Χρυσή Μπάλα: Ποιοι ανέδειξαν τελικά τον νικητή;

Τρίτη, Νοέμβριος 30, 2021 - 7:05μμ
Χρυσή Μπάλα

Η συνήθεια που έγινε λατρεία... Ο Λιονέλ Μέσι πήρε σπίτι του ακόμα μια Χρυσή Μπάλα, έφτασε τις 7 κατακτήσεις στην καριέρα του και έθεσε οριστικό τέλος στο δίλημμα για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του 2021. Όπως ανακοινώθηκε, ο Αργεντινός «μάγος» συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους και άφησε στη δεύτερη θέση της κατάταξης τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, ο οποίος αρκέστηκε με το βραβείο του καλύτερου επιθετικού της χρονιάς. Ποιοι είναι όμως εκείνοι που τελικά καθόρισαν τον νικητή;


Ποιοι ψήφισαν


Μετά τη διάσπαση με τα βραβεία της FIFA πίσω στο 2016, το France Football αποφάσισε να επιστρέψει στην αρχική δομή της κριτικής επιτροπής, η οποία φέτος απαρτίζεται από τους προπονητές και αρχηγούς όλων των εθνικών ομάδων, αλλά και από 180 δημοσιογράφους από ισάριθμες χώρες. Φορμάτ που προκρίθηκε προκειμένου να αποφευχθούν οι ανταλλαγές ψήφων μεταξύ φίλων και συμπαικτών και η ψηφοφορία να διεξαχθεί με αμεροληψία και όσο το δυνατόν περισσότερη αντικειμενικότητα.


Το σύστημα των πόντων


Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία της ψηφοφορίας, το σύστημα είναι απλό. Κάθε μέλος με δικαίωμα ψήφου επιλέγει τους πέντε αγαπημένους του ποδοσφαιριστές και στη συνέχεια τους ιεραρχεί βαθμολογικά. Όπερ σημαίνει πως η πρώτη επιλογή παίρνει έξι πόντους, η δεύτερη τέσσερις, η τρίτη τρεις, η τέταρτη δυο και η πέμπτη μόλις έναν. Στο τέλος της ψηφοφορίας που ολοκληρώθηκε στις 24 Οκτωβρίου, ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους θα αναδειχθεί και ο καλύτερος για το 2021. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, τότε η Χρυσή Μπάλα απονέμεται σε εκείνον που βρέθηκε περισσότερες φορές στην κορυφή των επιλογών.

Υποστήριξη: SilkTech