Χάλκινο μετάλλιο και διακρίσεις για τον ΙΟΠ στο Πανελλήνιο για αθλητές ΑμεΑ

Δευτέρα, Νοέμβριος 13, 2023 - 11:00πμ
«32th Athens International Sailing Week»

Με το χάλκινο κύπελλο στα Hansa 303 μονοθέσια του Αλέξανδρου Γαλιατσάτου, δηλαδή την 3η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα για αθλητές ΑμεΑ, την 4η θέση του Νίκου Κακαβούλα και την 16η του Μιχάλη Μαραγκού (στην πρώτη του εμπειρία με αγώνες) ανάμεσα σε 19 αθλητές από όλη την Ελλάδα επιστρέφει η πολυπληθής ομάδα του Ι. Ο. Πατρών αποτελούμενη από 14 άτομα μεταξύ των αθλητών, εθελοντών και προπονητών.
Στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία των Double Hansa 303 διθέσια στα οποία συμμετέχει ένας αθλητής ΑμεΑ μαζί με έναν άλλο αθλητή, η ομάδα της Πάτρας κατέλαβε την 4η, 5η και 6η θέση αντίστοιχα σε 16 ομάδες, 4η θέση ο Αλέξανδρος Γαλιατσάτος – Αριστοτέλης Κουλουμπής – Καλογερόπουλος, 5η θέση ο Νίκος Κακαβούλας – Ιωάννα Δευτεραίου και 6η θέση ο Μιχάλης Μαραγκός – Δήμητρα Παπαχρήστου.
Η ομάδα του Ι.Ο.Πατρών δυσκολεύτηκε στις καιρικές συνθήκες του ασθενή ανέμου που επικρατούσαν, ενώ η καθυστερημένη ένταξη του 3ου σκάφους στο δυναμικό της ομάδας μόλις δύο μήνες πριν τον αγώνα επηρέασαν το αποτέλεσμα που σε κάθε περίπτωση ήταν σημαντικό για την δουλειά που γίνεται στις εγκαταστάσεις του ομίλου.
Φέτος ο Ι.Ο.Πατρών πραγματοποίησε κοινή αποστολή και με τον Ν.Ο.Μεσολλογίου με τον αθλητή Ιωάννη Σταύρου του Ν.Ο.Μεσολλογίου που κατέλαβε την 7η θέση στα μονοθέσια μία πολύ καλή επίδοση σε 19 αθλητές.
Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών αναφέρει μεταξύ άλλων: "Συγχαρητήρια στην ομάδα, την υπεύθυνη του τμήματος ΑμεΑ και αρχηγό της αποστολής, του Ι.Ο.Πατρών, 'Αννα – Μαρία Σταυρίδη, την προπονήτρια Δήμητρα Αρβανίτη και φυσικά στους εθελοντές που στηρίζουν το έργο της ομάδας.
Στον αγώνα συμμετείχαν 19 αθλητές στο μονό και 32 αθλητές στα διθέσια από 10 ομίλους από όλη την Ελλάδα.
Συγχαρητήρια και στον αθλητή του Ομίλου μας Ιωάννη Αργυρό, μέλος της αγωνιστικής ομάδας optimist, ο οποίος διακρίθηκε καταλαμβάνοντας την 10 θέση στην κατηγορία του και την 30η ανάμεσα σε 250 σκάφη από διάφορες χώρες, πιστοποιώντας έτσι την αγωνιστική του άνοδο".

Υποστήριξη: SilkTech