«Χάλκινη» πρωταθλήτρια Ευρώπης η Βάσω Σταυρίδου

Δευτέρα, Μάρτιος 21, 2022 - 11:01πμ
Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα είναι γεγονός

Η ελληνική πυγμαχία συνεχίζει να γράφει ιστορία. Το πρώτο μετάλλιο για την Ελλάδα είναι γεγονός. Η Βάσω Σταυρίδου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 75κ. στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U22 που διεξάγεται στην Κροατία.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια σε έναν ιδιαίτερα απαιτητικό ημιτελικό ηττήθηκε με 3-2 από την Ουκρανή πρωταθλήτρια Μάκχνο Καρολίνα και κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο σκόρπισε πολλά χαμόγελα στην οικογένεια της Πυγμαχίας αλλά και μεγαλη χαρα σε όλους τους Έλληνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό είναι το δεύτερο μετάλλιο που κατακτά η Ελληνίδα πρωταθλήτρια για την χώρα μας μετά το αργυρό στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων το 2021 στο Μαυροβούνιο.

Η Βάσω Σταυρίδου μετά την τεράστια επιτυχία της δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένη: «Κατέκτησα το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U22 και η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη. Απέναντι στην Μάκχνο θα μπορούσα να είχα εξασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό, αλλά δεν πήρα το επιθυμητό αποτέλεσμα, σε ένα οριακό παιχνίδι. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που με στήριξε, την ομοσπονδία Πυγμαχίας και ειδικά τον πρόεδρο κ. Χάρη Μαριόλη. Για μένα αυτή η επιτυχία είναι πολύ σημαντική, γιατί είναι το δεύτερο Ευρωπαϊκό μετάλλιο σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα», κατέληξε η χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας κ. Χαρης Μαριολης συνεχάρη όλους τους αθλητές που συμμετείχαν στους αγώνες ανεξαρτήτως διακρίσεων, τους προπονητές και τα μέλη της ελληνικής αποστολής και με υπερηφάνεια και συγκίνηση για την μεγαλη επιτυχία δήλωσε:

«Η πρωταθλήτρια Βασω Σταυρίδου έκανε περήφανη όλη την Ελλάδα με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου. Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός και η αθλήτρια μας ξεπέρασε τον εαυτό της υποδεικνύοντας πως αυτή η νίκη αποτελεί το επιστέγασμα των προσπαθειών όλων των αθλητών αλλά και την δικαίωση τους για την σκληρή τους προετοιμασία. Οι αθλητές μας αποτελούν πρότυπα για όλους τους νέους μας διδάσκοντας τους πως δεν πρέπει να σταματάμε μέχρι να κατακτήσουμε τα όνειρα μας ξεπερνώντας κάθε δυσκολία που βρίσκομαι μπροστά μας.

Συνεχίζουμε δυναμικά όλοι μαζί ενωμένοι και δυνατοί. Είμαστε βέβαιοι ότι οι αθλητές και οι αθλήτριες μας θα φέρουν και άλλες σπουδαίες διακρίσεις στις διοργανώσεις που ακολουθούν. Όλοι μαζί σαν μια οικογένεια συνεχίζουμε το νέο ξεκίνημα που κάναμε κοιτώντας με αισιοδοξία το αύριο. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πολλά συγχαρητήρια απο καρδιάς σε όλους».

* Προπονητής της Εθνικής μας ομάδα ήταν ο πατρινός Νίκος Πλέας.

Υποστήριξη: SilkTech