Γκαϊντατζή και Αλεξόπουλος ξεχώρισαν στο Πανελλήνιο της Πάτρας - ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Τετάρτη, Ιούνιος 23, 2021 - 9:02πμ

Ο Αλέξανδρος Αλεξόπουλος και η Λεμονιά Γκαϊντατζή αναδείχτηκαν στην Πάτρα πρωταθλητές Ελλάδας στο απλό παίδων και Alexopoulos me_Lami_kai_Damiani το απλό κορασίδων αντίστοιχα για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Ο αθλητής του Δ.Α.Ο. Ταύρου έφτασε στον πρώτο πανελλήνιο τίτλο του σε ατομικό αγώνισμα. Στον τελικό λύγισε τον Πατρινό συμπαίκτη του Ανδρέα Καραμπελιά με 3-2 σετ. Η αθλήτρια της Δύναμης Λάρισας, πρόσθεσε κι αυτή την πρωτιά στην καριέρα της μετά τις δύο στην κατηγορία παγκορασίδων και την περσινή πρωτιά στην κατηγορία νεανίδων.

Στον τελικό κατέβαλλε τη Θεσσαλονικιά συμπαίκτριά της Στέλλα Τζαρίδου με 3-1 σετ. Στο διπλό παίδων κατέκτησαν τον πανελλήνιο τίτλο ο Μάριος Κατσαπρακάκης και ο Ανδρέας Καραμπελιάς (Α.Ο. Αγίου Θωμά Παράδεισος Αμερουσίου/Δ.Α.Ο. Ταύρου).

Στο διπλό κορασίδων η Γκαϊντατζή πήρε κι άλλο χρυσό μετάλλιο, μαζί κιόλας με την Τζαρίδου, λίγα λεπτά πριν την αναμετρηθούν στον τελικό του απλού. Έπειτα από τέσσερις μέρες πλούσιας δράσης το Πανελλήνιο πρωτάθλημα πέρασε στην ιστορία ως η πρώτη διοργάνωση μετά την πολύμηνη απραξία λόγω κορωνοϊού, που ταλαιπώρησε αφάνταστα το άθλημα. Έγινε χωρίς κόσμο, με όλα τα υγειονομικά μέτρα στο «Δημήτριος Τόφαλος» και κάλυψε τις προσδοκίες των αποστολών με την καλή οργάνωσή του.

Φιλοξενήθηκε σε ευρύχωρο και λειτουργικό γυμναστήριο με πολλές αίθουσες, όπως και χώρους άθλησης τόσο για την επιτραπέζια αντισφαίριση (εκεί που το προθερμαντήριο πρόσφερε τεράστια εξυπηρέτηση), όσο και για άλλα αθλήματα.

Το πρωτάθλημα καλύφθηκε εξ ολοκλήρου από τις κάμερες του Sportshero με πολύωρα καθημερινά live, με βιντεοσκόπηση όλων των αγώνων και με ρεπορτάζ σε μία πρωτοποριακή κίνηση από τη νέα διοίκηση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.! Πριν αρχίσουν ν’ ανεβαίνουν τα βίντεο από την Πάτρα, οι φίλοι του αθλήματος μπορούν να θυμηθούν στιγμές της τελευταίας ημέρας.

Στον τελικό του απλού παίδων έφτασαν τα δύο πρώτα φαβορί. Ο Αλεξόπουλος από την Αθήνα (Νο 1) και ο Καραμπελιάς χάρισαν θέαμα και σασπένς στους παρευρισκόμενους και τους εκατοντάδες επισκέπτες της ιντερνετικής μετάδοσης. Ο μετέπειτα νικητής προηγήθηκε με 2-0 σετ και είχε ματς μπολ 10-9.

