγοριών (Ανδρών-Γυναικών, Εφήβων-Νεανίδων, Παίδων-Κορασίδων). Οι αγώνες φιλοξενήθηκαν στο Αθλητικό Κέντρο Μαραθώνα «Παναγιώτης Χαμηλοθώρης», σύμφωνα με το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο διεξαγωγής αγώνων της Ε.Γ.Ο.. Οι εκπρόσωποι του ελληνικού τραμπολίνο έκαναν το πρώτο βήμα της αγωνιστικής επανασύνδεσης με το άθλημά τους και ένιωσαν τη χαρά του αγώνα καταχειροκροτούμενοι από τους φιλάθλους που έσπευσαν στο Κλειστό Γυμναστήριο.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο 2022 και κλείνει με ένα χρυσό μετάλλιο για εμένα και 2 χάλκινα από τις "μεγάλες" μου αθλήτριες... Η χαρά να βρίσκομαι μεταξύ των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών και της οικογένειας του Τραμπολίνο μετά τον σοβαρό μου τραυματισμό, μου δίνει δύναμη για τη συνέχεια! Συγχαρητήρια σε όλους. Τα καλύτερα, έρχονται!

ΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ: Με επιτυχία τελείωσε η πρώτη μέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος Τραμπολίνο, με ένα χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό διπλό τραμπολίνο κατηγορία ανδρών, και δύο χάλκινα μετάλλια στο ομαδικό τραμπολίνο και διπλό μίνι τραμπολίνο στην κατηγορία των κορασίδων καλή συνέχεια και στους αθλητές που προκρίθηκαν για τους τελικούς στο ατομικό, Κακογιάννη Στέφανο, Δημητρακοπούλου Χριστίνα και Κατσίκη Γλυκερία Συγχαρητήρια στους αθλητές μας ,στους προπονητές τους και καλή επιτυχία σήμερα στα ατομικά!!!!
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο 2022 και κλείνει με ένα χρυσό μετάλλιο για εμένα και 2 χάλκινα από τις "μεγάλες" μου αθλήτριες... Η χαρά να βρίσκομαι μεταξύ των κορυφαίων Ελλήνων αθλητών και της οικογένειας του Τραμπολίνο μετά τον σοβαρό μου τραυματισμό, μου δίνει δύναμη για τη συνέχεια! Συγχαρητήρια σε όλους
Τα καλύτερα, έρχονται!

ΑΓΟ Πατρών:

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής 2022
- 2 θέση στο σύνθετο ομαδικό
@nikolaos_iliopoulos_
- 2η θέση στο σύνθετο ατομικό
- 3η θέση στον πλάγιο Ίππο
- 1η θέση στο δίζυγο
- 1η θέση στο μονόζυγο
@vasiliskollias
- 10η θεση στο σύνθετο ατομικό
- 7η θέση στο έδαφος
- 6η θέση στο άλμα
- 7η θέση στο δίζυγο
Στην ομάδα συμμετείχαν και οι αθλητές Στάθης Παπαδιαμαντόπουλος, Βέλιος Πετρουλής, Μηνάς Μίγκος.

Υποστήριξη: SilkTech