Χαμός στην Εθνική - Μέτωπο Μανωλά, Παπασταθόπουλου κατά Αναστασιάδη!

Τετάρτη, Ιούνιος 12, 2019 - 8:28πμ

Μια Εθνική που θυμίζει καζάνι έτοιμο να σκάσει, με τις «βολές» να εκτοξεύονται εκατέρωθεν λίγα λεπτά μετά τη λήξη και την ήττα από την Αρμενία στο ΟΑΚΑ, δείγμα ότι τα προβλήματά της εντός των τειχών κρύβονται κάτω από το χαλάκι και τώρα ήρθε το ξέσπασμα.

Πρωταγωνιστές της... κόντρας που είναι εμφανές ότι έχει ξεσπάσει είναι ο προπονητής της ομάδας, Άγγελος Αναστασιάδης και ο αρχηγός -ελλείψει Βασίλη Τοροσίδη- αλλά και μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες εντός των αποδυτηρίων, Σωκράτης Παπασταθόπουλος, που δείχνει να έχει φτάσει στα όριά του, έπειτα από μία διαφαινόμενη αποτυχία της Ελλάδας σε προκριματική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Ραγδαίες αναμένονται εντωμεταξύ οι εξελίξεις στην Εθνική μας ομάδα, μετά και την ταπεινωτική ήττα από την Αρμενία.

Όπως μετέδωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Άρης Ασβεστάς, μετά την λήξη της αναμέτρησης υπήρξε δια ζώσης επαφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και του Κώστα Μανωλά με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, παρουσία πολλών συμβούλων της ομοσπονδίας.

Στην συνομιλία που είχαν, οι δύο ηγέτες της Εθνικής μας ομάδας, διεμήνυσαν στον πρόεδρο της ΕΠΟ ότι προτίθενται να σταματήσουν να αγωνίζονται με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αν δεν υπάρξουν άμεσες εξελίξεις και δεν αλλάξει η κατάσταση, εννοώντας ότι για το καλό της Εθνικής θα πρέπει να υπάρξει άμεση αλλαγή στην τεχνική ηγεσία!

Τα λόγια αυτά στον Βαγγέλη Γραμμένο, του τα είπαν και κατά μόνας, αλλά και μαζί!

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, εξάλλου, η μεγάλη πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΠΟ είναι αυτή τη στιγμή υπέρ της αλλαγής προπονητή, ειδικά μετά το «μήνυμα» που έστειλαν απ’ ευθείας οι Μανωλάς και Παπασταθόπουλος και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο.

Συνεπώς, από σήμεερα κιόλας, αναμένονται σοβαρές εξελίξεις στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο βασικός κεντρικός αμυντικός της Άρσεναλ σε δηλώσεις που πραγματοποίησε τόσο στην Cosmote Tv όσο και στο Open έκανε λόγο για εξελίξεις που πρέπει να υπάρξουν, φωτογραφίζοντας τον Άγγελο Αναστασιάδη.

«Θα πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις. Αν θέλουμε ο κόσμος να γυρίσει στο γήπεδο, θα πρέπει να υπάρχουν εξελίξεις. Δεν είναι εικόνα αυτή που έχουμε Αν ο Παπασταθόπουλος είναι το πρόβλημα, ας μείνει εκτός Εθνικής.

Δεν θα σας μιλήσω για τον προπονητή, αυτά είναι θέματα, για τα οποία δε θέλω να μιλήσω αυτή τη στιγμή και δεν αρμόζει στη θέση μου. Δεν είναι ώρα να πω κάτι παραπάνω, θα το ήθελα κι εγώ πολύ, αλλά πιστεύω ότι δεν είναι η στιγμή. Για τα προκριματικά δεν νομίζω, ότι έχουμε τύχη, σαν εικόνα δεν αξίζουμε να πάμε πουθενά. Στα προηγούμενα προκριματικά έγινε καλή προσπάθεια, χάσαμε στο μπαράζ από μια ομάδα καλύτερη από μας, αλλά τουλάχιστον παλέψαμε.

Τώρα. σε αυτά τα προκριματικά και σε αυτά τα δύο παιχνίδια χάσαμε με τα χέρια κάτω. Όταν παίζουμε με ομάδα σαν την Αρμενία και πρέπει να φας 2-3 γκολ ακόμη, δεν αξίζουμε να βρεθούμε πουθενά. Για ό,τι θέλετε αναλαμβάνω την ευθύνη, πιστεύω ότι θα υπάρξουν και πρέπει να υπάρξουν εξελίξεις, δε γνωρίζω πράγματα αλλά για τα ποδοσφαιρικά θέματα ο πρόεδρος είναι υπεύθυνος», είπε ο κεντρικός αμυντικός της Εθνικής.

Την ίδια στιγμή που γίνονταν αυτές οι δηλώσεις, ήταν σε εξέλιξη και η συνέντευξη Τύπου του Άγγελου Αναστασιάδη, που ενημερώθηκε για την άποψη που εξέφρασε δημόσια ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ότι η Εθνική όπως είναι δεν μπορεί να περάσει στα τελικά του Euro 2020 και παρουσιάστηκε τρομερά εκνευρισμένος, αναφερόμενος στο όνομα του παίκτη της Άρσεναλ ως «ο κύριος Παπασταθόπουλος».

«Εγώ πιστεύω ότι θα πάμε στα τελικά. Το είπα, βλέποντας εμάς και τις άλλες ομάδες. Πιστεύω πως μπορούμε. Εάν ο κύριος Παπασταθόπουλος δεν το πιστεύει, δεν μπορεί να είναι εδώ. Όποιος έχει αυτήν την άποψη, δεν μπορεί να είναι εδώ. Τι θα πει τα παρατάμε; Εγώ δεν έμαθα να τα παρατάω. Εμένα όμως δεν μου είπε ο Παπασταθόπουλος. Γιατί δεν το είπε στα αποδυτήρια; Το ανακοίνωσε που; Στις εφημερίδες; Να μας το έλεγε ότι δεν μπορεί να συμμετέχει. Αυτομάτως βγάζει τον εαυτό του απ' έξω από την Εθνική. Να γλιτώσουμε τα άλλα παιδιά. Ρωτήστε, λοιπόν, τον Φορτούνη, τον Σιόβα και τον Σάμαρη για το εάν κάποιος από αυτούς δεν το πιστεύει. Αυτή είναι η απάντηση που σας δίνω εγώ».

Κατόπιν όλων αυτών, το τοπίο που έχει διαμορφωθεί για το κομμάτι της Εθνικής, είναι βαριά άρρωστο και καταθλιπτικό.

Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα φτάνει για δεύτερη φορά στο ναδίρ, με αποκορύφωμα την ήττα από την Αρμενία σε ένα αποκρουστικό τοπίο του άδειου ΟΑΚΑ και μέσα σε όλα αυτά, ο προπονητής της ομάδας, που είναι στο στόχαστρο σχεδόν από την πρώτη μέρα που ανέλαβε, δείχνει ότι δεν μπορεί να εμπνεύσει τις μεγάλες προσωπικότητες που υπάρχουν στα αποδυτήρια της Ελλάδας, με την περίπτωση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου να είναι η πλέον χαρακτηριστική, λόγω των δημόσιων τοποθετήσεων.

Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν εξελίξεις ή τουλάχιστον αυτό θα πρέπει να συμβεί, με τη διοίκηση του Βαγγέλη Γραμμένου να μην έχει πάρει οποιαδήποτε θέση, μετά την ήττα από την Αρμενία.

Υποστήριξη: SilkTech