H "διαβολοβδομάδα" της Aχαΐας στα μεγάλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Παρασκευή, Αύγουστος 12, 2022 - 11:00πμ
Αστέρια!

Σπάνιο μεν, καθόλα υπέροχο δε, το φαινόμενο να αγωνίζονται σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα ανδρών - γυναικών, την ίδια ακριβώς περίοδο (!!) οι κορυφαίοι αθλητές της Αχαΐας.

Τα 'φερε ο κόβιντ έτσι, που συμπτύχθηκαν διοργανώσεις, που συνέπεσαν χρονικά, τούτες τις μέρες.

Κι έτσι έχουμε 7 πρωταθλήματα και ισάριθμους Αχαιούς να αγωνίζονται ταυτόχρονα!

Θυμίζουμε:
- Ευρωπαϊκό στίβου με Δέσποινα Μουρτά.
- Ευρωπαϊκό κολύμβησης με Νόρα Δράκου.
- Ευρωπαϊκό πόλο με Κώστα Λιμαράκη.

- Ευρωπαϊκό πόλο με Ευδοκία Τσιμάρα
- Eυρωπαϊκό βόλεϊ με Δημοσθένη Λινάρδο
- Ευρωπαϊκό γυμναστικής με Νίκο Ηλιόπουλο.
- Ευρωπαϊκό ποδηλασίας με Τάκη Χριστόπουλο.
- Ευρωπαϊκό μπάσκετ με Δημήτρη Αγραβάνη (υπό όρους τον προσθέτουμε, δεν είναι Πατρινός, αλλά ακόμα η φανέλα του είναι ιδρωμένη στα αποδυτήρια του Προμηθέα, όπου έπαιζε μέχρι προ διμήνου).

Και αφήσαμε εκτός αναφοράς μερικές δεκάδων (!!) ακόμα αθλητών που αγωνίστηκαν - αγωνίζονται ή θα αγωνιστούν αυτο το καλοκαίρι, σε ευρωπαϊκά ή και παγκόσμια πρωταθλήματα νέων - νέων, εφήβων - νεανίδων, παίδων - κορασίδων, σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ, βόλεϊ, πόλο, γυμναστική, στίβο, πυγμαχία, τάε κβον ντο, ιστιοπλοΐα, άρση βαρών και τόσα ακόμα.

Και δυο λόγια για τον Αιγιώτη Παναγιώτη Χριστόπουλο - Χέλερ, πρώην αθλητή του ΠΟ Πάτρας και νυν της RV Pfeil Magstadt Γερμανίας, που κέρδισε ένα εισιτήριο στη μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή ποδηλατική γιορτή της χρονιάς.

Στο Μόναχο 2022 δεν θα γίνει μόνο το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδηλασίας αλλά θα διεξαχθούν μαζεμένα 9 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα σε αθλήματα όπως στίβος, ενόργανη γυμναστική, κωπηλασία κ.α.

Παραμονή της ονομαστικής του εορτής, 14 Αυγούστου, θα ριχτεί στη πολύ δύσκολη μάχη απόστασης 208 χιλιομέτρων, απέναντι στην ελίτ αθλητών της ευρωπαϊκής ποδηλασίας που αγωνίζονται στους μεγάλους Γύρους Γαλλίας, Ιταλίας κλπ.

Μαζί του τα γαλανόλευκα χρώματα θα εκπροσωπήσουν ο Γεώργιος Μπούγλας και ο Περικλής Ηλίας (αμφότεροι του Κρόνου), ενώ την αποστολή θα συνοδέψει ο ομοσπονδιακός προπονητής Στέργιος Σαλπαδήμος.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech