Χάλαντ: Η απόκτησή του είναι ένα πρότζεκτ αξίας 400.000.000 ευρώ για κάθε ενδιαφερόμενο

Σάββατο, Νοέμβριος 20, 2021 - 12:33πμ
Έρλινγκ Χάλαντ

Ο Έρλινγκ Χάλαντ αναμένεται να αποτελέσει μήλον της έριδος για αρκετούς συλλόγους το προσεχές καλοκαίρι. Ο Νορβηγό;ς επιθετικός αναμένεται να είναι διαθέσιμος από την Ντόρτμουντ και οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι είναι πολλοί, όμως πρέπει να αδειάσουν τα ταμεία τους για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τόσο του ίδιου, όσο και του περιβάλλοντός του.
Η μαδριλένικη AS έκανε ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο 21χρονος επιθετικός δεν έχει γραπτή ρήτρα αποδέσμευσης ύψους 75.000.000, όπως εικάζεται από τη στιγμή που πήρε μεταγραφή από τη Ζάλτσμπουργκ, αλλά υπάρχει μία συμφωνία κυρίων μεταξύ του Μίνο Ραϊόλα και του διευθύνοντα συμβούλου της Μπορούσια, Χανς Γιόαχιμ Βάτσκε, για μεταγραφή αυτό το καλοκαίρι.
Ο διάσημος ατζέντης φέρεται να έχει δεσμεύσει ηθικά τους Γερμανούς, επειδή απέκτησαν τον πελάτη του για μόλις 20.000.000 ευρώ (συν ορισμένες προμήθειες που σχεδόν διπλασίασαν το ποσό) τον Ιανουάριο του 2019. Γι' αυτόν το λόγο εκτιμάται ότι το ποσό που θα ζητήσει η Ντόρτμουντ δεν θα είναι αντίστοιχο της αξίας του Χάλαντ, παρότι το συμβόλαιό του με τους Βεστφαλούς λήγει το καλοκαίρι του 2024. Τα 100.000.000 μοιάζουν λογικό ποσό για όλες τις πλευρές.

Το ρεπορτάζ συνεχίζει με το μισθό που θα διεκδικήσει ο Ραϊόλα για τον Νορβηγό ποδοσφαιριστή από τη νέα ομάδα του. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, μαζί με τον Κιλιάν Εμπαπέ αποτελούν τους κορυφαίους παίκτες που θα μπορούσε να έχει μία ομάδα στο ρόστερ της αυτήν την εποχή και γι' αυτό θα αξιώσει ένα ποσό κοντά στα 25.000.000 καθαρά, ήτοι περίπου τα διπλάσια ως δαπάνη για μία ομάδα που αγωνίζεται στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα του κόσμου.

Σε αυτά τα ποσά θα πρέπει να υπολογιστούν και οι προμήθειες που θα προκύψουν από τη μετακίνηση του διεθνή επιθετικού. Η μεταγραφή του στην Ντόρτμουντ συνοδεύτηκε από μία ρήτρα 14.000.000 για τον Ραϊόλα και 7.000.000 για τον πατέρα του Χάλαντ, που επίσης λειτουργούσε ως εκπρόσωπός του.

Το ρεπορτάζ καταλήγει κάνοντας την πρόσθεση όλων των ποσών, εκτιμώντας ότι ο ποδοσφαιριστής θα "δεθεί" με την ομάδα του με ένα συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών. Οι μισθολογικές δαπάνες θα ανέλθουν σε 250.000.000 για το σύλλογο, ενώ μαζί με τα χρήματα τις μεταγραφής και τις προμήθειες, η ομάδα που θα αγοράσει τον παίκτη θα χρειαστεί να διαθέσει συνολικά κάτι λιγότερο από 400.000.000 για το όλο πρότζεκτ.

Υποστήριξη: SilkTech