H Πάτρα έχει δύναμη στα κέντρα αποφάσεων

Παρασκευή, Απρίλιος 30, 2021 - 12:00μμ
Οι δύο πατρινοί πρόεδροι Βασίλης Διαμαντόπουλος και Τάσος Χρυσανθόπουλος που ένα μήνα μετά παραιτήθηκε

Αρκετοί είναι μέχρι στιγμής οι πατρινοί παράγοντες που εκλέχτηκαν στα διοικητικά συμβούλια των Αθλητικών ομοσπονδιών της χώρας.

Η περίοδος που προηγήθηκε ήταν εκλογική σε όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες της χώρας, με εξαίρεση δύο, που αμφότερες είχαν διοίκηση πρωτοδικείου. Ο λόγος για τις ομοσπονδίες μπάσκετ (ΕΟΚ) και πυγμαχίας (ΕΟΠ) στις οποίες οι αρχαιρεσίες δεν έχουν γίνει ακόμα.

Εξελέγησαν 14, 7 ακόμα δεν τα κατάφεραν, ενώ έχουμε και τις δύο εκκρεμότητες σε ΕΟΚ - ΕΟΠ που έχουν όμως τεράστιο πατρινό ενδιαφέρον, με επτά υποψήφιους.

ΟΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ

ΜΠΑΣΚΕΤ (ΕΟΚ)

Ο πρόεδρος του Προμηθέα, Βαγγέλης Λιόλιος, διεκδικεί τα ηνία της ομοσπονδίας μπάσκετ (ΕΟΚ). Εάν εκλεγεί θα είναι η πρώτη φορά που μετέχει στα «κοινά» της Ομοσπονδίας. Οι εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τις 30 Μαΐου.

* Υποψηφιότητα στο πλευρό του Β. Λιόλιου έχει θέσει ο γνωστός επιχειρηματίας και παράγων του Απόλλωνα Πατρών, Κώστας Μαρλαφέκας.

* Επίσης και Πατρινός Νίκος Νικολόπουλος που δραστηριοποιείται στην Ξάνθη. 

* Αντίστοιχα υποψήφιος με την παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα είναι ο Φίλιππος Οικονόμου (Φοίνικας Αγυιάς).

Επίσης και Δημήτρης Δενδής, μέλος του Δ.Σ. του Έσπερου / ΑΟΠΑ. Ο Δ. Δενδής θα είναι υποψήφιος για την Εξελεγκτική Επιτροπή στις επικείμενες εκλογές της ΕΟΚ με την παράταξη Φασούλα.

ΠΥΓΜΑΧΙΑ (ΕΟΠ)

Ξεχωριστή είναι η περίπτωση του Σωτήρη Καμπέρου, προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πυγμαχίας. Έχει διοριστεί με απόφαση Πρωτοδικείου σε «προσωρινή διοίκηση» λόγω των πολλών προβλημάτων που ταλάνιζαν την Ομοσπονδία. Η διάρκεια της θητείας της υπηρεσιακής αυτής διοίκησης είναι εξάμηνη (Νοέμβριος 2020 - Μάης 2021). Οι εκλογές ορίστηκαν για τις 5 Μαΐου 2021 και ο Σωτήρης Καμπέρος θα είναι υποψήφιος για τον προεδρικό θώκ.

ΟΙ ΕΚΛΕΓΕΝΤΕΣ

Εδώ ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις των Βασίλη Διαμαντόπουλου και Τάσου Χρυσανθόπουλου που είναι οι νέοι πρόεδροι στην ΕΟΠ και ΕΟΤ αντίστοιχα, με τον δεύτερο όμως να παραιτείται 18 μόλις μέρες μετά την εκλογή του. Ξεχωρίζει και η περίπτωση του Πέτρου Συναδινού, πρόεδρος -μέχρι τις εκλογές- της Ομοσπονδίας, του μοναδικού πατρινού που εκλέχτηκε στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Θυμίζουμε πως στην ΕΟΕ εκλέχτηκε και ο πολιτογραφημένος Αχαιός, Βασίλης Σεβαστής από τον ΣΕΓΑΣ, που όμως δεν θα ασκήσει τα καθήκοντά του. Οκτώ μέρες μετά την εκλογή του, πέθανε νικημένος από τον κορωνοϊό.