Ο Καραμπελιάς μείωσε με ανατροπή κι αργότερα ισοφάρισε σε 2-2. Όλα κρίθηκαν στο 5ο σετ με τον Αλεξόπουλο να περνάει το παιχνίδι του και να πανηγυρίζει τη νίκη (11-7, 12-10, 10-12, 9-11, 11-7). Οι δυο τους είχαν κατακτήσει χρυσό μετάλλιο και στο ομαδικό το Σάββατο, συνεπώς έφυγαν από την αχαϊκή πρωτεύουσα με δύο τίτλους. Στο αντίστοιχο περσινό πρωτάθλημα ο Αλεξόπουλος είχε πάρει στο απλό την 3η θέση.

Οι φιναλίστ του τελικού άρχισαν την πορεία τους από το ταμπλό και με bye στον 1ο γύρο. Ο Αλεξόπουλος απέκλεισε στους «32» τον Μανώλη Βουμβουλάκη (Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας) με 3-0 σετ, στους «16» τον Γιώργο Κάλλια (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) επίσης με 3-0, στους «8» τον Γιώργο Κοσμά με 3-1 και στην 4άδα τον Κώστα Μηλικούδη με 3-1.

Αντίστοιχα ο Καραμπελιάς κατέβαλλε με 3-0 σετ τον Μιχάλη Κοκκώδη (Πανιώνιος Χίου), με 3-1 τον Μάριο Κατσαπρακάκη, με 3-0 τον Γιάννη Μαλαμούδη και με 3-1 τον Σωτήρη Μούσια στα ημιτελικά.

Αναμέτρηση των δύο πρώτων φαβορί και συμπαικτριών είχαμε και στον τελικό του απλού κορασίδων. Το νούμερο 2, η Τζαρίδου μπήκε καλύτερα στο ματς και κατέκτησε με διαφορά το 1ο σετ. Η Γκαϊντατζή όμως, επανέκαμψε άμεσα, βρήκε πολύ καλό ρυθμό κι επικράτησε με 3-1 σετ (4-11, 11-6, 11-8, 11-7). Από το 2018 η 14χρονη πρωταθλήτρια, που είναι Καβαλιώτισσα και ανήκει στον τοπικό Α.Σ.Ε.Α., κατακτά κάθε χρόνο τουλάχιστον έναν τίτλο στο απλό των ηλικιακών κατηγοριών έως 12, έως 15 κι έως 18 ετών. Πέρσι είχε έρθει 2η στο αγώνισμα. Στην Πάτρα πήρε συνολικά τρία χρυσά μετάλλια, ενώ η Τζαρίδου έφυγε με δύο.

Τα κορίτσια του τελικού άρχισαν από το ταμπλό την πορεία τους στο αγώνισμα και με bye στον γύρο των «32». Η Γκαϊντατζή νίκησε τη Δέσποινα Κανταρά (Ο.Α. Χανίων) με 3-0 σετ στη 16άδα, τη Γεωργία Σπανού (Σάρισες Φλώρινας) με 3-2 στην 8άδα και την (περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων) Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη με 3-1 στην 4άδα.

Η Τζαρίδου επικράτησε αντίστοιχα της Ερμιόνης Γκόγκα (Γ.Α.Ο. Πειραιά) με 3-0 σετ, της Σωτηρίας Νικολαΐδου (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης) με 3-0 και της Φωτεινής Δημητριάδη με 3-2 σε συναρπαστικό ημιτελικό. Νωρίτερα, στα προημιτελικά, η Δημητριάδη είχε δώσει κι άλλο ματς στα πέντε σετ νικώντας από 0-2 πίσω τη διεθνή Δέσποινα Άμπα.

Πολύ γερή κόντρα και με ενδιαφέρουσες διακυμάνσεις έγινε και στον τελικό του διπλού παίδων. Ο Μάριος Κατσαπρακάκης και ο Ανδρέας Καραμπελιάς ξεπέρασαν με 3-2 σετ τους Γιάννη Μαλαμούδη/Κώστα Μηλικούδη από τον Άτλαντα Αγίας Βαρβάρας και τη Φιλία Ορεστιάδας αντίστοιχα (11-7, 10-12, 11-8, 8-11, 11-5) για να στεφθούν πρωταθλητές πρώτη φορά σε ατομικό αγώνισμα.

