Γιατί παίρνουν φωτιά τα αυτοκίνητα στην Ελλάδα;

Τρίτη, Μάιος 2, 2023 - 12:01πμ
Γνωριμο σκηνικό

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, δείχνει ένα όχημα που τυλίχτηκε στις φλόγες εν κινήσει την Παρασκευή, στην περιοχή της Σταλίδας στο Ηράκειο της Κρήτης.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο TikTok δείχνει φορτηγάκι να καίγεται και μάλιστα να κινείται από τη μία άκρη του δρόμου στην άλλη, καταλήγοντας σε καλαμιές.
Ευτυχώς, δεν υπήρξε τραυματισμός και ο οδηγός κατάφερε να βγει από το όχημα εγκαίρως. Ομάδα της πυροσβεστικής έφτασε αμέσως στο σημείο για να σβήσει τη φωτιά, πριν αυτή εξαπλοθεί στις καλαμιές και στο παραδίπλα δάσος.

Το παραπάνω περιστατικό όμως δεν ήταν το μόνο.
Πάλι στην Κρήτη, επίσης την Παρασκευή, φωτιά ξέσπασε ξαφνικά εν κινήσει σε ένα όχημα τύπου κλούβα, επί της εθνικής οδού, στο ύψος της Σταλίδας, στο Ηράκλειο.

Και σε αυτή την περίπτωση, δεν υπήρξε τραυματισμός και ο οδηγός πρόλαβε να βγει από το όχημα.

Η πυροσβεστική έφτασε στο σημείο για να κατασβέσει τη φωτιά.


Ομοίως και στην Λαμία με τους Δημάρχους Αμφίκλειας, Στυλίδας και Δομοκού.
Αναμφίβολα και τα παραπάνω περιστατικά, όπως και δεκάδες άλλα στους δρόμους της χώρας μας, αναδεικνύουν με τον πιο δραματικό τρόπο το τι συμβαίνει στην Ελλάδα με τα παλιά και κακοσυντηρημένα οχήματα που κυκλοφορούν.

Η μέση ηλικία των οχημάτων στην Ελλάδα είναι 17 έτη όταν ο μέσος όρος στις χώρες της Ε.Ε. είναι τα 12 χρόνια. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι η Ελλάδα έχει τον πιο γερασμένο στόλο οχημάτων, κάνοντάς μας «κράτος συνταξιούχων» και σε ό,τι αφορά στα αυτοκίνητά μας.

newsauto.gr

Υποστήριξη: SilkTech