Ατυχοι στάθηκαν ο Πέτρος Μαντάς (ΣΕΓΑΣ) και ο Νίκος Φιλιππακόπουλος (ΕΦΟΕΠΑ) που ισοβάθμισαν στην τελευταία εκλόγιμη θέση αλλά έμειναν εκτός διοικήσεων ύστερα από ...κλήρωση! Δυστυχώς γι' αυτούς τα ...τερτίπιτα της κλήρωσης δεν τους ευνόησαν, αμφότεροι έμειναν εκτός με πανομοιότυπο τρόπο...

Οι μέχρι στιγμής εκλεγέντες είναι εκπρόσωποι των πατρινών σωματείων: ΑΟΑΠ, ΕΑΠ, ΝΟΠ, Παναχαϊκή, Νίκη Προαστείου, ΙΟΠ (2), Προμηθέας, ΠΟΠ, ΑΕΚ, Πέλοπας.

Ιδού τι έχει γίνει μέχρι στιγμής:

ΣΤΙΒΟΣ (ΣΕΓΑΣ)

Συνολικά 224 σωματεία ψήφισαν. Ο Βασίλης Σεβαστής εξελέγη εκπρόσωπος του ΣΕΓΑΣ στην ΕΟΕ, αφού συγκέντρωσε 131 ψήφους, έναντι των 91 του Κώστα Γκατσιούδη, που πλέον θα πάρει τη θέση του. Για την 21η θέση του Δ.Σ. έγινε κλήρωση καθώς ισοβάθμησαν με 74 ψήφους ο πατρινός Πέτρος Μαντάς (Ολυμπιάδα) και ο Παναγιώτης Δημάκος. Η κληρωτίδα ευνόησε τον Παν. Δημάκο. Εκτός Δ.Σ. ο Δημήτρης Πολυγένης, εκπρόσωπος του Έσπερου Πάτρας (4).

ΤΕΝΙΣ (ΕΦΟΑ)

Διεξήχθησαν οι αρχαιρεσίες στην ΕΦΟΑ με την επιτυχία του πατρινού Γιώργου Ανδρουτσέλη που εκλέχτηκε στο νέο διοικητικό συμβούλιο, έχοντας θέσει υποψηφιότητα ως εκπρόσωπος του Αθλητικού Ομίλου Αντισφαίρισης Πατρών (μέλος του Δ.Σ. μετά το μοίρασμα των αρμοδιοτήτων). Στις εκλογές είχαμε και δεύτερη υποψηφιότητα πατρινού, του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου από την ΑΕΤ Νίκη, μέχρι τούδε εντεταλμένος Σύμβουλος Κανονιστικής Συμμόρφωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που δεν πέτυχε τελικά την εκλογή του.

ΣΚΑΚΙ (ΕΣΟ)

Την αποδοχή των σωματείων σκακιού της χώρας είχε η υποψηφιότητα του πατρινού Κώστα Σιέμπου (ΕΑΠ), που πλέον είναι μέλος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, με καθήκοντα αναπληρωτή γραμματέα. Εκλέχτηκε στην 12η θέση. Στις αρχαιρεσίες ήταν υποψήφιοι τρεις ακόμα Αχαιοί που δεν κατάφεραν να εκλεγούν. Ο λόγος για τον Αλέξη Σπηλιόπουλο (ΣΟΠ - 29 ψήφοι), Βασίλη Παπαδόπουλο (ΕΑΠ - 20) και τον πρόεδρο της Τοπικής Ένωσης, αιγιώτη Κωνσταντίνο Μπούνια (ΑΣΟ Αιγίου 13).

