Γιορτή της ιππασίας οι 20οι Παμπελοποννησιακοί Ιππικοί Αγώνες

Παρασκευή, Μάιος 24, 2019 - 7:31πμ

Σε μια ανοιξιάτικη γιορτή, στον πανέμορφο χώρο του Θεματικού Πάρκου “Ιπποκάμηλος”, εξελίχθηκαν οι 20οι Παμπελοποννησιακοί Ιππικοί Αγώνες, την Κυριακή 19 Μαΐου, στο Λιμνοχώρι Αχαϊας.

Αθλητές από την Καλαμάτα, τον Πύργο και την Αχαΐα, ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στην πρόσκληση του Ιππικού Ομίλου Αχαΐας και έδωσαν το αγωνιστικό παρών. Μεγάλη ήταν όμως και η ανταπόκριση του κοινού, που απόλαυσαν τους ιππείς και τις αμαζόνες στις προσπάθειες τους, στο τόσο θεαματικό αυτό άθλημα της υπερπήδησης εμποδίων.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, έλαβαν μέρος οι πολύ νέοι αθλητές, ενώ στην συνέχεια, σταδιακά η δυσκολία των διαδρομών μεγάλωνε, αυξάνοντας το ενδιαφέρον του κοινού που συμμετείχε ενεργά με χειροκροτήματα και επευφημίες,  προς  τους αθλητές της προτίμησής του.

Προκειμένου να υπάρξει εξυπηρέτηση του κοινού, το πάρκο λειτούργησε  και τα δύο καφέ-εστιατόριά του, ενώ οι μικροί επισκέπτες διασκέδασαν στον παιδότοπο, στον ζωολογικό κήπο και στα γήπεδα.

Η εορταστική ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε με την πολύ όμορφη μουσική που επιμελήθηκε για τις ανάγκες της ημέρας DJ,  μετατρέποντας την διοργάνωση σε ένα κοσμοπολίτικο πάρτυ.

Οι αθλητές που συμμετείχαν, προέρχονταν από τον Ιππικό Όμιλο Καλαμάτας, την Σχολή Ιππασίας Πατρών, την Ιππική Ακαδημία “Ιφιτος” και φυσικά από τον διοργανωτή Όμιλο,  τον  Ιππικό Όμιλο Αχαΐας, που εδρεύει στην “Ιπποκάμηλο”.

Τα αποτελέσματα των αγώνων:

- Στην κατηγορία 0.60, νικήτρια ήταν η Κατερίνα Φωτεινάκη - ΙΠΟΚ

- Στην κατηγορία 0,75, νικήτρια ήταν η Ηλέκτρα Σταύρου - ΙΠΟΚ

- Στην κατηγορία 0,90, νικήτρια ήταν η  Λέα Εξηνταβελόνη - ΙΠΟΚ

- Στην κατηγορία 1.05, νικήτρια ήταν η Λέα Εξηνταβελόνη - ΙΠΟΚ

Στο τέλος ακολούθησε επίδειξη υπερπήδησης υψηλών εμποδίων, από τον προπονητή Νίκο Δρούγα. Ωστόσο όλοι παραδέχθηκαν ότι αν και είχαν συρρεύσει ένα πλήθος πανέμορφων αλόγων, τις εντυπώσεις κέρδισε τελικά ενας....Καμπούρης....ο Αλέξανδρος....ένα νεογέννητο καμηλάκι που απέσπασε την συμπάθεια και την αγάπη όλων, δικαιώνοντας έτσι το δεύτερο συνθετικό στην ονομασία του πάρκου.

Υποστήριξη: SilkTech