Γράφει ο Βασίλης Σεβαστής για τις αξίες του αθλητισμού

Σάββατο, Απρίλιος 10, 2021 - 2:45μμ

Δείγμα γραφής του αξέχαστου Βασίλη Σεβαστή, δείγμα γραφής της αγάπης του για τον στίβο.

Το κείμενο που δημοσιεύουμε είναι ο χαιρετισμός του στο βιβλίο του Τάσσου Σταθόπουλου «Στα χρόνια του στίβου» που εκδόθηκε το 2016 (Εκδόσεις «Πικραμένος»).

«Χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Τάσσου Σταθόπουλου, να αποτυπώσει την ιστορική διαδρομή του στίβου στην Αχαΐα από το 1891 έως σήμερα.
Αισθάνομαι ιδιαίτερη τιμή, αλλά και συγκίνηση, γιατί με τους ανθρώπους του στίβου στην Πάτρα με συνδέει πολύχρονη φιλία και συνεργασία, αφού από το 1977 που βρέθηκα στην Πάτρα, έως σήμερα η συνεργασία αυτή ήταν συνεχής μέσα από τις διάφορες ιδιότητες που είχα μέσα στο στιβικό γίγνεσθαι του τόπου μας.

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στη Γυμναστική Ακαδημία στην Αθήνα και το 1975 διορίστηκα Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο Γυμνάσιο Καλαβρύτων και από το 1977 μέχρι το 1996 σε διάφορα Σχολεία στην Πάτρα.
Ξεχωριστό γεγονός για μένα το ότι από το το 1978 μέχρι το 1981 ήμουν διευθυντής στο Εθνικό Στάδιο κι επί θητείας μου ολοκληρώθηκε το Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο.
Στα χρόνια που έμενα στην Πάτρα είδα πολλά αθλητικά γεγονότα, στην ανάδειξη των οποίων αφοσιώθηκα.
Παράλληλα είχα την δυνατότητα να διαπιστώσω την πολυσήμαντη προσφορά των σωματείων της πόλης, των παραγόντων, προπονητών και αθλητών, στην ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού της πατρίδας μας.

Χιλιάδες παιδιά μπόρεσαν να γαλουχηθούν στις αξίες του αθλητισμού, εκπροσωπώντας τους συλλόγους τους, την πόλη, αλλά και τη χώρα μας στους τοπικούς, τους περιφερειακούς, τους Εθνικούς αλλά και τους διεθνείς στίβους, με πολύ σημαντικές επιτυχίες, καθιστώντας την Αχαΐα, μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της χώρας!
Η

συστηματική, επίπονη και μακροχρόνια δουλειά δεν πήγε χαμένη και όλοι όσοι ασχολήθηκαν με τον στίβο, από διάφορα μετερίζια, έχουν σημαδέψει με τη δουλειά τους την πορεία του Ελληνικού Στίβου τις τελευταίες δεκαετίες, σε Διοικητικό και Τεχνικό επίπεδο.
Ως Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, επί δεκαπέντε χρόνια και Γενικός Γραμματέας σήμερα, θέλω να συγχαρώ όλους όσοι μόχθησαν και έβαλαν ένα μικρό ή μεγάλο λιθαράκι στο γιγάντωμα του οικοδομήματος του κλασικού αθλητισμού.

Τέλος αξίζουν συγχαρητήρια στον Τάσσο Σταθόπουλο για την πρωτοβουλία αυτής της έκδοσης, που είναι πολύτιμο απόκτημα για κάθε βιβλιοθήκη».

Υποστήριξη: SilkTech