Γουότφορντ - Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Άνετο τρίποντο και εκτόξευση στην κορυφή (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Δεκέμβριος 5, 2021 - 10:05πμ
Γουότφορντ - Μάντσεστερ Σίτι

Η Γουέστ Χαμ τής έκανε ένα υπέροχο δώρο με το 3-2 επί της Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι δεν είχε την παραμικρή διάθεση να το αρνηθεί. Ίσα-ίσα το άνοιξε άμεσα καθώς το βράδυ του Σαββάτου (4/12) επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση της Γουότφορντ με 3-1 στο Vicarage Road και με την πέμπτη διαδοχική νίκη της στην Premier League (έβδομη συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις) ανέβηκε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από 15 αγωνιστικές, με +1 από την Λίβερπουλ και +2 από τους μπλε.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η 11η σερί νίκη των πολιτών απέναντι στην Γουότφορντ, με τους γαλάζιους του Μάντσεστερ να έχουν μάλιστα να επιδείξουν σε αυτό το σετ αγώνων 40 γκολ έναντι μόλις 5 των σφηκών.


Το ματς
Η Μάντσεστερ Σίτι είχε τον τίτλο του ακλόνητου φαβορί απέναντι στην Γουότφορντ και φρόντισε να τον δικαιολογήσει από νωρίς, με το 1-0 για τους πρωταθλητές να γίνεται μόλις στο 4ο λεπτό, όταν ο Φόντεν έκανε γλυκιά σέντρα από τα αριστερά και ο Στέρλινγκ εκτέλεσε με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής. Αυτό ήταν το 10ο γκολ του σε επίπεδο Premier League απέναντι στη συγκεκριμένη αντίπαλο και 12ο συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις, με την Γουότφορντ να δέχεται γκολ από τον Άγγλο φορ για έκτο στη σειρά ματς.
Στο 31ο λεπτό η υπόθεση τρίποντο απλοποιήθηκε για την Σίτι από τον Μπερνάρντο Σίλβα, που βρήκε δίχτυα όπως και στο προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι της ομάδας του, με την Άστον Βίλα μεσοβδόμαδα. Αυτή τη φορά ο Πορτογάλος πήρε το ριμπάουντ σε απόκρουση του Μπάχμαν σε σουτ του Γκιουντογκάν και με δεξί σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-0.


Στο 63ο λεπτό ο Σίλβα σημείωσε ένα πανέμορφο γκολ νικώντας τον κίπερ των γηπεδούχων με εξαιρετικό αριστερό φαλτσαριστό πλασέ για το 3-0 (έφτασε τα 7 στο πρωτάθλημα σε 14 συμμετοχές), με τους γηπεδούχους το μόνο που μπόρεσαν να πετύχουν στο τελευταίο ημίωρο ήταν το γκολ της τιμής με τον Ερνάντεθ στο 74', που διαμόρφωσε το τελικό 3-1 υπέρ των πρωταθλητών.


ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ: Μπαχμάν, Κίκο, Τροστ-Εκόνγκ, Κάθκαρτ, Ρόουζ (71' Ενγκάκια), Λούσα (46' Ερνάντεθ), Ντένις, Κλέβερλι (46' Κούτσκα), Σισόκο, Πέδρο, Κινγκ
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Ντίας, Λαπόρτ, Κανσέλο, Μπερνάρντο Σίλβα, Ρόδρι, Γκιουντογκάν (67' Ντε Μπράινε), Στέρλινγκ, Γκρίλις (68' Μαχρέζ), Φόντεν

Υποστήριξη: SilkTech