H Σάκκαρη έχασε σε συγκλονιστικό τελικό

Κυριακή, Φεβρουάριος 13, 2022 - 6:46μμ
Μπορούσε τη νίκη

Έναν τρομερό τελικό προσέφεραν η Μαρία Σάκκαρη και η Ανέτ Κόνταβεϊτ στους φίλους του τένις ο οποίος βρήκε νικήτρια την Εσθονή με 2-1 σετ έπειτα από μάχη που κράτησε σχεδόν τρεις ώρες.

Η 26χρονη Ελληνίδα πήρε το πρώτο σετ, είχε ευκαιρία να κλείσει τον τελικό τόσο στο δεύτερο όσο και στο τρίτο σετ, αλλά δεν τα κατάφερε. Προηγήθηκε στο 3ο με 5-2, το έχασε με 7-5! Αντίθετα, το Νο9 της Παγκόσμιας κατάταξης ήταν πιο ψύχραιμο στα κρίσιμα σημεία και έφτασε στη νίκη.

Το ματς: Η Σάκκαρη μπήκε παίζοντας φουλ επιθετικά στον τελικό και ειδικά στα δικά της service games δεν άφηνε πολλά περιθώρια στην Κόνταβεϊτ. Ωστόσο, στο μοναδικό που δεν είχε πρώτο σερβίς η Εσθονή την πλήγωσε κάνοντας το break και στη συνέχεια κράτησε το δικό της για να προηγηθεί με 5-2.

Σε εκείνο το σημείο όλα έμοιαζαν να έχουν πάει μέρος της Κόνταβεϊτ, όμως η Μαρία Σάκκαρη είχε διαφορετική άποψη και το απέδειξε με εμφατικό τρόπο μέσα στο κορτ.

Με την ψυχολογία στα ύψη η Σάκκαρη κατάφερε να ξεκινήσει το δεύτερο σετ ιδανικά αφού έκανε break στο πρώτο game και στη συνέχεια κράτησε το δικό της σερβίς για να προηγηθεί με 2-0. Κάπου εκεί άρχισαν όμως τα προβλήματα για τη Μαρία αφου δυσκολευόταν να βρει πρώτο σερβίς.

Έτσι, η Κόνταβεϊτ πήρε γρήγορα πίσω το break και έφερε το σετ στα ίσα. Στη συνέχεια οι δύο αθλήτριες κράτησαν το σερβίς τους είτε εύκολα είτε δύσκολα. Έτσι, οι δύο αθλήτριες έλυσαν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ όπου εκεί χαμογέλασε η Εσθονή κάνοντας το 1-1 στα σετ με 7-6 (4).

Το τρίτο σετ είχε παρόμοια έναρξη με το δεύτερο μόνο που αυτή τη φορά η Μαρία Σάκκαρη κατάφερε να προηγηθεί με 3-0 και 5-2, χωρίς όμως συνέχεια.

Υποστήριξη: SilkTech