Χάμιλτον: "Θα φύγω από τη Formula 1 και δεν θα έχω οδηγήσει για τη Ferrari"

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 30, 2021 - 11:52μμ
Παραμένει ακόμα... ζωντανό το σενάριο

Βαδίζοντας προς τη δύση της καριέρας του στη Formula 1, ο Λιούις Χάμιλτον είπε ότι δεν εκπλήρωσε ‘το όνειρο κάθε οδηγού να οδηγήσει για τη Ferrari», και ότι πιθανότατα δεν θα μάθει ποτέ τους λόγους για τους οποίους δεν φόρεσε ποτέ την κόκκινη φόρμα.

Στα 15 χρόνια του στη Formula 1, ο Βρετανός επτάκις πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον έχει οδηγήσει στα έξι από αυτά για τη McLaren και στα άλλα εννέα για τη Mercedes – και πάντοτε με τον κινητήρα της γερμανικής εταιρείας στην πλάτη του. Πλέον, όμως, είναι πολύ αργά για να κυνηγήσει το «όνειρο» της Ferrari, όπως το χαρακτήρισε.

«Για χρόνια, κάθε φορά που πάω στη Μόντσα για τον αγώνα και βλέπω τους θεατές, ακούω πολλούς να φωνάζουν ‘έλα στη Ferrari’. Είναι πολύ συγκινητικό, και μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι δεν οδήγησα ποτέ για τη Ferrari, μετά από τόσα χρόνια», δήλωσε ο Λιούις.

«Διότι αυτό είναι ένα όνειρο για όλους, ένας στόχος που πρέπει [ως οδηγός] να πετύχεις. Όμως, για μένα ποτέ αυτή δεν ήταν μια πιθανότητα, και ποτέ δεν θα μάθω ακριβώς για ποιο λόγο. Έχω μία-δύο Ferrari στο σπίτι που μπορώ να οδηγήσω, αλλά καμία Ferrari F1. Τους εύχομαι τα καλύτερα, αν και στο εγγύς μέλλον θα πρέπει να τους σταματήσω από το να κατακτήσουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα», συνέχισε.

Ο Χάμιλτον πρόσφατα υπέγραψε νέο διετές συμβόλαιο με τη Mercedes, μέχρι το τέλος του 2023. Σε αυτά τα δύο χρόνια, θα κληθεί σε ηλικία 37 και 38 ετών να αντιμετωπίσει τα ανερχόμενα ταλέντα του σπορ, που δεν ξεπερνούν την ηλικία των 25 ετών και έρχονται ευθέως να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του: τον Μαξ Φερστάπεν, τον Τζορτζ Ράσελ, τον Λάντο Νόρις.

Επιπλέον, του χρόνου αλλάζουν ριζικά οι τεχνικοί κανονισμοί και ίσως η νέα γενιά να έχει την ικανότητα ταχύτερης προσαρμογής στα νέα δεδομένα. «Ειλικρινά, δεν φοβάμαι κάτι τέτοιο», είπε ο Λιούις. «Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους θέλω να μείνω στη F1. Διότι θα είναι μια ευκαιρία να δείξω τις ικανότητές μου.

Πιστεύω ότι η εμπειρία μου μπορεί να είναι σημαντική για την ομάδα, όπως και για την εξέλιξη του Τζορτζ [Ράσελ]. Είναι ήδη πολύ γρήγορος, αλλά σίγουρα θα μάθει από μένα, διότι βρίσκομαι στη F1 τον περισσότερο καιρό. Και μάλιστα θα μπορέσω να μάθω κι εγώ από εκείνον. Δεν έχω ενδοιασμούς να μαθαίνω από κάποιον νεότερο. Δεν φοβάμαι, θέλω μόνο να κερδίζω. Ναι, είμαι πολύ μεγαλύτερος κι εκείνοι δεν φοβούνται τίποτα. Μου αρέσει να τους βλέπω να οδηγούν. Ελπίζω να συνεχίσω να αξίζω τη θέση μου εδώ, να είμαι σε θέση να τους απαντώ με τον πιο αποδοτικό τρόπο», κατέληξε.

Υποστήριξη: SilkTech