Γιατράς: «Το θέλαμε πολύ και τα καταφέραμε»

Κυριακή, Ιούνιος 2, 2019 - 8:02πμ

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο Μάκης Γιατράς μετά τη νίκη του Προμηθέα επί της ΑΕΚ. Ο κόουτς των Πατρινών μίλησε για τη συνέχεια της ημιτελικής σειράς και την πίστη του στην ομάδα.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

«Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη. Το θέλαμε πολύ και τα καταφέραμε. Δείξαμε πάθος, βουτάγαμε για κάθε μπάλα μέσα στο παρκέ, είχαμε, όμως, και άγχος. Πλέον, πάμε τη Δευτέρα στο ΟΑΚΑ για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν για νίκη. Παίζουμε απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα, με έναν εξαιρετικό προπονητή και με πολύ καλούς παίκτες.

Να ευχαριστήσω πάρα-πάρα πολύ τον κόσμο, μας έδωσε σήμερα ώθηση, μας έδωσε φτερά, γέμισε το γήπεδο. Είναι 1η Ιουνίου, είχε και καλή ημέρα σήμερα, υπήρχαν και πολλοί που ήταν στις παραλίες, παρ’ όλα αυτά ο κόσμος ήρθε, μας υποστήριξε, ήταν μαζί μας και τους ευχαριστούμε πολύ, όλος ο Οργανισμός του Προμηθέα.

Ό,τι και να γίνει, εγώ, όταν βλέπω αυτόν τον κόσμο να είναι στο γήπεδο, να υποστηρίζει την ομάδα, χωρίς βωμολοχίες, σε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα, λέω πως αυτό είναι το κέρδος του Προμηθέα, πέρα από Τελικούς, πέρα από Κύπελλα, πέρα απ’ όλα τα υπόλοιπα.

Βρισκόμαστε 2 νίκες από τους τελικούς του πρωταθλήματος. Άμα δεν το πιστεύαμε ότι μπορούμε να προκριθούμε, δεν θα ήμασταν εδώ. Είμαστε μια πολύ καλή ομάδα και έχουμε κίνητρο να παίξουμε στους τελικούς, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει από επαρχιακή ομάδα στην χώρα μας.

Πηγαίναμε κατοχή-κατοχή και όντες συγκεντρωμένοι. Εκείνο που μας πειράζει είναι τα αβίαστα λάθη που κάνουμε σε κάποιες στιγμές. Για παράδειγμα αντί να βάλουμε καλάθι όταν βγαίνουμε 5 εναντίον ενός στον αιφνιδιασμό, κάνουμε λάθος, χάνουμε την μπάλα και τρώμε εμείς καλάθι. Αυτά τα λάθη μας πονάνε και θα προσπαθήσουμε στα επόμενα παιχνίδια να τα διορθώσουμε».

Για την εμφάνιση του Λάνγκστον Χολ: «Για ό,τι γίνεται σε κάθε παιχνίδι, η ευθύνη είναι του προπονητή, είναι δική μου εν προκειμένω. Ο Χολ είναι ένας πολύ καλός παίκτης, δεν έχει να αποδείξει τίποτα σε κανέναν. Οι παίκτες δεν είναι κομπιούτερ, εγώ του έδωσα εντολή στον α΄ ημιτελικό να πάρει την επίθεση.

Όμως δεν είναι μόνον ο Χολ. Δεν παίζει μόνο ένας παίκτης, αλλά όλη η ομάδα. Είμαι ευχαριστημένος τώρα, αυτήν την περίοδο. Παίζουμε καλά. Πριν από την σειρά με την ΑΕΚ δεν ήμουν ευχαριστημένος. Χαιρόμαστε το παιχνίδι, γουστάρουμε να παίζουμε μπάσκετ και πάμε να τερματίσουμε όσο ψηλότερα γίνεται».

 

Υποστήριξη: SilkTech