Χωρίς κοινό η Τελετή Αφής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Αρχ. Ολυμπία

Τρίτη, Σεπτέμβριος 21, 2021 - 5:19μμ

Υπό την σκιά της πανδημίας Covid-19 πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ευρεία σύσκεψη μεταξύ ελληνικής και κινεζικής αντιπροσωπείας για την προετοιμασία των εκδηλώσεων και της τελετής αφής της ολυμπιακής φλόγας, ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που θα γίνουν στο Πεκίνο το 2022.

Στη σύσκεψη μελετήθηκαν και αποφασίστηκαν τα επιχειρησιακά πλάνα και τα μέτρα ελέγχου και ασφάλειας σχετικά με τις τελετές αλλά και τη μεταφορά της ολυμπιακής φλόγας, ενώ στις αποφάσεις και το τελετουργικό ελήφθησαν σοβαρά υπ' όψιν ο κίνδυνος του COVID και τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Στη σύσκεψη, από την ελληνική πλευρά προΐστατο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, από την κινεζική ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, Wang Qiang, ενώ από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συμμετείχαν ο πρόεδρός της, Σπύρος Καπράλος, και ο γενικός γραμματέας, Μανώλης Κολυμπάδης.

Από την Ελληνική Αστυνομία συμμετείχε ο αρχηγός της, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, και υψηλόβαθμοι αξιωματικοί, ενώ από την κινεζική πλευρά ο ακόλουθος 'Αμυνας και αξιωματούχοι της πρεσβείας Αθηνών.

Το πρόγραμμα ορίσθηκε ως εξής: Η αφή της φλόγας θα πραγματοποιηθεί στις 18 Οκτωβρίου 2021 στην Αρχαία Ολυμπία, χωρίς τη συμμετοχή κοινού. Στη συνέχεια, η φλόγα, μετά τη λαμπαδηδρομία, θα μεταφερθεί οδικώς στην Ακρόπολη, όπου και θα διανυκτερεύσει. Στις 19 Οκτωβρίου η φλόγα θα παραδοθεί στην κινεζική αντιπροσωπεία, σε επίσημη τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, και πάλι χωρίς την παρουσία κοινού, πέραν 200 διαπιστευμένων ατόμων που θα αποτελούν τις επίσημες αντιπροσωπείες από τις δύο πλευρές και εκ μέρους της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στη συνέχεια, η φλόγα θα μεταφερθεί με ειδική πτήση charter από τον διεθνή αερολιμένα Αθηνών και προορισμό τη διοργανώτρια πόλη του Πεκίνου.

Υποστήριξη: SilkTech