Χρυσός ο Πολυχρονίδης με την πατρινή Κατερίνα Πατρώνη

Σάββατο, Ιούλιος 7, 2018 - 9:19μμ

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης είναι το Νο-1 της Παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία BC3 και το απέδειξε και στο World Open που διεξάγεται στην Ποβόα της Πορτογαλίας. Ο κάτοχος τεσσάρων μεταλλίων σε Παραολυμπιακούς Αγώνες, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ατομικό, την ίδια στιγμή που η Άννα Ντέντα ήταν τέταρτη επίσης στην κατηγορία BC3.

Ο Πολυχρονίδης, με sports director την πατρινή Κατερίνα Πατρώνη, στον τελικό νίκησε 5-0 τον Βρετανό Τζέιμι ΜακΚόουαν, ενώ στα ημιτελικά είχε κάμψει την αντίσταση του επίσης Βρετανού Πάτρικ Ουίλσον με σκορ 4-0. Στα προημιτελικά, ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης χρειάστηκε τη διαδικασία του tie-break απέναντι στον Πορτογάλο Χοσέ Μασέδο για να μπορέσει να μπει στην τετράδα.

Η Ντέντα, η οποία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ήταν τρίτη στα ζευγάρια BC3 μαζί με τους Πολυχρονίδη και Νίκο Πανανό, στα προημιτελικά νίκησε στο tie-break τον Αλεξάντερ Λεγκοστάεφ, όμως στα ημιτελικά ηττήθηκε 10-0 από τον ΜακΚόουαν και στον «μικρό» τελικό 4-1 από τον Ουίλσον με αποτέλεσμα να καταλάβει την 4η θέση. Sports Director της Ελληνίδας πρωταθλήτριας ήταν η Κριστίνα Ντέντα.

Η κατάταξη των Ελλήνων στα ατομικά:

BC1

11. Χρήστος Κυπριώτης

13. Παναγιώτης Σουλάνης

16. Δημήτριος Κυριακίδης

BC2

13. Αλέξανδρος Παδάκης

BC3

1. Γρηγόρης Πολυχρονίδης

4. Άννα Ντέντα

Υποστήριξη: SilkTech