ΥΓΡΟΣ ΣΤΙΒΟΣ (ΚΟΕ)

Στο νέο Δ.Σ. εξελέγη ο πατρινός Νίκος Φιλόπουλος (έφορος περιουσιακού του ΝΟΠ), όπου πρόεδρος αναλαμβάνει ο Κυριάκος Γιαννόπουλος. Ψήφισαν: 202, ο Νίκος Φιλόπουλος πήρε 72 και κατέχει πια τη θέση του αναπληρωτή ταμίας. Καθήκοντα γενικού διευθυντή θα ασκεί ο πρώην προπονητής του ΝΟΠ, Γιάννης Γιαννουρής.

ΒΟΛΕΪ (ΕΟΠΕ)

Συνεχίζει στη θέση του προέδρου της ΕΟΠΕ ο Γιώργος Καραμπέτσος, μετά τις αρχαιρεσίες, ενώ ο Τάκης Αντωνόπουλος από την Πάτρα επανεκλέχτηκε για 3η φορά στο ΔΣ της Ομοσπονδίας με 137 ψήφους (υποψήφιος της Παναχαϊκής). Το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε και ο πατρινός παράγοντας παρέμεινε στη θέση του β' αντιπροέδρου.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΕΠΟ)

Ο  πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας, Άγγελος Δανιήλ (Νίκη Προαστείου) εξελέγη στο νέο Δ.Σ. (Εκτελεστική Επιτροπή) της ΕΠΟ, στην 11η θέση με 47 ψήφους. Μετά τη συγκρότηση σε σώμα παραμένει απλό μέλος της Ε.Ε.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ  (ΕΙΟ)

Οι πατρινοί Κώστας Γεωργόπουλος και Κώστας Καλογερόπουλος, αμφότεροι στελέχη του Ι.Ο.Πατρών θα είναι στο πλευρό της νέας προέδρου Νίκης Αναστασίου (πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που θα ηγηθεί της συγκεκριμένης Ομοσπονδίας). Ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Πατρών ήταν μεταξύ των νικητών, με τον Κώστα Γεωργόπουλο (που πρώτευσε σε ψήφους) και τον Κώστα Καλογερόπουλο (που εξελέγη στην Επιτροπή Ανοικτής Θάλασσας) να διαπρέπουν.

Ο Κώστας Γεωργόπουλος ανέλαβε καθήκοντα εφόρου Υλικού και εφόρου Νότιας Ελλάδας, ενώ ο Κώστας Καλογερόπουλος ανέλαβε καθήκοντα γενικού γραμματέα στην Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ (ΕΓΟ)

Ο πατρινός Γιάννης Παυλάκης εξελέγη στο 15μελές Διοικητικό Συμβούλιο με 32 ψήφους και είναι απλό μέλος του Δ.Σ. Πρόεδρος θυμίζουμε της Τοπικής Ένωσης Νοτίου Ελλάδας, ήταν εκπρόσωπος του ΠΑΟ Φιλία 1988

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ (ΕΟΤ)

Νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας εξελέγη ο πατρινός Τάσος Χρυσανθόπουλος, αντιπρόεδρος του Προμηθέα, καθώς έλαβε 25 συνολικά ψήφους (σε σύνολο 32 μελών) και διαδέχεται τον επίσης πατρινό Πέτρο Συναδινό. Στις 14 Απριλίου όμως έγινε γνωστή η παραίτησή του. Στο νέο Δ.Σ. εξελέγη και η πατρινή Μαρία Σκαπέρδα (Πέλοπας Πατρών - 15 ψήφοι) που ανέλαβε καθήκοντα ειδικού γραμματέα.

O Πέτρος Συναδινός (Πανελλήνιος ΓΣ) λόγω κωλύματος με τον νέο νόμο (είχε συμπληρώσει τον αριθμό θητειών) δεν μπορούσε να είναι υποψήφιος κι έτσι κατέθεσε υποψηφιότητα για απλό μέλος του Δ.Σ. όπου εξελέγη με 18 ψήφους στη 2η εκλόγιμη θέση. Ομως στις 15 Απριλίου παραιτήθηκε. Παράλληλα εξελέγη εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παίρνοντας 25 ψήφους.

