Γιατράς: «Πάντα γκρίνια στο ελληνικό μπάσκετ. Έκλεισε το ρόστερ μας»

Τετάρτη, Αύγουστος 7, 2019 - 1:50μμ

Για μια γκρίνια που υπάρχει στο ελληνικό μπάσκετ σε όλα τα επίπεδα και περιορίζει την εξέλιξη των νεαρών αθλητών αλλά και το ίδιου του αθλήματος στην χώρα έκανε λόγο ο Μάκης Γιατράς μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Τόλη Κοτζιά.

Ο προπονητής του Προμηθέα στάθηκε στην «πίεση» που ασκείται στους νεαρούς αθλητές και επεσήμανε ότι πρέπει να αφεθούν ελεύθερα τα παιδιά να απολαύσουν το μπάσκετ.

«Οι κινήσεις έκλεισαν», τόνισε σχετικά με τις μεταγραφές που έκανε ο Προμηθέας πρόσθεσε ότι κάθε κίνηση γίνεται μετά από μεγάλη μελέτη. «Θα φανούν στο γήπεδο», το σχόλιό του για τις αποκτήσεις των Μπόγρη και Αγραβάνη.

Ακολουθούν οι σημαντικότερες δηλώσεις του Μάκη Γιατρά

-για τους όρους του Προμηθέα:

«Ο ιδιοκτήτης έχει θέσει τους στόχους για την επόμενη χρονιά. Έχουμε υψηλούς στόχους. Θα το παλέψουμε όμως για να τους πετύχουμε».

-για τις μεταγραφές και εάν αυτές ολοκληρώθηκαν:

«Ναι έχουν κλείσει. Προσπαθούμε οι κινήσεις να είναι μετρημένες. Δεν πετάμε λεφτά. Αναζητούμε παίκτες να ταιριάζουν στη φιλοσοφία μας και ο ένας να ενώνει – συμπληρώνει τον. Όλοι τους στην ομάδα είναι εξαιρετικά παιδιά».

-για την κριτική που ασκείται:

Όταν χάσαμε τα δύο παιχνίδια στο τέλος, έφταιγαν όλοι. Θα πω μόνο αφήστε τα παιδιά. Υπάρχει ταλέντο και παίκτες στην Ελλάδα. Υπάρχουν καλοί προπονητές και τους βλέπουμε τους Έλληνες προπονητές που διακρίνονται και στο εξωτερικό. Την ίδια στιγμή πρέπει να μην πιέζουμε τα παιδιά. Πάντα υπάρχει μια γκρίνια. Πρέπει να αφήνουμε τα παιδιά και όλοι θα πάρουν αυτό που τους αξίζει. Το μπάσκετ είναι ένα δίκαιο άθλημα.

Ταλέντο υπάρχει. Δεν ξέρω αν θα βγάλουμε πάλι τον νέο Διαμαντίδη και τον νέο Σπανούλη αλλά πρέπει να έχουμε υπομονή. 20χρονους τους λέμε παικταράδες ή ότι δεν αξίζουν...»

-για την σημασία των εγκαταστάσεων:

«Τα πάντα στον Προμηθέα ξεκίνησαν από τις εγκαταστάσεις. Εκεί πλέον δουλεύουν πολλοί άνθρωποι και υπάρχει πολύ ταλέντο. Δεν είναι μόνο ο Μαντζούκας. Υπάρχουν και άλλα παιδιά...

-για την απόκτηση του Μπόγρη και του Αγραβάνη:

«Μεγάλες κινήσεις αλλά θα φανούν στο γήπεδο».

Υποστήριξη: SilkTech