Γιόγκα παντού και στην Πάτρα, στο δάσος, στην παραλία, στο πάρκο!

Κυριακή, Νοέμβριος 4, 2018 - 10:05μμ

Η διάδοση της γιόγκα και πολλών μορφών διαλογισμού έχει πάρει πια μορφή χιονοστιβάδας στο δυτικό κόσμο και στην Ελλάδα . Παντού βλέπεις ανθρώπους να κάνουν γιόγκα – σε διαφημίσεις, ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, πρωινές εκπομπές, ακόμη και κινούμενα σχέδια.

Γιόγκα για το άγχους, για ψυχοσωματική αρμονία, ακόμη και γιόγκα για εγκύους, ενώ πληροφορίες ήθελαν να γίνονται προσπάθειες να ενταχθεί και σε προγράμματα σχολείων όπως έχει γίνει στο εξωτερικό.

Τα περισσότερα γυμναστήρια επίσης έχουν εντάξει τη γιόγκα στα προγράμματα γυμναστικής τους, ενώ ελεύθεροι «δάσκαλοι γιόγκα» κυκλοφορούν τις διαφημίσεις τους σε τουριστικά κέντρα και μεγαλουπόλεις.

Η εκτέλεση των ασκήσεων είναι σίγουρα εντυπωσιακή και παρότι μπορεί σε πρώτη ματιά να φαίνονται δύσκολες, μια προσπάθεια πείθει τους περισσότερους ότι σίγουρα δεν είναι ακατόρθωτες.

Στην Πάτρα το κίνημα της γιόγκα έχει τα τελευταία χρόνια αποκτήσει φανατικούς οπαδούς που μπορεί να συνωστίζονται στις γυμναστηριακές αίθουσες για να ασκηθούν αλλά δεν χάνουν ευκαιρία να πάρουν το στρώμα τους και να κάνουν γιόγκα στο ύπαιθρο. Σε παραλίες, πάρκα και άλλους χώρους.

Η απόδοση των θέσεων της γιόγκα από ανθρώπους που την έχουν μελετήσει και την έχουν εξασκήσει για χρόνια, όπως η γνωστή γυμνάστρια της Πάτρας Αστερία Γκρίλλα είναι σίγουρα εντυπωσιακή.

Η "τρέλα" που έχουν οι πατρινοί για τη γιόγκα τα τελευταία χρόνια αποδείχθηκε και με τις συμμετοχές στο ανοιχτό event του περασμένου Ιουνίου στην πλαζ της Πάτρας.

Η «Ανοιχτή Ημέρα Γιόγκα» στην Πλαζ - ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ... - The Best News

ΠΗΓΗ

Υποστήριξη: SilkTech