Γιορτή για το πινγκ - πονγκ στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Δεκέμβριος 9, 2019 - 8:33μμ

Με όμορφες στιγμές στα αγωνιστικά τραπέζια και την κερκίδα, με πάθος και πείσμα απ’ όλα τα παιδιά, ολοκληρώθηκε το απόγευμα στην Πάτρα το 10ο πανελλήνιας εμβέλειας όπεν «Ιωάννης Ασημακόπουλος».

Πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Κουκούλι και συγκέντρωσε 173 αγόρια και κορίτσια από 50 σωματεία της χώρας. Ήταν το 4ο στη φετινή σειρά των αναπτυξιακών και το τελευταίο για το 2019. Το οργάνωσε πετυχημένα η Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον δήμο Πατρέων και τίμησε με τον προσήκοντα τρόπο, για μία ακόμη χρονιά, τη μνήμη του πρώην προέδρου της κι επί σειρά ετών μέλους της διοίκησης της ομοσπονδίας.

 1 άτομο, κάνει ένα σπορ

Το ευρύχωρο και λειτουργικό γυμναστήριο διευκόλυνε τις αποστολές και οι διοργανωτές ήταν σε συνεχή εγρήγορση για να επιλύσουν κάθε πρόβλημα. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στους νέους, η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου στις νεάνιδες, Γιώργος Κατσαπρακάκης στους παίδες, η Λεμονιά Γκαϊντατζή στις κορασίδες, ο Γιώργος Κοσμάς στους παμπαίδες, η Μαύρα Κοντοπούλου στις παγκορασίδες και ο Γιώργος Σασσάνης στους μίνι παμπαίδες.

Στους νέους συναντήθηκαν ξανά στον τελικό οι συμπαίκτες στον Α.Ο. Ταταύλα Γεράσιμος Πετρής και Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, τα δύο πρώτα φαβορί της κατηγορίας. Ήταν η 3η φορά που συνέβη αυτό φέτος και η «μάχη» ήταν πάλι συναρπαστική. Στην Πεύκη τον Σεπτέμβριο είχε επικρατήσει ο Πετρής, στην Κοζάνη ο Χατζηλυγερούδης και σήμερα στην Πάτρα πήρε οριακή νίκη ο Χατζηλυγερούδης με 3-2 σετ (9-11, 11-6, 11-8, 9-11, 11-9). Με αυτό το σκορ είχε λήξει νωρίτερα ο δυνατός ημιτελικός του Πετρή με τον Σωκράτη Γιαννούτσο.

Στις νεάνιδες η γερή αναμέτρηση της Ντανιέλας Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου με τη Χρυσή Φωτιάδου έκλεισε το αγωνιστικό πρόγραμμα και ενθουσίασε τους θεατές. Η αθλήτρια του Ολυμπιακού προηγήθηκε στο «κόντρα» σετ με 10-7. Δέχτηκε την ισοφάριση από τη Φλωρινιώτισσα πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού Νέων γυναικών, αλλά με σωστές επιλογές επικράτησε στην παράταση (14-12, 12-14, 6-11, 11-5, 12-10). Ήταν η 3η φετινή πρωτιά για τη Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου και 2η μετά από τελικό με τη Φωτιάδου.

Στους παίδες πήγαν στον τελικό αθλητές, που δεν ήταν στα δύο πρώτα φαβορί. Η παρουσία του Αλέξανδρου Αλεξόπουλου μάλιστα, αποτέλεσε μικρή έκπληξη, καθώς μιλάμε για αθλητή, που ήταν στο νούμερο 10 των seeding. Στο καθοριστικό ματς ο Γιώργος Κατσαπρακάκης (Νο 3) απέδωσε πολύ καλά κι έφτασε στη νίκη με 3-0 σετ (12-10, 11-9, 11-6). Μετά την 3η θέση στην Κοζάνη ο αθλητής από την Πεύκη έφτασε και στη μεγαλύτερη έως τώρα επιτυχία του. Ο Αλεξόπουλος απέκλεισε διαδοχικά δύο πολύ αξιόλογους αμυντικούς, τον Διονύση Τιμαμόπουλο (Νο 4) και τον Ευστάθιο Μανωλόπουλο (Νο 1).

 1 άτομο, κάνει ένα σπορ

Στις κορασίδες η Λεμονιά Γκαϊντατζή επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, ωστόσο δεν είχε εύκολο έργο. Στον τελικό έκαμψε με 3-0 σετ τη Δήμητρα Πετσίβα (που είναι φέτος συμπαίκτριά της στον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, αλλά κατάγεται από την Έδεσσα) με 3-0 σετ (11-5, 11-8, 11-8). Στα ημιτελικά πάντως, η Γκαϊντατζή ξεπέρασε δύσκολα με 3-2 σετ το εμπόδιο της Στέλλας Τζαρίδου. Η Πετσίβα έπαιξε 3η φορά φέτος σε τελικό και είναι σταθερά στα μετάλλια.

