Γιατί παραιτήθηκε ο Βασίλης Διαμαντόπουλος από την ΕΟΠ

Τρίτη, Δεκέμβριος 18, 2018 - 3:14μμ

Αίσθηση προκάλεσε η παραίτηση του γενικού γραμματέα και ιστορικού στελέχους του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών, Βασίλη Διαμαντόπουλου, από τη θέση του Εφόρου Δρόμου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Σε δήλωσή του αναφέρει:

"Με μεγάλη μου λύπη και κατόπιν ωρίμου σκέψεως, σας υποβάλλω την παραίτηση μου από την θέση του Εφόρου Δρόμου που με είχατε ορίσει ομόφωνα στο Δ.Σ. της Ε.Ο.Π.
Οι λόγοι που με οδηγούν σε αυτή την παραίτηση είναι η συστηματική , συνεχής και αδιάλειπτη απαξίωση όσον αφορά τις προσπάθειες μου για έγκαιρο προγραμματισμό για τις Εθνικές ομάδες τουλάχιστον για την επόμενη διετία 2019-2020 που είναι και Ολυμπιακή χρονιά.
Από τα τέλη Σεπτεμβρίου με το πέρας των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών σας έχω προτείνει επανειλημμένα:

1. Να μας γνωστοποιήσετε υπεύθυνα τους προπονητές (καθηγητές φυσικής αγωγής) που έχουν αποσπαστεί στην Ε.Ο.Π. και παράλληλα να τους ορίσετε αρμοδιότητες προκειμένου με την σειρά του ο κάθε έφορος να συνεργαστεί μαζί τους για τον προγραμματισμό της επόμενης διετίας. Ιδιαίτερα δε που η αγωνιστική χρονιά του 2019 θα καθορίσει τη συμμετοχή των αθλητών μας στους Ολυμπιακούς αγώνες.

2. Να προγραμματίσετε σε συνεργασία με την Τ.Ε. της Ε.Ο.Π. μια διευρυμένη συνάντηση προκειμένου να κατατεθούν όλες οι προτάσεις και να καταλήξουμε στον σχεδιασμό της επόμενης διετίας με πρώτο στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες για την Πίστα – Δρόμο – ΜΤΒ (είμαστε πολύ κοντά για πρόκριση), με δεύτερο στόχο να σχεδιάσουμε , την επόμενη μέρα για το άθλημα με την συγκρότηση Εθνικών ομάδων με συμμετοχή σε αγώνες με πολύ μικρό κόστος στα Βαλκάνια.

3. Περίπου πριν ένα μήνα παραιτήθηκε από την θέση του ο Πρόεδρος της Τ.Ε.(κυρίως για τους ίδιους λόγους που σας αναφέρω παραπάνω αλλά ίσως και για άλλους) και ακόμα η θέση παραμένει σε χηρεία σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για το μέλλον του αθλήματος. Εσείς προσωπικά που υπήρξατε για χρόνια πρόεδρος της Τ.Ε. γνωρίζεται καλύτερα από τον κάθε ένα, πόσο σημαντική για το άθλημα μας είναι η λειτουργία της Επιτροπής αυτής.

4. Σε λίγες ημέρες τελειώνει ο χρόνος, έχετε ζητήσει από τα σωματεία να σας δηλώσουν τους αγώνες που θα διοργανώσουν, αποστέλλοντας τον αγωνιστικό κορμό της Ε.Ο.Π. τον οποίο δεν έχει επεξεργαστεί η Τ.Ε. σε συνεργασία με τους Εφόρους και τους προπονητές. Πως είναι δυνατόν το άθλημα μας να πάει ένα βήμα μπροστά με αυτή την τακτική. Οι αποσπασμένοι αγωνιούν για να τους δώσουμε αρμοδιότητες να κάνουν τις προτάσεις τους.

5. Στατιστική αγωνιστικής περιόδου 2018: Η ενημέρωση μέχρι κάποιο διάστημα ήταν άψογη, τι συνέβη τώρα με την ολοκλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος και δεν αποστέλλεται την συνολική στατιστική στα σωματεία; Για ποιους λόγους την κρατάτε κρυφή; Όπως καλά γνωρίζετε αυτή την περίοδο τα σωματεία ψάχνουν για χορηγούς προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους αθλητές.
Δυστυχώς δεν υπήρξε καμία ουσιαστική ανταπόκριση για την επίλυση όλων των παραπάνω από πλευράς σας.
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που κατέχω την θέση του Εφόρου έδειξα τις προθέσεις μου για την συνεργασία που επιδίωκα. Προσπάθησα όλο αυτό το χρονικό διάστημα να δημιουργήσω τις προϋποθέσεις, κάνοντας προτάσεις για την ανάπτυξη του αθλήματος, και την εύρυθμη λειτουργία και συνεργασία όλων μας. Να είμαστε συγκαταβατικοί να στηρίζουμε την ενότητα την διαφάνεια και την αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα. Δεν υπήρχε όμως από πλευράς σας η ίδια πρόθεση όπως αποδείχτηκε, παρά όπως προανέφερα, τα πολύ σοβαρά και δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Η ενότητα του χώρου θα έπρεπε να είναι πρώτη προτεραιότητά μας.

Δυστυχώς κύριε Πρόεδρε για πολλοστή φορά προσπάθησα να ενωθούν όλες οι δυνάμεις του αθλήματος, αλλά και πάλι δεν τα κατάφερα. Αν είχατε την τόλμη να πάρετε αποφάσεις που ήταν απαραίτητες για το άθλημα τα πράγματα σήμερα θα ήταν πολύ διαφορετικά.
Έστω την τελευταία στιγμή τολμήστε και πάρτε τις αναγκαίες αποφάσεις για το άθλημα, τα προβλήματα πολλά και μεγάλα, δεν έχετε το δικαίωμα να αδρανείτε όταν από τις αποφάσεις σας εξαρτώνται περίπου 120 σωματεία και 2.500 αθλητές και αθλήτριες".

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech