Γιατράς: «Το μυαλό μας ήθελε, το σώμα δεν μπορούσε»

Δευτέρα, Ιούνιος 10, 2019 - 10:46μμ

Εμφανώς κουρασμένος, από τους ημιτελικούς κόντρα στην ΑΕΚ, ήταν ο Προμηθέας Πάτρας στον πρώτο τελικό με τον Παναθηναϊκό και γι’ αυτό ηττήθηκε με μεγάλη ευκολία, σύμφωνα με τον Μάκη Γιατρά.

«Πρώτα από όλα, να δώσω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Έκανε μια εύκολη νίκη. Το μυαλό μας ήθελε, το σώμα δεν μπορούσε. Φάγατε 100 πόντους και είστε ευχαριστημένοι; Ήταν θέμα ενέργειας. Ο Παναθηναϊκός έχει ενέργεια και ποιότητα. Θέλαμε να κάνουμε διαχείριση των παικτών. Έχουμε παίξει έξι παιχνίδια σε 12 μέρες. Είναι ταλαιπωρημένοι οι παίκτες. Θα προσπαθήσουμε στην Πάτρα, σε ένα ματς-γιορτή να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Και -γιατί όχι;- και να κερδίσουμε», ήταν τα πρώτα λόγια του Μάκη Γιατρά.

Για το αν ο Προμηθέας ήταν... μεθυσμένη πολιτεία: «Η πρόκριση με την ΑΕΚ ήταν ένα ιστορικό γεγονός. Τώρα έχουμε τους τελικούς. Υπάρχει διάθεση. Κανείς μας δεν έχει βρεθεί ξανά σε αυτή τη θέση. Είχαμε διάθεση, αλλά δεν... τσουλούσαμε».

Για το πόσο δύσκολο είναι για μια ομάδα σαν τον Προμηθέα να διαχειριστεί μια τέτοια σεζόν: «Είναι δύσκολο. Πέραν του αγωνιστικού, είχαμε και το ταξίδι Πάτρα-Αθήνα και πάλι πίσω. Ήταν κάτι δύσκολο. Τα παιδιά έκαναν μια εξαιρετική χρονιά. Δώσαμε το 100%. Είμαστε εδώ αυτή τη στιγμή».

Για το αν η παρουσία του Προμηθέα στους τελικούς θα δώσει νέα «πνοή» στο ελληνικό μπάσκετ: «Υπάρχουν κι άλλες ομάδες με όραμα. Φέτος μια ομάδα έπεσε κατηγορία, χωρίς να καταλάβει για ποιο λόγο έπεσε. Είναι στενάχωρα αυτά. Η ομάδα μου έχει δεχτεί πολλά καλά μηνύματα. Είμαστε χαρούμενοι, ανεβαίνει και ο πήχης. Εμείς δεν ξεχνάμε. Τώρα μας αγαπούν όλοι. Όμως, μας κορόιδευαν. Δεν μας γνωρίζουν. Πάλι από το μηδέν θα ξεκινήσουμε. Την επόμενη χρονιά θα περιμένουν να μας πουν "φωτοβολίδα". Θέλουμε να κάνουμε σταθερά βήματα. Πατάμε στα πόδια μας. Είμαστε χαρούμενοι, αλλά μέχρι εκεί».

Για τις λίγες αλλαγές προσώπων μέσα στη σεζόν: «Μας βγήκε και πέρυσι. Είχαμε χαμηλότερο μπάτζετ. Άσε τι έλεγαν οι άλλοι. Κάναμε δύο αλλαγές. Ήταν και οι δύο για μη αγωνιστικούς λόγους. Ο Έβανς μέχρι εκείνη την ώρα ήταν ο κορυφαίος του πρωταθλήματος. Και πέρυσι ήμασταν πετυχημένοι, ήταν εξαιρετική η χρονιά. Εγώ έλεγα πάντα αυτά που πιστεύω. Δεν ήξερα την Α1. Είμαι χαρούμενος που φαίνεται ότι τα πράγματα γίνονται και με άλλον τρόπο».

Υποστήριξη: SilkTech