Χρυσάφι το φετινό Παγκόσμιο για τη Λίβερπουλ

Σάββατο, Οκτώβριος 1, 2022 - 2:00μμ
Πως το Παγκόσμιο Κύπελλο που πλησιάζει, θα δώσει έξτρα στον τεχνικό της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ

Σε λιγότερο από δύο μήνες ξεκινάει το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, με τους προπονητές των συλλόγων να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Αυτό γιατί το Μουντιάλ θα διεξαχθεί στα μέσα της σεζόν, πράγμα που σημαίνει ότι οι παίκτες θα επιβαρυνθούν αρκετά ενόψει της συνέχειας των πρωταθλημάτων.
Έτσι προκύπτει μία ανησυχία στους προπονητές των συλλόγων και πόσο σε αυτούς των ομάδων της Premier League, η οποία θα επιστρέψει λίγες μέρες στις 26 Δεκεμβρίου, λίγες μετά τον τελικό Μουντιάλ (21/12).
Ωστόσο ο Γιούργκεν Κλοπ, θα είναι ίσως ο μοναδικός προπονητής, από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ευρώπης, που θα έχει το κεφάλι του ήσυχο. Και αυτό γιατί οι περισσότεροι παίκτες της Λίβερπουλ, δεν θα αγωνιστούν στα γήπεδα του Κατάρ, είτε γιατί δεν υπολογίζονται από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς είτε γιατί οι εθνικές τους ομάδες δεν προκρίθηκαν στην τελική φάση της διοργάνωσης.
Μπορεί να μην έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι αποστολές των ομάδων που ταξιδέψουν στο Κατάρ, αλλά υπάρχει μία πρώτη εικόνα για το ποιοι θα επιλεγούν και ποιοι όχι. Συγκεκριμένα πάνω από δέκα ποδοσφαιριστές των «κόκκινων αναμένεται να μην συμπεριληφθούν στις αποστολές των εθνικών του ομάδων.
Ξεκινώντας από τους Άγγλους της παρέας, ο Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ, όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα είναι στην αποστολή της εθνικής Αγγλίας. Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ τον άφησε εκτός 23άδας στον τελευταίο αγώνα κόντρα στην εθνική Γερμανίας, που είχε χαρακτήρα πρόβας τζενεράλε πριν το Μουντιάλ, με τις πιθανότητες να επιλέξει τον 23χορνο μπακ της Λίβερπουλ να είναι ελάχιστες.
Το ίδιο ισχύει και για τους Τζο Γκόμεζ και Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν οι οποίοι δεν υπολογιζόντουσαν εξ αρχής από τον Σάουθγκεϊτ. Επιπλέον οι νεαροί Χάρβεϊ Έλιοτ και Κέρτις Τζόουνς δεν βρίσκονται επίσης στα πλάνα του 52χρονου τεχνικού.
Ο μοναδικός Άγγλος ποδοσφαιριστής που θα βρίσκεται στην αποστολή των «τριών λιονταριών» είναι ο Τζόρνταν Χέντερσον, ωστόσο αναμένεται να μην έχει βασικό ρόλο, καθώς βρίσκεται πίσω από τους Τζούντ Μπέλινγκχαμ και Ντέκλαν Ράις.
Μία ακόμα μεγάλη απουσία του φετινού Μουντιάλ θα είναι ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Η εθνική Αιγύπτου δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση στην τελική φάση καθώς αποκλείστηκε στα προκριματικά από τη Σενεγάλη του Σαντιό Μανέ, πρώην συμπαίκτη του «Φαραώ». Έτσι ο Αιγύπτιος θα έχει την ευκαιρία να βρει τη χαμένη του φόρμα και να επιστρέψει ξεκούραστος για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.
Από την αμυντική γραμμή, στη διάθεση του Κλοπ θα είναι οι Τζόελ Ματίπ, Άντι Ρόμπερτσον και Κώστας Τσιμίκας, καθώς οι εθνικές τους δεν πήραν επίσης την πρόκριση, ενώ Ιμπραχίμ Κονατέ, δύσκολα θα συμπεριληφθεί στην αποστολή της εθνικής Γαλλίας λόγω του τραυματισμού του.
Άλλοι τρεις παίκτες που αναμένεται να μην δώσουν το παρόν στο Π.Κ., είναι οι Τιάγκο, Φάμπιο Καρβάλιο και Αρτούρ, καθώς δεν αποτελούν προτεραιότητα των προπονητών τους.
Τέλος, ο Κολομβιανός Λουίς Ντίαζ, θα έχει την ευκαιρία να ξεκουραστεί, με την χώρα του να μην παίρνει την πρόκριση, αλλά και ο ήρωας του περσινού τελικού του League Cup κόντρα στη Τσέλσι, Κοϊμχίν Κέλεχερ.
Την ίδια ώρα, η βασική αντίπαλος της Λίβεπουλ στο πρωτάθλημα, Μάντσεστερ Σίτι, αναμένεται να αποχωριστεί 16 παίκτες, οι οποίοι θα ταξιδέψουν για το Κατάρ.
Έντερσον, Ρούμπεν Ντίας, Νέιθαν Άκε, Ζοάο Κανσέλο, Ρόντρι, Κέβιν Ντε Μπρούινε, Μπερνάρντο Σίλβα και Φιλ Φόντεν είναι μόνο μερικά από τα αστέρια των «πολιτών» που αναμένεται να αγωνιστούν στο τουρνουά.
Συνεπώς δημιουργείται μία ευνοϊκή συνθήκη για την ομάδα του Κλοπ, δίνοντας ένα μικρό αβαντάζ ενόψει της συνέχειας της Premier League. Οι παίκτες της Λίβερπουλ που θα δουν το Μουντιάλ από την τηλεόραση, θα έχουν την ευκαιρία να γεμίσουν τις μπαταρίες τους, αλλά και να προετοιμαστούν κατάλληλα για τη δύσκολη συνέχεια, καθώς πολύ από αυτούς αποτελούν βασικά γρανάζια.

Υποστήριξη: SilkTech