Στους παμπαίδες ο Γιώργος Κοσμάς αναδείχτηκε νικητής σε 3ο τουρνουά στη φετινή σεζόν μετά την Πεύκη και την Κοζάνη. Στον τελικό κατέβαλλε τον Χιώτη Πέτρο Λιώτση με 3-0 (11-9, 11-7, 11-9), μάλιστα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν έχασε σετ στην πορεία του στο ταμπλό. Να προστεθεί ότι στα πέντε σετ κρίθηκε ο «μικρός» τελικός. Στην αναμέτρηση μεταξύ δύο παιδιών από την Κορινθία ο Ραφαήλ Δήμος έκαμψε τον Γιάννη Κούτρα με 3-2.

Στις παγκορασίδες αναμετρήθηκαν για το πρώτο τους τρόπαιο στον θεσμό δύο συμπαίκτριες στον Α.Σ. Ραδάμανθυς (που ανήκουν και γυμνάζονται στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση Ταύρου). Σε απολύτως ισορροπημένο ματς η Μαύρα Κοντοπούλου πήρε τη νίκη απέναντι στην Άλκηστη Κασίμη με 3-2 σετ (8-11, 11-7, 12-10, 8-11, 12-10). Στα ημιτελικά η Κοντοπούλου είχε νικήσει με 3-1 σετ το 1ο φαβορί, τη Βασιλική Μπουλά, ενώ έγινε έκπληξη με τον πρόωρο αποκλεισμό του 2ου φαβορί, της Γεωργίας Σπανού. Στο γκρουπ την ξεπέρασε με 3-2 σετ η Διαλεκτή Τρομαρίδου (επίσης του Ταύρου, που παίζει στον Α.Σ. Ραδάμανθυς) και στη 16άδα με το ίδιο σκορ η Φαμπιόλα Νουρέ από τη Χίο. Και είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι οι δύο αθλήτριες συναντήθηκαν στα προημιτελικά, έδωσαν αμφίρροπο ματς επίσης στα 5 σετ και η Νουρέ επικράτησε από 0-2 πίσω.

Στους μίνι παμπαίδες πήρε ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο ο Γιώργος Σασσάνης. Το 1ο φαβορί επιβλήθηκε στον τελικό του Μιχάλη Μπιτχαβά από την Πάτρα με 3-0 σετ (11-7, 11-5, 11-4). Ο Σασσάνης είχε φτάσει επίσης στην πρωτιά στην Κοζάνη και τη Βέροια.

Οι διοργανωτές μοίρασαν σε όλα τα παιδιά από ένα σακουλάκι με αναμνηστική μπλούζα των αγώνων, μπανάνα, αναψυκτικό, κρουασάν, νερό και πατέ ελιάς, όλα προσφορά χορηγών. Το τουρνουά είχε επτά απουσίες της τελευταίας στιγμής. Η αθλητική πανδαισία άρχισε στις 9 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε νωρίς σήμερα το απόγευμα ύστερα από δράση σχεδόν 20 ωρών. Με τον μεγάλο αριθμό των τραπεζιών (14) αντιμετωπίστηκε άμεσα το μεσημέρι της Κυριακής και με μικρή καθυστέρηση στο πρόγραμμα το πρόβλημα με τον ήλιο, που «χτυπούσε» σε ορισμένα τραπέζια της πρώτης σειράς.

Μεταξύ άλλων επισήμων, παραβρέθηκε στους αγώνες και αυτή τη χρονιά ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και γενικός γραμματέας της Ε.Ο.Ε. Μανώλης Κολυμπάδης, που ήταν και προσωπικός φίλος με τον εκλιπόντα.

Αναλυτικά οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ:

1. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Α.Ο. Ταταύλα)

2. Γεράσιμος Πετρής (Α.Ο. Ταταύλα)

3. Νίκος Κορδαλής (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

4. Σωκράτης Γιαννούτσος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Ολυμπιακός)

2. Χρυσή Φωτιάδου (Σάρισες Φλώρινας)

3. Ευαγγελία Τρωαδίτη (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

4. Μαρία Δημητρίου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιώργος Κατσαπρακάκης (Α.Σ. Το Γυμνάσιο)

2. Αλέξανδρος Αλεξόπουλος (Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας)

3. Κίμωνας Μήτκας (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

4. Ευστάθιος Μανωλόπουλος (Α.Σ. Το Γυμνάσιο)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Λεμονιά Γκαϊντατζή (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Δήμητρα Πετσίβα (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

3. Στέλλα Τζαρίδου (Δύναμη Λάρισας)

4. Μαρία Χελβατζιάν (Ρουφ 80)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιώργος Κοσμάς (Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων)

2. Πέτρος Λιώτσης (Νηρέας Καρδαμύλων)

3. Ραφαήλ Δήμος (Ο.Ε.Α. Κορινθίας ο Λέων)

4. Γιάννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Μαύρα Κοντοπούλου (Α.Σ. Ραδάμανθυς)

2. Άλκηστη Κασίμη (Α.Σ. Ραδάμανθυς)

3. Βασιλική Μπουλά (Πανιώνιος Χίου)

4. Φαμπιόλα Νουρέ (Πανιώνιος Χίου)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιώργος Σασσάνης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

2. Μιχάλης Μπιτχαβάς (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

3. Μάριος Σερίδης (Σάρισες Φλώρινας)

4. Ευάγγελος Χρυσοστομίδης (Σάρισες Φλώρινας)

Υποστήριξη: SilkTech