Στον τελικό του διπλού κορασίδων η Λεμονιά Γκαϊντατζή και η Στέλλα Τζαρίδου είχαν θεωρητικά τον πρώτο λόγο απέναντι στις Δέσποινα Άμπα/Αλεξία Μάλο. Οι αθλήτριες από τη Φλώρινα όμως (που παίζουν επίθεση και άμυνα αντίστοιχα), τις πίεσαν πολύ. Στα πιο κρίσιμα σημεία οι αθλήτριες από τη Δύναμη Λάρισας βρήκαν τις λύσεις και επικράτησαν με 3-1 σετ. Χαρακτηριστικό ότι πήραν και τα τρία σετ με δύο πόντους διαφορά (15-13, 1-11, 11-9, 11-9).

Οι νικητές και οι νικήτριες στα ατομικά αγωνίσματα:

ΑΠΛΟ ΠΑΙΔΩΝ

1. Αλέξανδρος Αλεξόπουλος (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

2. Ανδρέας Καραμπελιάς (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

3. Σωτήρης Μούσιας (Σάρισες Φλώρινας)

-. Κώστας Μηλικούδης (Φιλία Ορεστιάδας)

ΑΠΛΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

1. Λεμονιά Γκαϊντατζή (Δύναμη Α.Σ. Λάρισας)

2. Στέλλα Τζαρίδου (Δύναμη Α.Σ. Λάρισας)

3. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

-. Φωτεινή Δημητριάδη (Δύναμη Α.Σ. Λάρισας)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΙΔΩΝ

1. Μάριος Κατσαπρακάκης/Ανδρέας Καραμπελιάς (Α.Ο. Αγίου Θωμά Παράδεισος Αμερουσίου/Δ.Α.Ο. Ταύρου)

2. Γιάννης Μαλαμούδης/Κώστας Μηλικούδης (Άτλαντας Αγίας Βαρνάρας/Φιλία Ορεστιάδας)

3. Γιάννης Μαστρογιάννης/Δημήτρης Σωτηρόπουλος (Φοίνικες Πάτρας/Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας)

-. Γιώργος Κοσμάς/Γιάννη Κούτρα (Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων/Ποσειδών Λουτρακίου)

ΔΙΠΛΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

1. Λεμονιά Γκαϊντατζή/Στέλλα Τζαρίδου (Δύναμη Α.Σ. Λάρισας)

2. Δέσποινα Άμπα/Αλεξία Μάλο (Σάρισες Φλώρινας)

3. Φωτεινή Δημητριάδη/Κατερίνα Αλεξούδη (Δύναμη Α.Σ. Λάρισας)

-. Αγγελική Ευμορφιάδη/Μαρία Χελβατζιάν (Π.Α.Ο. Φυλής)

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ

* Το «παρών» στους αγώνες έδωσε και ο Κώστας Παπαγεωργίου. Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. μετέβη οικογενειακώς στην Πάτρα για την πρώτη αθλητική εκδήλωση της ομοσπονδίας μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, επισκεπτόταν καθημερινά το γυμναστήριο, ενώ έκανε συζητήσεις με ανθρώπους του αθλήματος από την Πελοπόννησο. Και κάτι που προκάλεσε μεγάλη εντύπωση σε όσους παρέμειναν στο γυμναστήριο μετά το τέλος των αγώνων είναι ότι ο επικεφαλής της ανανεωμένης διοίκησης βοήθησε στην τακτοποίηση της σάλας μαζεύοντας παραβάν και τραπέζια!

* Στην έναρξη του προγράμματος της 3ης ημέρας κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για ανθρώπους του αθλήματος, που έφυγαν από τη ζωή μέσα στον χρόνο, οι περισσότεροι χτυπημένοι από τον κορονοϊό. Τον Αλέκο Κωνσταντινόπουλο, τον Γιάννη Καραμίχο, τον Γιάννη Πετσίβα, τον Πασχάλη Γλώσση και τον Κώστα Πετσούκη.

