Χιλιάδες παιδικά χαμόγελα στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Πέμπτη, Οκτώβριος 17, 2019 - 12:50μμ

Στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας πρωταγωνιστές δεν θα είναι μόνον οι Μαραθωνοδρόμοι και οι δρομείς των 5 και 10χλμ. αλλά και χιλιάδες παιδιά και οι αθλητές των Special Olympics που θα λάβουν μέρος στους αγώνες.

Χιλιάδες παιδιά και αθλητές των Special Olympics θα τρέξουν στο πλαίσιο του 37ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας επιβεβαιώνοντας την κοινωνική προσφορά της διοργάνωσης.

Ο ΑΜΑ δεν απευθύνεται μόνο στους μεγάλους αλλά και στους μικρούς και αυτό είναι κάτι το οποίο μπορεί να το καταλάβει κανείς κατά μήκος όλης της αυθεντικής διαδρομής του αγώνα. Χιλιάδες παιδιά θα τρέξουν παράλληλα χρονικά με τους δρομείς της κλασικής διαδρομής.

Σε επτά Δήμους της Αττικής και σε συνεργασία πάντοτε με τον ΣΕΓΑΣ οι μικροί φίλοι του αθλητισμού θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν σε οχτώ σημεία της διαδρομής. Οι Δήμοι που συμμετέχουν είναι: Μαραθώνας/Νέα Μάκρη, Ραφήνα/Πικέρμι, Σπάτα/Αρτέμιδα, Παλλήνη, Αγία Παρασκευή, Χαλάνδρι, Φιλοθέη/Ψυχικό.

Ο αριθμός των παιδιών που θα συμμετάσχουν θα πλησιάσει τις 6000 ενώ σημαντικό στοιχείο αποτελεί η αυξητική τάση του αριθμού των συμμετοχών γεγονός που πιστοποιεί την θετική επίδραση του ΑΜΑ στην αθλητική καθημερινότητα των μαθητών.

Ξεχωριστό συμβολισμό για την ανύψωση του αθλητικού ιδεώδους έχει η στιγμή που περισσότερα από 1.000 παιδιά τερματίζουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο δεχόμενα το χειροκρότημα των θεατών.

Οι οκτώ αγώνες θα ξεκινήσουν από τις 08:50 και θα έχουν ολοκληρωθεί περίπου 20 λεπτά πριν την διέλευση του πρώτου Μαραθωνοδρόμου από εκείνο το σημείο, ενώ ο αγώνας δρόμου 1.200μ. με τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο θα ξεκινήσει στις 10.20 στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Βουλής.

Στις 10:05 θα ξεκινήσει ο αγώνας δρόμου Special Olympics Hellas 1200μ. Για μία ακόμη χρονιά εκατοντάδες παιδιά αθλητές και αθλήτριες των Special Olympics Hellas, μαθητές Ειδικών Σχολείων και Φορέων Ειδικής Αγωγής μαζί με τους προπονητές, τους εθελοντές-δρομείς των Special Olympics Hellas θα τρέξουν τη διαδρομή των 1.200μ κερδίζοντας το πιο ζεστό χειροκρότημα όλων.

Τόσο οι αγώνες των μικρών παιδιών όσο και εκείνοι των Special Olympics αποδεικνύουν την κοινωνική προσφορά του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Φέρνει τα μικρά παιδιά ακόμα πιο κοντά στον αθλητισμό και παράλληλα «χτίζει» τους μαραθωνοδρόμους του αύριο.

Επιπλέον στους αγώνες των Special Olympics οι ήρωες της ζωής αποδεικνύουν πως ο αθλητισμός είναι δύναμη ψυχής.

Υποστήριξη: SilkTech