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ (ΕΟΠ)

Θρίαμβος για τον Βασίλη Διαμαντόπουλο (Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών) που είναι ο νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας καθώς έλαβε 26 ψήφους, έναντι των 17 που πήρε ο Παναγιώτης Πριστούρης. Ο Βασίλης Διαμαντόπουλος, γ.γ. της ΠΟ Πάτρας, έπειτα από δύο παρουσίες στην αντιπολίτευση της ομοσπονδίας, τώρα θα έχει την ευκαιρία να ηγηθεί αυτής. Ο 67χρονος παράγοντας διετέλεσε επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. της ΕΟΠ, πρώτα την περίοδο 2008-12 κι έπειτα από το 2016 μέχρι τον Ιούλιο του 2017, οπότε και παραιτήθηκε από μέλος του

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ (ΕΦΟΕΠΑ)

Στην ψηφοφορία για τα υποψήφια μέλη ήρθε πρώτος ο πατρινός Παναγιώτης Τζόβολος (Πάγωνα), πρόεδρος της ΤΕ ΕΦΟΕΠΑ, και στέλεχος επί χρόνια της ΑΕΚ Πατρών. Πήρε 29 ψήφους και είναι πλέον Πρόεδρος Τεχνικής Επιτροπής. Εκτός Δ.Σ. έμεινε ο Νικόλαος Φιλιππακόπουλος (Φοίνικες Γλυφάδας) με 16 ψήφους, όσους και ο Χρήστος Τασιός, στάθηκε όμως άτυχος στην κλήρωση.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ

Όμως έχουμε και τρεις ακόμα πατρινούς παράγοντες που διακρίθηκαν στις πρόσφατες εκλογές ισάριθμων Συνδέσμων!

ΚΡΙΤΕΣ ΣΤΙΒΟΥ (ΕΟΚΚΑ)

Η Γεωργία Μητρογιάννη συνεχίζει να είναι πρόεδρος στην Ελληνική Ομοσπονδία Κριτών Κλασικού Αθλητισμού.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΒΟΛΕΪ (ΣΠΠΕ)

O Άρης Αγγελόπουλος είναι πια γενικός γραμματέας στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Πετοσφαίρισης.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΠΟΛΟ (ΣΕΔΥ)

Πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Διαιτητών Υδατοσφαίρισης, μέσω τηλεδιάσκεψης. Ψήφισαν 173 από τα 176 μέλη του συνδέσμου που έχουν δικαίωμα ψήφου και αξιοσημείωτη είναι η επανεκλογή του πατρινού Νίκου Βασιλείου με 72 ψήφους, που είναι μέλος του Δ.Σ.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΠΟΛΟ (ΣΕΠΥ)

Κατόπιν εκλογικής διαδικασίας που διεξήχθει στις 25 Φεβρουαρίου 2021 με τις νόμιμες διαδικασίες σύμφωνα με το Καταστατικό του Συνδέσμου Ελλήνων Προπονητών Υδατοσφαίρισης (ΣΕΠΥ) συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ. με πρόεδρο τον πατρινό προπονητή Λάμπρο Αναστασόπουλο.

Αναζητήστε το Sports Voice:

Auto Parking Patras
Γεροκωστοπούλου 12 & Ρήγα Φεραίου
2610 271014
COPYCAT
Φωτοτυπικό κέντρο
Καρόλου & Ρήγα Φεραίου 2610 221217
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κέντρο τύπου Παντανάσσης 24
2610 273040
ΜΑΤΘΑΙΟΥ
Μini market
Αγίου Κωνσταντίνου 37, Αγυιά 2610 435052
ΚΑΚΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Μini market
Μεγάλου Αλεξάνδρου 1 & Ποσειδώνος, Ρίο
2610 910216
ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ ΙΟΥΛΙΑ – Μini market
Πάροδος Αρόης 10, Αρόη 2610 273563
ΛΕΧΟΥΡΙΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Μini market
Ακτή Δυμαίων 126, Ιτιές 2610 528758
ΤΖΟΥΡΑΜΑΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Μini market
Πατρών – Κλάους 64, πλησίον πύλης Achaia Clauss
2610 520633

Τ.S

Υποστήριξη: SilkTech