* Στο διπλό ανδρών είχαμε σήμερα μία ακόμα πράξη ήθους και αθλητικής παιδείας. Ο προημιτελικός του Μάριου Κατσαπρακάκη και του Ανδρέα Καραμπελιά με τους Ανδρέα Καρυπίδη/Γιάννη Πιστόλα ήταν στο 12-12 του 4ου σετ. Στον επόμενο πόντο ο διαιτητής υποδεικνύει ότι η μπάλα βρήκε στην κόχη του τραπεζιού σε χτύπημα των πρώτων, κάνει το σκορ 13-12, κάτι που σήμαινε ματς μπολ για Κατσαπρακάκη/Καραμπελιά. Οι τελευταίοι όμως, είδαν ότι η μπάλα ήταν άουτ και ο διαιτητής μπερδεύτηκε επειδή χτύπησε στη ρακέτα αθλητή, ακριβώς έξω από το τραπέζι. Τότε, ο προπονητής τους Χρήστος Βατσακλής έδωσε οδηγία να χάσουν την υποδοχή του σερβίς, τα παιδιά είχαν ακριβώς την ίδια άποψη και ο Καραμπελιάς έστειλε την μπάλα στο φιλέ για να γίνει το 13-13! Οι Κατσαπρακάκης/Καραμπελιάς νίκησαν τελικά με 3-1 κι εξασφάλισαν το μετάλλιο, αλλά αν ήταν φίλαθλοι στο γυμναστήριο θα τους χάριζαν έντονο χειροκρότημα και για το φερ πλέι.

* Είχε κι ένα απρόοπτο η πρώτη μέρα των ατομικών αγωνισμάτων. Στο τελείωμα μίας δύσκολης προσπάθειας σε ράλι στο διπλό η Χανιώτισσα Ζωή Καζάκου έπεσε άτσαλα στο έδαφος και χτύπησε τη μέση της. Έμεινε στο παρκέ για κάποια λεπτά, της δόθηκε βοήθεια και μετά από λίγο τελείωσε το παιχνίδι με πόνους. Για ένα μικρό διάστημα είχε τη δυνατότητα να δεχτεί φροντίδα και να ξεκουραστεί στην εξέδρα και αργότερα ξαναμπήκε στον αγωνιστικό χώρο αυτή τη φορά για το απλό. Δεν μπόρεσε όμως, ν’ αγωνιστεί κανονικά και στην πορεία εγκατέλειψε με έντονες ενοχλήσεις.

* Στο «Τόφαλος» πήγε το Σαββατοκύριακο και ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και μάλιστα για έναν πολύ ιδιαίτερο λόγο. Ο θρυλικός Έλληνας πρωταθλητής συνόδευσε την κόρη του Μαριάννα στους πρώτους επίσημους αγώνες της στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Έκανε και καλή εντύπωση κιόλας η 14χρονη αθλήτρια με το ποιοτικό παιχνίδι της. Πέρασε επιτυχώς τη διαδικασία των γκρουπ και αποκλείστηκε στον 1ο γύρο του απλού.

* Αμέσως μετά την Πάτρα υπάρχει το Βαλκανικό πρωτάθλημα νέων. Η ελληνική αποστολή αναχωρεί αύριο για τον τόπο διεξαγωγής, την Αλμπένα της Βουλγαρίας κι έχει εκπροσώπηση στις τρεις από τις τέσσερις ηλικιακές. Την αποτελούν οι έφηβοι Αλέξανδρος Μαδέσης, Κίμωνας Μήτκας, Σωκράτης Γιαννούτσος, Ευστάθιος Μανωλόπουλος, οι παίδες Αλέξανδρος Αλεξόπουλος, Ανδρέας Καραμπελιάς, Κωνσταντίνος Μηλικούδης και οι κορασίδες Λεμονιά Γκαϊντατζή και Στέλλα Τζαρίδου. Η διοργάνωση γίνεται από τις 23 έως τις 27 Ιουνίου, περιλαμβάνει ομαδικά και ατομικά και τα παιδιά θ’ αγωνιστούν με τις οδηγίες των προπονητών Κώστα Μαδέση και Αναστάσιου Καριοφυλλίδη.

Υποστήριξη: SilkTech