Γιώργος Παναγιωτόπουλος: «Οι κόποι της Μαρίας ανταμείβονται, νίκη σταθμός στην καριέρα της»

Τρίτη, Σεπτέμβριος 7, 2021 - 8:10μμ
Το δίδυμο της επιτυχίας

Νέα συνέντευξη για την Μαρία Σάκακρη παραχώρησε ο πρώην πρωταθλητής στίβου και γυμναστής, Γιώργος Παναγιωτόπουλος. Ο 52χρονος Πατρινός αποτελεί εδώ και 13 χρόνοα το alter ego της Ελληνίδας κορυφαίας τενίστριας, ως υπεύθυνος για τη φυσική της κατάσταση.

Σε αυτό το διάστημα η Σάκκαρη προόδευσε, εξελίχθηκε στο παιχνίδι, έφθασε σε ιδιαίτερα σημαντικές νίκες, έπαιξε σε ημιτελικό Grand Slam, τον Ιούνιο στο Roland Garros και τώρα είναι έτοιμη να ισοφαρίσει αυτή την επίδοση στο US Open, με την ευχή όλων να φθάσει μέχρι το τέλος του δρόμου.

Τον Νοέμβριο του 2020 η 26χρονη Ελληνίδα παίκτρια βρισκόταν στο Νο.22 της παγκόσμιας κατάταξης, τώρα από τη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Νο.14, ισοφαρίζοντας το ιστορικό ελληνικό ρεκόρ της Λένας Δανιηλίδου.

«Ναι, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά τώρα (σ.σ. γέλια). Το Μαράκι γνωρίζει τη δικαίωση από τη σκληρή δουλειά και την επιμονή της, επιβραβεύεται μέσα από τα αποτελέσματα. Αυτό απαιτεί προσήλωση, υπομονή. Οι κόποι όλης αυτής της προσπάθειας αρχίζουν και ανταμείβονται, οι φιλοδοξίες και τα όνειρά της πραγματοποιούνται» δηλώνει σήμερα ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος, στο Sports3.gr, ελάχιστες ώρες μετά τη νίκη της Σάκκαρη επί της Καναδής, Μπιάνκα Αντρεέσκου με 2-1 σετ και την πρόκριση στα προημιτελικά του US Open.

Έτρεξε 6.863 μέτρα

Η Σάκκαρη τρέχει, κυνηγά κάθε φάση κι αν δει κάποιος τα στατιστικά στα τέσσερα μέχρι τώρα παιχνίδια της στα US Open έχει καλύψει τα περισσότερα μέτρα σε σχέση με τις αντιπάλους της. Για παράδειγμα στο σημερινό παιχνίδι με την Αντρεέσκου, που διήρκησε 3 ώρες και 30 λεπτά συνολικά κάλυψε 6.836μ. και η αντίπαλός της 6.597μ.

«Τεράστιο πλεονέκτημα η φυσική κατάσταση στο σημερινό τένις»

Η φυσική κατάσταση είναι ένα από τα όπλα της και ο υπεύθυνος για αυτό, ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος απαντά. «Έτσι όπως έχει εξελιχθεί το τένις είναι παρά πολύ σημαντικό να έχεις πολύ καλή φυσική κατάσταση, είδαμε και τον Ισπανό πιτσιρικά (σ.σ. τον Αλκάραθ) πώς κέρδισε τον Στέφανο, πόσο γυμνασμένος φάνηκε. Είναι τεράστιο πλεονέκτημα, παλιά ίσως να υπερτερούσε λίγο η τεχνική, αλλά πλέον η φυσική κατάσταση παίζει τεράστιο ρόλο. Στο ρυθμό που παίζεται το παιχνίδι, οι ταχύτητες που αναπτύσσονται, η δύναμη στα χτυπήματα της μπάλας, οι εναλλαγές του ρυθμού, η διάρκεια των αγώνων και η διάρκεια που έχει η σεζόν, απαιτεί να είσαι πολύ καλά γυμνασμένος, αλλιώς θα έχεις πρόβλημα».

«Η Μαρία έχει “σπάσει” πολλά αήττητα»

Η Σάκκαρη επικρατώντας επί της Αντρεέσκου, έγραψε μια ακόμα σπουδαία σελίδα στην πορεία της στο άθλημα, καθώς έγινε η πρώτη Ελληνίδα που προκρίνεται στα προημιτελικά του απλού γυναικών στο US Open.

«Είναι μια νίκη σταθμός για την καριέρα της, γιατί της αλλάζει επίπεδο στα πάντα, ψυχικά, σωματικά και αγωνιστικά. Όπως βέβαια και η πορεία τγς μέχρι τον ημιτελικό στο Roland Garros. Βλέπεις πως βελτιώνεται πάρα πολύ η θέση της στην παγκόσμια κατάταξη, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Σήμερα έδειξε χαρακτήρα, την Αντρεέσκου δεν την κερδίζεις εύκολα, ήταν αήττητη. Η Μαρία έχει “σπάσει” πολλά αήττητα, όπως και με τη Σφιόντεκ στο “Roland Garros”», τονίζει ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος.

«Να αντιμετωπίζει τα πάντα σαν να είναι ο πρώτος πόντος»

Πόσο κοντά ή μακριά είναι πλέον από το μεγάλο όνειρο, την κατάκτηση ενός Grand Slam. Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος είναι ξεκάθαρος. «Λέω συνέχεια στη Μαρία πως πρέπει να αντιμετωπίζει τα πάντα σαν να είναι ο πρώτος πόντος, σαν μοναδικό πόντο, κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έτσι φθάνεις πιο μακριά, φθάνεις σε ένα επίπεδο, έναν στόχο, τον κατακτάς, τον κατοχυρώνεις και προχωράς στον επόμενο.

Να αντιμετωπίζει τις καταστάσεις με ηρεμία, γιατί όταν αρχίζουν να μπαίνουν όλα αυτά τα πρέπει και τα θέλω, στο τέλος μόνο πρόβλημα θα σου δημιουργήσουν. Έχεις τις φιλοδοξίες σου, αλλά με μια οπτική ματιά προς τον εαυτό σου που θα βγάζει αγάπη, την πεποίθηση πως θα κάνεις το καλύτερο, με υπομονή. Γιατί πολλές φορές γινόμαστε αυστηροί κριτές του εαυτού μας και αυτό στοιχίζει».

 

sports3.gr

Υποστήριξη: SilkTech