Χρυσός στο παγκόσμιο ξιφασκίας με αμαξίδιο ο Πάνος Τριανταφύλλου

Τρίτη, Νοέμβριος 19, 2019 - 10:58πμ

Tην σπουδαιότερη ατομική διάκριση του για φέτος έφτασε ο Πάνος Τριανταφύλλου, στην Ολλανδία. Ο «ασημένιος» Παραολυμπιονίκης του Ρίο, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην σπάθη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ξιφασκίας με αμαξίδιο που διεξάγεται στο Άμστερνταμ και πλέον βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στην εξασφάλιση του «εισιτηρίου» που οδηγεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Τριανταφύλλου, σε όμιλο και αγώνες κατάταξης πέτυχε συνολικά εννέα νίκες σε 10 αγώνες, με την σπουδαιότερη εξ αυτών να την πετυχαίνει στα ημιτελικά όπου επικράτησε του Πολωνού «χάλκινου» Παραολυμπιονίκη στο Ρίο, στο ίδιο όπλο, Αντριάν Κάστρο.

Στη φάση των ομίλων, ο Τριανταφύλλου είχε πέντε νίκες και μία ήττα, όμως στους αγώνες κατάταξης ήταν ασταμάτητος. Νίκησε 15-12 τον Γάλλο Βαλέ (δύο μετάλλια σε Παραολυμπιακούς Αγώνες στο ξίφος ασκήσεως), 15-8 τον Γάλλο Ιφέμπε, 15-9 τον Κάστρο ενώ στον τελικό επικράτησε 15-9 του Ούγγρου Ταργιάνι.

Ο Πάνος Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986, και ξεκίνησε πρώτα να ασχολείται με το μπάσκετ και λίγο αργότερα με την ξιφασκία. “Στην αρχή νόμιζα πως δεν θα μπορούσα να το κάνω. Μου φάνηκε πολύ extreme ως άθλημα, είχε πολλές πτώσεις. Φοβήθηκα όταν είδα πώς παίζουν. Επιπλέον, ήμουν τελείως άσχετος με το μπάσκετ. Εγώ έπαιζα ποδόσφαιρο και βόλεϊ. Τελικά, όμως, κόλλησα”. έχει δηλώσει σε συνέντευξή του.

Υποστήριξη: SilkTech